Hoe lang duurt een opstelling?
Hoe lang duurt een opstelling?

Hoe lang duurt een opstelling?

Hoe lang duurt een opstelling?

Hoe lang duurt een opstelling? Wanneer heeft een familieopstelling effect? Hoe lang werken opstellingen door? Hoe verpruts je het opgestelde?


Hoe lang duurt een familieopstelling?

Er zijn verschillende soorten opstellingen en er zijn verschillende thema's die opgesteld kunnen worden. Hoe lang een opstelling duurt is afhankelijk van het type opstelling en de zwaarte van het thema.

Bij elke opstelling is er kans, dat een onverwacht trauma of ander zwaar thema om de hoek komt kijken. Om vervelende verrassingen te voorkomen is veiligheid nodig, kennis en ervaring van de opsteller hoe trauma, onveiligheid en veiligheid op elkaar inwerken.

In het ene uiterste geval merken we bij het inleidende gesprek dat er een kwartje valt en dat dit precies het juiste kwartje is. Dan is een opstelling niet nodig.

In het andere uiterste geval begeleidde ik een cliënt die met haar man 2 levende kinderen kreeg en 13 miskramen. We hebben ze allemaal en één voor één opgesteld. De moeder heeft elke miskraam even liefdevol in de armen genomen, aangekeken en naar de laatste rustplaats nabij God gebracht. Deze opstelling duurde 4,5 uur inclusief lange lunchpauze om op adem en op krachten te komen.

Wanneer heeft een familieopstelling effect 

Als er een pittige opstelling aan zit te komen, kan de energie van de cliënt al een paar dagen van tevoren beginnen te wringen met bijvoorbeeld hoofdpijn of kramp in de maag. Dan sta je als klant als het ware in het voorportaal van de opstelling.

Tijdens de opstelling zijn er allerlei krachten in en om de cliënt die aan het werk zijn. Soms zijn bijvoorbeeld de overleden kinderen of ouders aanwezig.

Daarna begint het echte werk. Een opstelling heeft 1 tot 2 weken nodig om in je systeem te landen en voor je aan het werk te gaan. Als je wilt, kun je de ziel als een ongeoefende spier zien. Die moet eerst conditie opbouwen om optimaal voor je aan het werk te gaan.

Hoe lang werken opstellingen door?

Na de opstelling adviseren we je om niet teveel te analyseren en na te praten. Dan deel je namelijk letterlijk je opstelling met een ander en uit je je bevindingen. Je loopt dan het risico dat je er alles uitgooit. Vooral als de ander nog nooit een opstelling heeft meegemaakt, er totaal geen beeld of beleving bij heeft en met je in discussie gaat. Voordat je het weet zit je in een welles/nietes ruzieveld.

Klanten koppelen aan ons terug, dat er in de weken en maanden daarna kwartjes vallen. Dat pech langzaam verandert in geluk hebben. Dat ze ineens die fijne partner ontmoeten. Dat zie ‘toevallig’ die droombaan vinden. Dat na jaren van geen contact die ene broer of zus belt.

Hoe lang duurt jouw opstelling?

Benieuwd hoe een opstelling in het echt werkt? Klik hier op Hoe werkt een Opstelling in het Echie?

Zin om vanuit je luie stoel lekker comfy met thee of koffie meer te lezen over opstellingen? Over waarom de ene knuffelt met de ziel en de ander er een haat- liefdeverhoudung mee heeft? Over opstellingen en wat het bijzondere eraan is?

We hebben een e-boek geschreven over opstellingen en wat er zo bijzonder aan is. Geen lullig dun flutboekje met weinig pagina's en grote letters. Gewoon 50 pagina's met een vleugje humor. Klik op Wat is er zo Bijzonder aan Opstellingen?

Meer weten over de zin van shit? Durf je samen met ons te ervaren hoe je in 1 Dag van Shit kostbare Mest maakt voor overvloedige oogst in je leven en werk?

Speciaal voor jou hebben we een systemische masterclass ontwikkeld met Xtreem krachtige tools om je leven en werk met opstellingen flink te boosten.

Ontdek de keyfactor voor nog meer shit en het recept om blijvend geluk aan te trekken. Het 1e ticket is 147,- en het 2e ticket slechts 47,-. Wie ga jij trakteren? Wie heeft er een schop onder zijn achterste nodig? Wie maak je blij?

Klik op Stap 1: De masterclass in 1 Dag van Shit naar Mest voor blijvende groei en bloei.

We zien je graag,
Rijna en Bodo


Reactie plaatsen