Wat maakt een opstelling bijzonder?
Wat maakt een opstelling bijzonder?

Wat maakt een opstelling bijzonder?

Wat maakt een opstelling bijzonder?

Wat is de essentie van opstellen? Hoe werkt een familieopstelling? Wat maakt een opstelling bijzonder?


Wat is de essentie van opstellen?

Het obstakel, dat wat je dwars zit, dat waar je boos op bent, dat wat je wegtrekt uit het hier en nu, dat waar je vooral geen vrede mee kunt vinden wordt met de grootst mogelijke liefde dwars door je ziel geblazen.

Op het moment dat je het helemaal in je systeem toelaat, als je het ten diepste inademt, als je voelt dat het jou in bedwang heeft, als jet het toestaat te bestaan, op dat moment ontstaat er ineens vrede.

Het obstakel dat tussen jou en je levensopdracht in stond, tussen jou en vooruitgang, tussen jou en liefde, tussen jou en ontvangen is door jou heen naar achter je gegaan.

De leegte achter je voelt ineens aanwezig, steunend, vol en krachtig. Het voed je, inspireert je, draagt je verder.

Hoe werkt een familieopstelling?

Opstellingen werken heel simpel. Met mensen of met voorwerpen plaats je 1, 2 of 3 elementen in de zaal. Daarna neem je innerlijk wat afstand en wacht je geduldig op wat je innerlijke gevoel waarneemt. Je laat de regie even over aan dat wat er meer is tussen hemel en aarde.

Stap voor stap wordt er een energie en dynamiek duidelijk tussen de opgestelde elementen.

De volgende stap is vrijwel onmogelijk om zelf te doen. Dat is waar een gekwalificeerde opsteller je mee helpt. De opstelling maakt je iets bewust wat eerst in je onderbewustzijn opgesloten zat. Met de juiste hulp van een ervaren opsteller wordt de volgende stap duidelijk.

Wat maakt een opstelling bijzonder?

Er zijn 4 communicatiestijlen. Ze gaan van nature alle 4 anders om met obstakels en hebben alle 4 een andere relatie met hun ziel en met opstellingen.

  1. De rode efficiƫnte voelt zich bij tegenslag direct belemmerd in zijn vooruitgang. Het lichaam draait op slot, de ander krijgt een tikje terug of een verbale draai om de oren. Als het obstakel op andermans bordje ligt, kan de rode efficiƫnte snel weer verder;
  2. De gele hartelijke houdt niet van tegenslag. Dit tast de innerlijke warmte en vrijheid aan. Hoe groter de tegenslag of de negativiteit, hoe meer en sneller de hartelijke warmte omslaat in koude afstandelijkheid. De ander voelt zich dan schuldig en gaat helpen. Dan hoeft de gele hartelijke niets te doen en kan weer vrolijk verder;
  3. De blauwe denker houdt van breinkrakers en mentale puzzels. Bij tegenslag gaan ze mentaal malen, Googelen en zoeken ze liefst wetenschappelijk verantwoorde info. Dan hoeven ze de tegenslag niet te voelen en door hun systeem te laten gaan;
  4. De groene voeler is het meeste verbonden met ziel. Met eigen en met andermans ziel. Ze zijn geneigd pijn en verdriet te absorberen, zowel van zichzelf als van de ander. Dan zakken ze weg in verdriet en gaan niet voorwaarts.

Een opstelling kan beschouwd worden als de 5e manier. Het is een manier van integreren met een obstakel, waar niemand op zou komen. Het is een manier die duurzame vrede schenkt.

Wat maakt een opstelling voor jou bijzonder?

Benieuwd hoe een opstelling in het echt werkt? Klik hier op Hoe werkt een Opstelling in het Echie?

Zin om vanuit je luie stoel lekker comfy met thee of koffie meer te lezen over opstellingen? Over waarom de ene knuffelt met de ziel en de ander er een haat- liefdeverhoudung mee heeft? Over opstellingen en wat het bijzondere eraan is?

We hebben een e-boek geschreven over opstellingen en wat er zo bijzonder aan is. Geen lullig dun flutboekje met weinig pagina's en grote letters. Gewoon 50 pagina's met een vleugje humor. Klik op Wat is er zo Bijzonder aan Opstellingen?

Meer weten over de zin van shit? Durf je samen met ons te ervaren hoe je in 1 Dag van Shit kostbare Mest maakt voor overvloedige oogst in je leven en werk?

Speciaal voor jou hebben we een systemische masterclass ontwikkeld met Xtreem krachtige tools om je leven en werk met opstellingen flink te boosten.

Ontdek de keyfactor voor nog meer shit en het recept om blijvend geluk aan te trekken. Het 1e ticket is 147,- en het 2e ticket slechts 47,-. Wie ga jij trakteren? Wie heeft er een schop onder zijn achterste nodig? Wie maak je blij?

Klik op Stap 1: De masterclass in 1 Dag van Shit naar Mest voor blijvende groei en bloei.

We zien je graag,
Rijna en Bodo

Reactie plaatsen