Wat maakt een opstelling bijzonder?
Wat maakt een opstelling bijzonder?

Wat maakt een opstelling bijzonder?

Wat maakt een opstelling bijzonder?

Wat is de essentie van opstellen? Hoe werkt een familieopstelling? Wat maakt een opstelling bijzonder?


Wat is de essentie van opstellen?

Het obstakel, dat wat je dwars zit, dat waar je boos op bent, dat wat je wegtrekt uit het hier en nu, dat waar je vooral geen vrede mee kunt vinden wordt met de grootst mogelijke liefde dwars door je ziel geblazen.

Op het moment dat je het helemaal in je systeem toelaat, als je het ten diepste inademt, als je voelt dat het jou in bedwang heeft, als jet het toestaat te bestaan, op dat moment ontstaat er ineens vrede.

Het obstakel dat tussen jou en je levensopdracht in stond, tussen jou en vooruitgang, tussen jou en liefde, tussen jou en ontvangen is door jou heen naar achter je gegaan.

De leegte achter je voelt ineens aanwezig, steunend, vol en krachtig. Het voed je, inspireert je, draagt je verder.

Hoe werkt een familieopstelling?

Opstellingen werken heel simpel. Met mensen of met voorwerpen plaats je 1, 2 of 3 elementen in de zaal. Daarna neem je innerlijk wat afstand en wacht je geduldig op wat je innerlijke gevoel waarneemt. Je laat de regie even over aan dat wat er meer is tussen hemel en aarde.

Stap voor stap wordt er een energie en dynamiek duidelijk tussen de opgestelde elementen.

De volgende stap is vrijwel onmogelijk om zelf te doen. Dat is waar een gekwalificeerde opsteller je mee helpt. De opstelling maakt je iets bewust wat eerst in je onderbewustzijn opgesloten zat. Met de juiste hulp van een ervaren opsteller wordt de volgende stap duidelijk.

Wat maakt een opstelling bijzonder?

Er zijn 4 communicatiestijlen. Ze gaan van nature alle 4 anders om met obstakels en hebben alle 4 een andere relatie met hun ziel en met opstellingen.

  1. De rode efficiënte voelt zich bij tegenslag direct belemmerd in zijn vooruitgang. Het lichaam draait op slot, de ander krijgt een tikje terug of een verbale draai om de oren. Als het obstakel op andermans bordje ligt, kan de rode efficiënte snel weer verder;
  2. De gele hartelijke houdt niet van tegenslag. Dit tast de innerlijke warmte en vrijheid aan. Hoe groter de tegenslag of de negativiteit, hoe meer en sneller de hartelijke warmte omslaat in koude afstandelijkheid. De ander voelt zich dan schuldig en gaat helpen. Dan hoeft de gele hartelijke niets te doen en kan weer vrolijk verder;
  3. De blauwe denker houdt van breinkrakers en mentale puzzels. Bij tegenslag gaan ze mentaal malen, Googelen en zoeken ze liefst wetenschappelijk verantwoorde info. Dan hoeven ze de tegenslag niet te voelen en door hun systeem te laten gaan;
  4. De groene voeler is het meeste verbonden met ziel. Met eigen en met andermans ziel. Ze zijn geneigd pijn en verdriet te absorberen, zowel van zichzelf als van de ander. Dan zakken ze weg in verdriet en gaan niet voorwaarts.

Een opstelling kan beschouwd worden als de 5e manier. Het is een manier van integreren met een obstakel, waar niemand op zou komen. Het is een manier die duurzame vrede schenkt.

Gratis masterclass met opstellingen

Wil je ontdekken, meemaken en beleven hoe opstellingen werken? Dan nodigen Rijna en ik jou van harte uit om deel te nemen aan de gratis masterclass met opstellingen.

Met 3.500 begeleidde opstellingen in 11 jaar hebben we opstellingen ontleed tot de meest eenvoudige essentie. Je maakt in kleine, veilige stapjes kennis met de essentie van familieopstellingen.

Bovendien leggen we je de basale stappen in opstellingen uit en de know-how voor beginners, zodat je daarna thuis kunt opstellen om je eigen vraagstukken systemisch aan te kijken en te doorleven.

We hebben een treffende en originele manier voor je ontwikkeld om op kennis is maken met familie- en met loopbaanopstellingen. Aan het einde van deze gratis masterclass met opstellingen neem je een blijvend aandenken mee naar huis. Wil je jouw stoel reserveren?

Klik dan nu op Ja ik reserveer mijn stoel voor de gratis masterclass met opstellingen.

We ontmoeten je graag,
Rijna en Bodo


Reactie plaatsen