Wat zeggen anderen over Opstellen.com?

Watte? Wat zeggen anderen over Opstellen.com?

Wat zeggen ze over Opstellen.com

Bodo en Rijna ik voel me echt welkom, het is super veilig, jullie zijn eerlijk, straight to the point, wat hebben jullie veel humor en wat word je hier goed verzorgd. Ik geef deze masterclass een 9.

Cora

Van maskermeisje naar vrouw

Een half jaar geleden gaf ze haar leven een 3 of een 4. Nu geeft ze haar leven een 8. Het traject beoordeelt ze met een 9. 

Ik dacht eerst: dat wordt een lange zit, maar de tijd vliegt voorbij. Jullie bieden een veilige omgeving, waardoor ik me helemaal aan het programma kan overgeven. Eigenlijk weet ik heel veel al wel, maar ik dacht: "wanneer ga je het ook doen dan?" Daarom doe ik de wasstraat.

Cornelia geeft een 9

Opstellingen? Nooit van gehoord!

Hans had nog nooit van familieopstellingen gehoord. Met opstellingen ontdekte hij zijn grooste gave. 

Wat een mooie metafoor dat kommetje om het zelf stuk te slaan en te voelen hoe je ook het vermogen hebt iets te helen. Via via hd ik gehoord dat je een kei in je vak bent Bodo, dat klopt helemaal. Bijzonder om je aan het werk te zien met de 3-D opstelling. Wat een gunfactor had deze mevrouw. Hartverwarmend, dat haar zware last zoveel lichter werd. Een dikke 9!

Lynn

Ik had me als opsteller opgegeven om even bij collega’s te kijken. Voordat Bert Hellinger met opstellingen bekend werd, werkte ik al met 'rolspelen op zielsniveau' Wat jullie in 1 dag bieden is veel. Alles klopt gewoon. Ik vind jullie zwaargewichten, toch brengen jullie opstellingen lichtvoetig.

Clementine geeft een dikke 10.

Wil jij je leven een 8, 9, 10 geven?

Je leest het. Onze klanten zijn laaiend enthousiast over onze aanpak. We nodigen je van harte uit om een hele dag lang onze gast te zijn. Wie weet word jij net zo enthousiast?

Brenda over de masterclass 

Deze masterclass met 3-D Opstellingen, Kintsugi en Opstellingspoppetjes biedt een kijkje op nieuwe perspectieven en zij is vandaag dik tevreden. Brenda geeft een 8,5.

Lieve allen, Bedankt voor het doorsturen voor de foto's en voor de mooie dag. Ik heb het als een warm bad ervaren, lekker recht door zee met een zachte vleugel en een heerlijke verwennerij om op te kauwen en te slikken. Heel waardevol waar ik mee naar huis ging. 

Jullie zijn een geweldig team met ieder mooie kwaliteiten! Ga vooral zo door ❤️. Liefs!

Lonneke

Regina ging van 5,5 naar 8,5: de zwaarte is weg.

Ik heb mijn leven goed op orde hoor, dat is waar het niet knijpt. Een schat van een man, 2 geweldige kinderen, ik werk met veel plezier en heb fijne vriendinnen. Ik had alleen zo'n opgejaagd gevoel.  
Door het traject bij jou ben ik pas gaan snappen hoe zeer mijn moeder getraumatiseerd is geraakt.

Ze kwam na de oorlog als Duits sprekend meisje naar Nederland, dat lijkt me pittig!

Haar schoonfamilie bleek geen hemel, maar een hel. Ze woonde bij ze in, maar ze namen haar paspoort af. Ze moet haar familie enorm gemist hebben en haar zoon overleed.. Ja het houdt niet over hè?

Ze heeft het allemaal niet kunnen verwerken en wordt elke dag een klein beetje dementer, afstandelijker en bozer. Het grote verschil zit `em erin, dat ik mijn moeder en haar trauma's nu kan zien in de context van de tijdsgeest met haar familie en hoe ze ze allemaal miste op de achtergrond. 

Aan de ene kant heb ik nu meer begrip voor haar en aan de andere kant kan ik al haar gedoetjes makkelijker bij haar laten. Ik draag het niet meer voor haar. 

Dat zware, opgejaagde gevoel werd steeds erger. Het trok alle leuke dingen in mijn leven mee naar beneden door het doucheputje. Het traject heeft me een nieuw innerlijk kompas gegeven, waarop ik elke dag vertrouw. Het geeft me rust en kracht. Eerst gaf ik mijn leven een 5,5 en nu een 8,5. 

Het traject beoordeel ik met een dikke 9. Alles is tot in de puntjes verzorgd en wat heb je telkens lekkere theesmaakjes. Wat ik erg fijn vond is dat je open bent over jezelf. Wat je me hebt gebracht heb je niet uit zo'n theoretisch boekje met een dure naam: this is you in real life. Oh en je hebt een fijn evenwicht tussen knuffelmuur en soms die schop onder mijn achterste. Dat maakt je inspirerend Bodo. 

Wat een fijne introductie met die communicatiestijlen. Omdat het veilig is, geven mensen zich bloot. En wat een super goede verzorging zeg! Ik wil mezelf op orde krijgen en verbinding krijgen met mijn ziel. Doe mij die Wasstraat voor de Ziel!

Raymond geeft een 9. 

Hoe stop je jezelf dood te roken?

Roken is vet verslavend. Elk trekje aan de sigaret bevordert kanker. Hoe stop je jezelf dood te roken? Helpen opstellingen te stoppen met roken?
Belofte van Opstellen.com aan jou

Wat beloven we jou?

Welk cijfer geef jij je leven nu?

We beloven jou, dat je jouw leven met onze aanpak een 8, 9 of 10 geeft.

Al in 2016 was ik bij één van jullie masterclasses. Daarna heb allerlei cursusdagen bij andere opstellers gevolgd en dacht telkens: "dit is `em gewoon net niet'. Over jullie opstellingspoppetjes: Ik heb ook sessies met tafelopstellingen bij psychologen gevolgd, maar die kunnen niet tippen aan de diepgang die jullie bieden. De afgelopen jaren heb ik nogal wat meegemaakt, dus ik kan niet wachten op de Wasstraat voor de Ziel! 

Annemieke geeft een hele dikke, vette 10!

Super sceptisch over familieopstellingen

Super sceptisch over familieopstellingen was ze. Toch gedaan. Het gaat over loslaten en openstellen. Nu geeft ze een dikke 9.

Lynn over de masterclass 

Tijdens deze masterclass met 3-D Opstellingen, Kintsugi en Opstellingspoppetjes is met name de veiligheid goed geborgd, waardoor Lynn een 9 geeft.

De combinatie van jullie oprechtheid, humor en confronteren werkt voor mij als `n trein. Wat een fantastische topdag;! Dit smaakt naar meer, dus ik wil ook de Wasstraat voor de Ziel.

Nolleke geeft een 9,5.

Haar leven? Eerst een 5 nu 9,5

Ergens verloor ze onderweg de aansluiting met zichzelf en haar man. Uiteraard lag dat aan hem 😇.

Ze twijfelde eerst, omdat ze geen coach zocht die het wel uit een boekje weet, maar in real life geen ballen heeft. Wat nou, als je je grootste pijn en verdriet met een knuffel omarmt?

She's back on track en hun liefde wordt bezegeld met `n 2e kind.

Wat een super inspirerende masterclass zeg! Er wordt soms over zware onderwerpen gepraat en omdat jullie humor erin weven houd je het toch luchtig en dat maakt het veilig. En oh ja, de verzorging van de innerlijke mens is echt belachelijk goed! 

Saskia geeft een dikke 9.

Ik ben geen groepsmens, toch vind ik het super fijn vandaag. Bodo en Rijna jullie zijn liefdevol, warm, open, hebben veel humor. Vandaag vind ik super waardevol, alle details kloppen gewoon. Ik moet er eventjes voor sparen, maar ga zeker de Wasstraat voor de Ziel aanschaffen.

Judith geeft een 8,5.

Wil jij je leven een 8, 9, 10 geven?

Zelfs kritische collega's geven ons super positieve feedback over de opbouw van onze masterclass. Hoe kritisch ben jij?

Rijna wat heb jij een geweldig ook voor de mens en wat er in een mens speelt. Bodo je bent fijn en direct, al had ik soms moeite met jouw humor. Maar uhmm ik denk dat ik die schop onder mijn achterste wel goed kan gebruiken, mag ik die Wasstraat voor de Ziel?

Judith geeft een 8,5.

Hij gaf zijn leven & loopbaan eerst een 5 en nu een 10!

Yvo kon nog maar één ding. Zijn huwelijk was voorbij en op zijn werk werd hij weg georganiseerd. Hij koos voor het engste dat er bestond: abseilen omlaag in het grote niets. 

De hele dag is super goed verzorgd. Wel moet ik eerlijk zeggen, dat ik opstellingen nog nooit had meegemaakt:wel confronterend hoor. Dat wist ik niet.

Prasanna geeft een 8

Jullie raken met op zielsniveau en dat lukt haast niemand. Bovendien zijn jullie eerlijk, veilig, transparant, je doet wat je zegt en ik voel dat je het echt meent. Vandaag vind ik een feestje: de koffie, de thee met verse gember, bubbelend watertje erbij, die fantastische lunch en het ijsje. Dit is echt een spa voor mijn ziel! 

Janette geeft een 9.

Marianne over de masterclass

De spiritualiteit tijdens deze masterclass met 3-D Opstellingen, Kintsugi en Opstellingspoppetjes sluit heel erg aan bij haar eigen spiritualiteit, waardoor Marianne een 8,5 geeft. 

Bodo en Rijna, ik ben senior maatschappelijk werker en systemisch coach. Bepaald geen groentje, heb veel cursussen, trainingen en masterclasses gevolgd.; ook werken met Trauma van Franz Rupert. Wat ik hier aantref is dat jullie puur met de ziel werken en geloof me, dat is echt uniek! Doe mij zo'n set vilten opstellingspoppetjes en de Wasstraat voor op mijn werk?

Monique geeft een hele dikke, vette 9!

Dit gaat over the basics van het leven. De opstelling raakte me tot in elke vezel, ook al had ik wat er speelde zelf nog nooit meegemaakt. De afwisseling tussen Bodo en Rijna vind ik erg prettig. Ik voel me echt heel erg welkom en veel ontspannener. 

Carla geeft een 10!

Ze gaf haar leven & loopbaan eerst een 5 en nu een 10!

Janneke was er chagrijnig van. Het voelde allemaal als jeuk en te korte armpjes. Het was het allemaal gewoon net niet. Ze was niet tevreden met zichzelf, niet tevreden met haar hubby en haar baan vond ze ook maar mwoah mwoah.

Bodo en Rijna ik heb zitten huilen van geluk. Dat deed ik al bij de eerste opstelling van De Systemische Wasstraat en nu ben ik bij Kintsugi weer aan het snotteren. Ik heb   veel patronen herkend. Zo confronterend, maar het lucht zo enorm op! Het voelt veilig, het is een fijne groep en jullie humor is goud waard. 

Nathalie geeft een 9.

Ik had  De Wasstraat voor de Ziel' al aangeschaft en dacht doe mij dan ook even deze gratis masterclass. Ben al psychologe opgeleid om alles wetenschappelijk te toetsen. Nou, ik heb nieuws voor je. Met deze inhoud hebben jullie me naar de realiteit teruggebracht. Hoe krijg je in één dag zoveel variatie en verbinding, verpakt in een reality-check? 

Kimberley geeft een 10.

Wil jij je leven een 8, 9, 10 geven?

Wij hebben speciale handgemaakte vilten opstellingspoppetjes ontworpen om thuis mee op te stellen. Poppetjes van hout, Lego, Playmobil, van vilt, wat maakt het uit zou je zeggen?

Wat een afwisselend programma. Het is fijn om op een systemische manier met je handen bezig te zijn. Kintsugi maakt veel duidelijk! Die opstellingspoppetjes trouwens ook. En fijn om echte opstellingen mee te maken. En dan die lekkere hapjes, fantastische lunch en `n lekkere snack in de middag, dat maakt het een feest. 

Helen geeft alles bij elkaar een 9.

Luc over de masterclass

Luc geeft deze masterclass met 3-D Opstellingen, Kintsugi en Opstellingspoppetjes een 8, omdat hij met name de 3 dimensies heel praktisch en verrassend vindt.

Gratis? Ok dan, bijna, want je vraagt een bijdrage van € 33,- voor de materialen die je inkoopt. Ik vind dat wel humor, maar heb je toch eerst even gebeld om te checken of het allemaal wel echt is? Nou, het is super echt!

Die € 33,- is een koopje en had wel € 133,- mogen zijn. Deze masterclass is een complete wasstraat voor de ziel. Al mijn vuile was is eraf en ik heb weer allemaal schoons aan. 

Anna Sofia geeft een 9,5

Wouter over leven en achtbanen

Zijn leven was net een achtbaan. dat heeft hij nu strak op de rit. Toch boden achtbanen hem de kans van zijn leven. Hij geeft zijn leven nu een dikke vette 10!

Wat waardevol, dat je hier echt van alles met elkaar kunt delen. En oh ja, jullie nieuwsbrieven: die zijn zo uit het leven gegrepen en ik moet er telkens zó om grinniken! Er plakt telkens één of andere zwaarte aan me. Wil je mij noteren voor de Wasstraat voor de Ziel?

Regina geeft een dikke 9.

Stefan

Heee Rijna en Bodo, weet je nog, ik dacht doe het gewoon, zo’n ticket voor de masterclass, zo van wat heb ik te verliezen toch? Jullie hebben het onmogelijke voor elkaar gekregen. In 1 dag ging ik met al mijn ego hatseflats naar mijn ziel toe. Chapeau!

Stefan Flos geeft een dikke, vette 10.

Wil jij je leven een 8, 9, 10 geven?

Met trots presenteren wij 3-D opstellingen vanuit de 3 dimensies:

  • Het hier en nu
  • Het hiervoormaals en
  • Het hiernamaals,

want je bent immers altijd op doorreis.

Wil jij meemaken wat het in 3 super simpele stappen opstellen met de 3 dimensies zo extreem krachtig maakt?

Klazien over 'Een date met je Ziel' van www.opstellen.com

Ik wou dat ik veel eerder van opstellingen had gehoord. Dat had me zo enorm veel gedoe bespaard. Het heeft me echt geholpen dicht bij mezelf te komen.

Klazien geeft een dikke 9,5 voor de volstrekt unieke aanpak.

Die vilten poppetjes vind ik echt super. Wat `n oog voor detail. Bodo vind ik soms te confronterend en Rijna had ik meer willen zien. 

Francka geeft een 8.

Martineke over opstellingen

Soms schuurt een opstelling nog harder dan grofkorrelig schuurpapier. En soms is dat precies wat je nodig hebt. Omdat perfectie niet bestaat, beoordeelt ze het traject met een 9,8. 

In de 1e plaats complimenten voor de fantastische verzorging van Martineke incl. het lunch effect! Fijn Bodo en Rijna dat je voor iedereen de tijd neemt + lekker recht voor zijn raap.

Judith geeft een 9.

Ben Specialist interculturele & systeemgerichte therapie, Gestalt therapeute en werk ook met familieopstellingen. Wat een mooie dag zeg, dit zag ik totaal niet aankomen! Mijn geest had dit zo enorm nodig, wat een fijn warm bad. het voelt als een heel luxe spa dag voor mijn ziel.   De organisatie, jullie manier van leiding geven, allemaal perfect!

Ayse geeft een 9.

Weet je wat zo grappig is? Ik wilde al jaren Kintsugi doen en ineens staat het voor mijn neus! Daarmee leg je de vinger op de zere plek. Fijn dat dat op zo'n veilige manier gebeurt. Ben gek op reizen. Nu begeleiden jullie me met 'Wasstraat voor de Ziel' bij mijn reis aan de binnenkant.

Andrea geeft een mooie 9. 

De laatste 2 jaar heb ik veel masterclasses en trainingsdagen met opstellingen gevolgd., dus ik weet waarover ik spreek. Wat ik bij jullie aantref, heb ik echt nog nooit meegemaakt!   

Bodo en Rijna jullie zijn zo ontwapenend jezelf, dat ik me uitgenodigd voel mijn puurste zelf te zijn. Wat een professionaliteit en vakkennis. Wat hebben jullie veel liefde, humor en spitsvondigheid. Daarmee zijn jullie een voorbeeld voor me hoe ik mijn vak ook kan uitoefenen. 

Jaaah en dan die verzorging: alsof ik in een sterrenrestaurant zit. 

En allemaal gratis? Da's onmogelijk, maar jullie flikken het.

Ilim geeft een hele dikke vette 11!

Mailtje om 02.00 uur `s-nachts

Waarom Bas het traject een 9,5 geeft?

Je wordt elke keer op één of andere manier ook door Bodo en Rijna opgeladen. De emoties zijn soms best heftig. Ze vragen veel energie, maar wat er voor in de plaats komt geeft ook weer veel energie. Ik raad iedereen die met een vraag rondloopt een opstelling te doen en óók om dit bij Bodo en Rijna te doen. Zij zijn   liefdevol, integer & veilig.  Met opstellingen krijg je antwoorden op levensvragen zonder oordeel.

Marja Kamphuis

Heinke

Ik kom uit de financiële wereld, heb enorm veel trainingen gevolgd. en weet letterlijk wat er in trainingsland te koop is. Wat mij betreft behoren Bodo en Rijna tot de 5% toptrainers van NL. Er wordt veel te weinig gecoacht & getraind met hart & ziel, laat staan dat het juist over de ziel gaat. Door jullie trainingen, de unieke en de top of the bill inhoud leef ik nu in vrijheid. Ik ben waanzinnig opgeknapt en dat gun ik iedereen!

Heinke Woudenberg

Wil jij je leven een 8, 9, 10 geven?

Wat maakt onze bijna gratis masterclass zo onweerstaanbaar?

Is het onze ervaring met 3.500 opstellingen in 11 jaar?

Is het de unieke opbouw met 3-D opstellingen, Kintsugi en onze handgemaakte vilten opstellingspoppetjes?

Is het de werkelijk waar fantastische verzorging?

Is het onze gastvrijheid?

Zo'n 10 maanden geleden kwam ik bij Bodo in traject, omdat ik compleet vastliep in mijn loopbaan. De familieopstellingen hebben me laten zien dat ik eigenlijk al veel eerder vastliep. Toen kon ik dat echt niet aan. 

We gingen naar de kern. Dat was erg confronterend, maar ik ben er enorm van opgeknapt. 

Het mooiste is, dat ik nu weet waar het `em in zit. Ik heb de regie en weet aan welke knoppen ik moet draaien om van A naar B te komen,.

Bij aanvang van het traject gaf ik mijn leven een 4,75 en nu een 7,125. Mijn loopbaan gaf ik een 1 en nu een dikke 7. 

Wendy de Jong

Zo'n opstelling heeft bij mij een beter inzicht gegeven in wie ik ben, welke rol mijn vader in mijn leven heeft gehad (en nog heeft) en welke keuzes ik beter niét zou kunnen maken in mijn leven. Een bijzonder fenomeen waar ik met veel plezier, warmte en dankbaarheid op terug kijk. Zelfs na meer dan acht jaar.

Lute Beute

Kom van die bank af!

Mirjam geeft de opstellingen bij Bodo een 9.

Pakkend, eerlijk en duidelijk. Opstellingen werken en zorgen ervoor dat je de zwerfkeien en wegversperringen op je pad kunt weghalen. Dan gaat je energie weer stromen en kom je waar je wilt zijn. Een dikke 10+.

Liesbeth van Opstal

Ik zou mezelf eerst niet omschrijven als getraumatiseerd, maar ben dat wel. 

Mijn ouders zijn hele lieve mensen en harde werkers. Praten over gevoel is echt niet hun ding.

Hulpvaardig en netjes als ik ben, heeft mijn ziel besloten niet moeilijk te doen. 

Zo cijferde ik mezelf steeds meer weg. Uiteindelijk heb ik daar de hoofdprijs voor betaald.

Nu zet ik mezelf op no. 1 en dat werkt als een trein!

Martineke

De sessies met Bodo voelden als een open gesprek aan de waterkant, met blauwe stoelen die deden denken aan het water en schilderijen van ganzen aan de muur. Hij slaagde erin om mij te laten voelen, daagde me uit en stopte net op het randje, zonder er ooit overheen te gaan. Hoewel ik het soms oneens was met hem, had hij toch gelijk.

Hij vroeg me om de stoelen te verplaatsen om zo de onderlinge relaties visueel te maken, maar uiteindelijk plaatsten de stoelen mij op mijn eigen plek. Dit gaf me inzicht en deed patronen en gedragingen op hun plaats vallen.

Het traject met Bodo was voor mij een stap buiten mijn comfortzone. Het was uniek en heeft me waardevolle inzichten gebracht, waardoor ik verder ben gekomen en innerlijke rust heb gevonden. Ik waardeer het traject met een 9 en beveel het zeker aan.

Frans de Graaf

William over familie- en loopbaanopstellingen

Hij geeft het traject een 9+
Heinke

Ik kom uit de financiële wereld, waar ik enorm veel trainingen heb gevolgd.

Ik weet dus letterlijk wat er in trainingsland te koop is.

Wat mij betreft behoren Rijna en Bodo tot de 5% toptrainers van Nederland.

Er wordt veel te weinig gecoacht met hart & ziel, laat staan dat het juist over de ziel gaat.
Door jullie trainingen, de unieke en top of the bill inhoud leef ik nu in vrijheid!

Ik ben waanzinnig opgeknapt. Dit gun ik iedereen!

Heinke van Woudenberg

Uit eigen ervaring kan ik niets anders zeggen dat Bodo een topper is! Alleen al omdat hij zelf zo dicht bij zijn ziel en bezieling is kom je zelf ook in verbinding met je ziel. Dankbaar voor de inzichten die ik de afgelopen maanden heb gekregen tijdens onze opstellingen.

Jet van Amersfoort-Diederiks

Door jou heb ik ontdekt dat ik enorm veel geel in me heb.

Bij mijn vorige werkgever was er eerst verbondenheid en aandacht voor de mens.

De tent groeide als kool en elke maand verdween er wat warmte.

Nu snap ik pas hoezeer ik mensen en warmte nodig heb. 

Ik heb nogal een carrièreswitch gemaakt. Ben nu Yin Yogadocente en Aromatherapeute.

Yin Yoga gaat over bindweefsel, omdat pijn, emoties en chronische klachten zich hierin ophopen, terwijl de andere yogavormen over spierkracht en spieren gaan. 
Kan ik er met al mijn gevoel voor mensen zijn. Nu heel ik mezelf en anderen.

Anita van der Velde
Ernst

Na mijn ontslag ben op zoek gegaan naar mezelf en wat ik de komende jaren wil gaan doen.

Bodo's directe aanpak, zelfreflectie, waar liggen je roots en volg jezelf vanuit gevoel en hart heeft mij in de sessies geholpen. Niet alleen kan ik nu bepalen wat ik wel en niet wil gaan doen.
Vooral de sessies met  familieopstellingen geven beter inzicht in mezelf.
Volgen van je gevoel en je hart, niet bang zijn lastige beslissingen te nemen.
Dit geeft rust. Rust die je uitstraalt naar je omgeving en zeker ook naar je gezin. 

Ik dank je hartelijk voor de begeleiding en zal je zeker aanbevelen!

Als cijfer een dikke 7,5.

Ernst Schouwerwou

Over liefdevol confronteren

Het grote talent van Bodo

Dat er verschillende zielen zijn, dat was voor mij een echte eyeopener.

Als je het eenmaal weet is het meer dan logisch.

Daardoor kon ik als zzp-er mijn vorige opdrachtgever makkelijk loslaten.

Ik stopte allemaal energie in de tent en kreeg er amper iets voor terug.

Die wasstraat met 10 stappen bij jou, wat heeft me dat veel inzichten opgeleverd.

Ik heb meerdere gaten in mijn ziel gedicht, zodat energie niet meer weglekt.

Ik heb mijn privé en mijn zzp-leven over een heel andere boeg gegooid.

Ik leef, groei en bloei weer!

Bas

Bij Bodo heb ik ervaren wat de kracht van opstellingen is en de impact van zijn intuïtie.

Er zijn momenten tijdens de sessies, waarop de ingevingen van Bodo bepalend zijn geweest. Daardoor werd de boodschap die ik eruit mocht halen velen malen helderder. 

Bij het lezen van dit e-book word ik me ervan bewust dat we allemaal op ons intuïtie, onderbuikgevoel of gevoel mogen en kunnen vertrouwen. 

In ons allemaal zit een kracht waarmee je impact hebt en dat mijn intuïtie anders werkt dan die van mijn buurvrouw. 

Door de verschillende communicatiestijlen wordt benadrukt hoe het verschil in gedrag ontstaat. Dit helpt mij om bij mezelf en de ander te kijken naar wat er achter dit gedrag zit.

Gerdien van de Wind

Een face-to-face afspraak was snel gemaakt en voordat ik het wist zat ik bij hem.

Daar stond ik: Voor de wasstraat. Een kadootje aan mezelf om tot de kern te komen.

Ik leefde ver weg van mijn ware zelf en werkte het ene to-do lijstje af na het andere.

Ik was onvrij geworden en niet meer beschikbaar voor mij zelf.

Levensvragen als: Wat doe ik, wie ben ik, wat wil ik en wat is het ergste wat ik ooit heb meegemaakt komen met opstellingen aan bod.

Wat er dan gebeurt is onbeschrijfelijk.

Niet altijd even leuk hoor, want ik ging dwars door mijn duisternis heen.

Bodo is een zeer prettige therapeut, begeleider, coach, levenselixer: hij is van alles wat.

Het allerfijnste vind ik dat je een eerlijk beeld krijgt van jezelf. Hij draait er niet omheen en als het hem niet aanstaat wat ik doe omdat ik in mijn hoofd blijf, schroomt hij niet om dat te zeggen.

Dat is precies wat ik nodig heb: Duidelijkheid, erkenning, serieus genomen worden. Hier krijg ik zelfvertrouwen van. Durf te leven en durf te voelen.

Het zaaien komt in het traject heel duidelijk terug. Je oogst OOOOO en AAAAA momenten.

Kwartjes vallen, er komt meer begrip, relaties veranderen, ik sta steviger in het leven. Ik ben nog niet klaar en geniet ondertussen van alle ruimte die ik ervaar door de bagger die opgeruimd is.

Ik raad de 10- Step Soul Challenge  zeer aan voor mensen die zin en lef hebben om te leven.

Leven is tenslotte het meervoud van Lef.

Wat mij raakte onderweg is dat ik las dat de meeste mensen op hun sterfbed spijt hebben van het feit dat ze het leven van een ander hebben geleefd.

Ik ben dankbaar voor de kansen die ik heb om dit te voorkomen door de wasstraat 2.0 van het Step Soul Challenge programma en dat gun ik iedereen!

Het is voor mij terugkeren naar mijn eigen waarde. In het labyrint kun je niet verdwalen, maar het wel goed om soms bij de hand genomen te worden. Daarvoor ben je hier aan het beste adres. 

Sandra Striethouldt

Ik stond op een enorm zijspoor geparkeerd. Van Spa rood werd ik een lauwe Spa blauw. Eerst tijdelijk, maar dat kreeg steeds meer een permanent karakter inclusief shattered dreams.

Het begint bij de Masterclass die Rijna en Bodo geven. Daar heb ik de hele wasstraat aangeschaft. De blokkades zijn weg, mijn energie is terug, ik durf grenzen aan te geven en ben letterlijk in beweging gekomen. 

Dat ik mijn levensopdracht heb ontdekt, dat is echt the point of no return. Bij mij werkte het zo, dat ik de toekomst in werd gekatapulteerd. Ik kon mijn dromen rechtstreeks waarmaken.

Annemiek

Hoeveel resultaat wil je?

Abel over de schop onder zijn kont

Zo’n 3 maanden voor de eerste Coronagolf kwam ik bij jullie. Ik kreeg een burn-out, een milde hartaanval en Corona. Hoeveel waarschuwingen en vertraging wil je in twee jaar krijgen?

Op dat moment was ik het er totaal niet mee eens, maar elke stap, elke vertraging was hard nodig. Anders was ik nooit bij mezelf gekomen, lekker ontevreden gebleven ziende blind gebleven. Eerlijk gezegd was ik een talking head.

Nu ben ik bij mijn gevoel en ga ik anderen coachen die net zo vastlopen als ik deed.

Bas van der Holst

Als je Bodo tegenkomt op je levenspad, is het hoog tijd om het tij te keren.

Bodo helpt je op een integere manier je oude overtuigingen die je in de weg zitten, los te laten.

Hij brengt je naar de kern op een respectvolle, creatieve en confronterende manier en het werkt! Bodo is gepassioneerd en humorvol. Ik zou zeggen: gun het jezelf.

Wil van der Veen

Je hebt een wat aparte schrijfstijl Bodo. 

Voor mensen die je niet kennen kan het wat vreemd aanvoelen. 

Als je daar doorheen kijkt, zie je een topcoach die perfect door heeft wat er aan de hand is.

Errit Sietzema

Je hoeft niet te bedenken wat je moet zeggen of doen. 

Je wordt geleid, het werkt écht zo!

Het mooie van opstellingen is dat je ratio uitgeschakeld is.

Je krijgt een kijkje achter de schermen wat er werkelijk speelt.

Het is alweer meer dan 5 jaar geleden, maar ik kan me de opstellingen nog als de dag van gister herinneren. Bodo doet dat heel integer, met humor en persoonlijkheid.

Leontien van Delft

Stilte is balsem voor de ziel

Nog dichter bij jezelf

Certificaat Ambachtelijk Opsteller Rijna van der Vlugt

Soms weet ik dingen in het leven gewoon.

Dan weet ik op welke plek ik moet zijn.
Zo was het met deze opleiding. Thuiskomen bij m'n professionele ik vond ik retespannend! Dat is wat het mij heeft opgeleverd: thuiskomen.

Corona gooide roet in het eten - dacht ik. Het tegenovergestelde bleek waar. Voor mij was het precies goed. Op deze manier leerde ik op eigen waarnemingen en ingevingen te vertrouwen.
Het vele live doen, het ervaren, de open en eerlijke feedback van zowel Bodo als de medecursisten zetten mij in mijn vertrouwen als opsteller.
De pracht van de eindopdracht was pittig en de bevestiging van groei, het (zelf-) vertrouwen en de bevestiging dat overgave aan God ervoor zorgt dat ik anderen mooie inzichten te bieden heb.

Als ik de klant verder help, helpt deze mij verder op mijn pad.

Ik waardeer de opleiding met een dikke 10.

Rijna van der Vlugt

Hoe doorloop je een opleiding tot opsteller in een tijd waarin contact en verbinding moeizaam gaat?Juist die moeilijkheid is het grote succes geweest voor mij door de verwachting om te zetten naar verrassing naar wat er komen gaat.

Het eerste wat ik kreeg van Bodo was een lees verbod. Kennis geeft mij grip en juist dat had ik te leren om die te laten gaan. Geen grip, wel een grap. Want daar zit juist mijn kracht heb ik ontdekt, de losheid en de humor. Openstellen, me nog meer door mijn gevoel laten leiden. Dat had ik te leren.

We begonnen met opstellingen met mensen, daarna met stoelen en in mijn eindopdracht leegde ik een hele zak met kussen, lappen, knuffels en ander representerende spullen. De ruimte om te experimenteren was er.

Er was nog iets wat ik te leren had. De trainer is de trainer, hij bepaalt de opleiding en hij weet wanneer ik klaar ben, niet ik. Dat was nog wel de grootste stap. Respect voor het grote en het kleine accepteren. Wat is van mij en wat is van de ander, nog zo’n mooie. 

Door de lastige tijd was het nodig de flexibiliteit te benutten. Het werd een ander soort opleiding dan we aan het begin allemaal dachten.

Bodo heeft altijd oog gehad voor ons leerproces en wat nodig was om ons aan het einde van de opleiding ook echt opsteller te zijn, te voelen.

Dat schuurt soms ook, dan krijg je recht voor zijn raap van Bodo te horen wat er gebeurt, waar de groei zit en wat ik niet wil horen maar diep van binnen wel wist. Vanuit een goed hart en een goede intentie de hamer er door. Oh wat vond ik je soms een @#%$!

Binnen de steeds veranderende beperkingen wist hij met creativiteit weer de juiste inhoud te geven. Veel dankbaarheid naar de oefencliënten die hun hebben en houden aan ons hebben getoond. Het is klaar en nu begint het pas!

Albert-jan Zijlstra

Certificaat Ambachtelijk Opsteller Albert-Jan Zijlstra

Je vechtlust terugvinden

Rob geeft de opstellingen een 9

Masterclass Familieopstellingen Nieuwegein

Zij doorbraken hun cirkel en staan te stralen. Doorbreek nu je cirkel, meld je aan en ontdek hoe je jouw leven een 8 of 9 geeft!

Heee Rijna en Bodo, weet je nog, ik dacht ik doe het gewoon, zo’n ticket kopen voor de ééndaagse masterclass, zo van wat heb ik te verliezen toch?

Jullie hebben toen het onmogelijke voor elkaar gekregen.

In 1 dag ging ik met al mijn ego hatseflats naar mijn ziel toe.      

Daarom gaf ik jullie toen een hele dikke vette 10!

Chapeau!

Stefan Flos

Logo strook png