Wat kun je opstellen?
Wat kun je allemaal opstellen?

Wat kun je allemaal opstellen?

Wat kun je allemaal opstellen?

Wat kun je allemaal opstellen? Familieopstellingen met mensen en relaties. Thema's en ziektes worden opgesteld. Is er iets niet op te stellen?


Wat kun je opstellen?

Bijna alles is op te stellen. Je kunt mensen en relaties uitstekend opstellen, daar lenen familieopstellingen zich uitstekend voor.

Loopbanen kun je met loopbaanopstellingen opstellen, zodat duidelijk wordt hoe de passie is weggeëbd en hoe passie en bestemming weer terugkomen.

Zzp'ers kun je met opstellingen helpen hun diensten beter met hun doelgroepen te matchen en met organisatieopstellingen gaat de tent beter lopen.

Je kunt ook allerlei thema's opstellen zoals een conflict, een burn-out, ontslag, echtscheiding. Ook zwaardere thema's als ziektes, leven en dood zijn op te stellen.

Bedenk wel dat hoe zwaarder een thema is, hoe meer impact dit heeft!

Familieopstellingen met mensen en relaties

In de jaren 80 begon de grondlegger van opstellingen met families op te stellen. Veel thema's zijn namelijk terug te herleiden tot het gezin van herkomst. Bert Hellinger heeft in de eerste 10 jaar veel families opgesteld. Zo zijn familieopstellingen begonnen.

Ook nu worden nog steeds veel ouders, partners en kinderen opgesteld. Familieopstellingen blijven daarmee het fundament voor opstellingen en systemisch werk.

Karmische estafettestokjes

De laatste 10 jaar verschuift het accent naar trauma's. Met name Bessel van der Kolk en Gabor Maté hebben hieraan een hele grote bijdrage geleverd. Wat met name duidelijk wordt, is dat er sprake is van intergenerationele trauma's.

Er zijn trauma's die als karmische estafettestokjes door de generaties heen reizen, totdat er een generatie is die het thema of trauma aankijkt en er systemisch helend mee werkt.

Thema’s en ziektes worden opgesteld

In Duitsland zijn er artsen die ziektes opstellen. Een ziekte wordt dan gezien als boodschapper en niet als de bron van dat wat slecht gaat. Door de ziekte op te stellen wordt zichtbaar wat er in de ziel of in het familiesysteem verkeerd gaat. De vraag is dan welke dynamiek zo urgent en ziekmakend is?

Er zijn ook psychologen en psychiaters die gespecialiseerd zijn in het werken met patiënten en psychische aandoeningen. XXX werkt in Duitsland met getraumatiseerde cliënten en met name Franz Ruppert geniet internationale bekendheid met de door hem ontwikkelde traumatherapie.

Ook heeft Franz Ruppert baanbrekende boeken geschreven, waarbij de meeste DSM aandoeningen systemisch nader worden belicht.

Is er iets niet op te stellen?

Een opstelling geeft je inzicht in je volgende stap. We hebben het expliciet over jouw volgende stap. Als je dus bijvoorbeeld je ex, een ouder of een kind wilt opstellen om hem of haar te helpen, dan wil je eigenlijk dat hij of zij een volgende stap zet. Dat kun je niet afdwingen. Da’s een boemerang die je weggooit …

Verder geldt: hoe groter of zwaarder het thema, hoe meer impact het op je ziel heeft en daarmee op jou. Bij Opstellen.com kunnen we alles opstellen. Behalve God.

Wat kunnen we allemaal voor jou opstellen?

Benieuwd hoe een opstelling in het echt werkt? Klik hier op Hoe werkt een Opstelling in het Echie?

Zin om vanuit je luie stoel lekker comfy met thee of koffie meer te lezen over opstellingen? Over waarom de ene knuffelt met de ziel en de ander er een haat- liefdeverhoudung mee heeft? Over opstellingen en wat het bijzondere eraan is?

We hebben een e-boek geschreven over opstellingen en wat er zo bijzonder aan is. Geen lullig dun flutboekje met weinig pagina's en grote letters. Gewoon 50 pagina's met een vleugje humor. Klik op Wat is er zo Bijzonder aan Opstellingen?

Meer weten over de zin van shit? Durf je samen met ons te ervaren hoe je in 1 Dag van Shit kostbare Mest maakt voor overvloedige oogst in je leven en werk?

Speciaal voor jou hebben we een systemische masterclass ontwikkeld met Xtreem krachtige tools om je leven en werk met opstellingen flink te boosten.

Ontdek de keyfactor voor nog meer shit en het recept om blijvend geluk aan te trekken. Het 1e ticket is 147,- en het 2e ticket slechts 47,-. Wie ga jij trakteren? Wie heeft er een schop onder zijn achterste nodig? Wie maak je blij?

Klik op Stap 1: De masterclass in 1 Dag van Shit naar Mest voor blijvende groei en bloei.

We zien je graag,
Rijna en Bodo


Reactie plaatsen