Hoe lang duurt een opstelling?
Hoe lang duurt een opstelling?

Hoe lang duurt een opstelling?

Hoe lang duurt een opstelling?

Hoe lang duurt een opstelling? Wanneer heeft een familieopstelling effect? Hoe lang werken opstellingen door? Hoe verpruts je het opgestelde?


Hoe lang duurt een familieopstelling?

Er zijn verschillende soorten opstellingen en er zijn verschillende thema's die opgesteld kunnen worden. Hoe lang een opstelling duurt is afhankelijk van het type opstelling en de zwaarte van het thema. 

Bij elke opstelling is er kans, dat een onverwacht trauma of ander zwaar thema om de hoek komt kijken. Om vervelende verrassingen te voorkomen is veiligheid nodig, kennis en ervaring van de opsteller hoe trauma, onveiligheid en veiligheid op elkaar inwerken.

In het ene uiterste geval merken we bij het inleidende gesprek dat er een kwartje valt en dat dit precies het juiste kwartje is. Dan is een opstelling niet nodig.

In het andere uiterste geval begeleidde ik een cliënt die met haar man 2 levende kinderen kreeg en 13 miskramen. We hebben ze allemaal en één voor één opgesteld. De moeder heeft elke miskraam even liefdevol in de armen genomen, aangekeken en naar de laatste rustplaats nabij God gebracht. Deze opstelling duurde 4,5 uur inclusief lange lunchpauze om op adem en op krachten te komen. 

Wanneer heeft een familieopstelling effect 

Als er een pittige opstelling aan zit te komen, kan de energie van de cliënt al een paar dagen van tevoren beginnen te wringen met bijvoorbeeld hoofdpijn of kramp in de maag. Dan sta je als klant als het ware in het voorportaal van de opstelling. 

Tijdens de opstelling zijn er allerlei krachten in en om de cliënt die aan het werk zijn. Soms zijn bijvoorbeeld de overleden kinderen of ouders aanwezig. 

Daarna begint het echte werk. Een opstelling heeft 1 tot 2 weken nodig om in je systeem te landen en voor je aan het werk te gaan. Als je wilt, kun je de ziel als een ongeoefende spier zien. Die moet eerst conditie opbouwen om optimaal voor je aan het werk te gaan. 

Hoe lang werken opstellingen door?

Na de opstelling adviseren we je om niet teveel te analyseren en na te praten. Dan deel je namelijk letterlijk je opstelling met een ander en uit je je bevindingen. Je loopt dan het risico dat je er alles uitgooit. Vooral als de ander nog nooit een opstelling heeft meegemaakt, er totaal geen beeld of beleving bij heeft en met je in discussie gaat. Voordat je het weet zit je in een welles/nietes ruzieveld. 

Klanten koppelen aan ons terug, dat er in de weken en maanden daarna kwartjes vallen. Dat pech langzaam verandert in geluk hebben. Dat ze ineens die fijne partner ontmoeten. Dat zie ‘toevallig’ die droombaan vinden. Dat na jaren van geen contact die ene broer of zus belt. 

Gratis masterclass met opstellingen

Wil je ontdekken, meemaken en beleven hoe opstellingen werken? Dan nodigen Rijna en ik jou van harte uit om deel te nemen aan de gratis masterclass met opstellingen. 

Met 3.500 begeleidde opstellingen in 11 jaar hebben we opstellingen ontleed tot de meest eenvoudige essentie. Je maakt in kleine, veilige stapjes kennis met de essentie van familieopstellingen. 

Bovendien leggen we je de basale stappen in opstellingen uit en de know-how voor beginners, zodat je daarna thuis kunt opstellen om je eigen vraagstukken systemisch aan te kijken en te doorleven. 

We hebben een treffende en originele manier voor je ontwikkeld om op kennis is maken met familie- en met loopbaanopstellingen. Aan het einde van deze gratis masterclass met opstellingen neem je een blijvend aandenken mee naar huis. Wil je jouw stoel reserveren? 

Klik dan nu op Ja ik reserveer mijn stoel voor de gratis masterclass met opstellingen.

We ontmoeten je graag,
Rijna en Bodo

Reactie plaatsen