Wat kun je opstellen?
Wat kun je allemaal opstellen?

Wat kun je allemaal opstellen?

Wat kun je allemaal opstellen?

Wat kun je allemaal opstellen? Familieopstellingen met mensen en relaties. Thema's en ziektes worden opgesteld. Is er iets niet op te stellen?


Wat kun je opstellen?

Bijna alles is op te stellen. Je kunt mensen en relaties uitstekend opstellen, daar lenen familieopstellingen zich uitstekend voor. 

Loopbanen kun je met loopbaanopstellingen opstellen, zodat duidelijk wordt hoe de passie is weggeëbd en hoe passie en bestemming weer terugkomen. 

Zzp'ers kun je met opstellingen helpen hun diensten beter met hun doelgroepen te matchen en met organisatieopstellingen gaat de tent beter lopen. 

Je kunt ook allerlei thema's opstellen zoals een conflict, een burn-out, ontslag, echtscheiding. Ook zwaardere thema's als ziektes, leven en dood zijn op te stellen. 

Bedenk wel dat hoe zwaarder een thema is, hoe meer impact dit heeft!

Familieopstellingen met mensen en relaties

In de jaren 80 begon de grondlegger van opstellingen met families op te stellen. Veel thema's zijn namelijk terug te herleiden tot het gezin van herkomst. Bert Hellinger heeft in de eerste 10 jaar veel families opgesteld. Zo zijn familieopstellingen begonnen.

Ook nu worden nog steeds veel ouders, partners en kinderen opgesteld. Familieopstellingen blijven daarmee het fundament voor opstellingen en systemisch werk. 

Karmische estafettestokjes

De laatste 10 jaar verschuift het accent naar trauma's. Met name Bessel van der Kolk en Gabor Maté hebben hieraan een hele grote bijdrage geleverd. Wat met name duidelijk wordt, is dat er sprake is van intergenerationele trauma's. 

Er zijn trauma's die als karmische estafettestokjes door de generaties heen reizen, totdat er een generatie is die het thema of trauma aankijkt en er systemisch helend mee werkt. 

Thema’s en ziektes worden opgesteld

In Duitsland zijn er artsen die ziektes opstellen. Een ziekte wordt dan gezien als boodschapper en niet als de bron van dat wat slecht gaat. Door de ziekte op te stellen wordt zichtbaar wat er in de ziel of in het familiesysteem verkeerd gaat. De vraag is dan welke dynamiek zo urgent en ziekmakend is?

Er zijn ook psychologen en psychiaters die gespecialiseerd zijn in het werken met patiënten en psychische aandoeningen. XXX werkt in Duitsland met getraumatiseerde cliënten en met name Franz Ruppert geniet internationale bekendheid met de door hem ontwikkelde traumatherapie. 

Ook heeft Franz Ruppert baanbrekende boeken geschreven, waarbij de meeste DSM aandoeningen systemisch nader worden belicht. 

Is er iets niet op te stellen?

Een opstelling geeft je inzicht in je volgende stap. We hebben het expliciet over jouw volgende stap. Als je dus bijvoorbeeld je ex, een ouder of een kind wilt opstellen om hem of haar te helpen, dan wil je eigenlijk dat hij of zij een volgende stap zet. Dat kun je niet afdwingen. Da’s een boemerang die je weggooit …

Verder geldt: hoe groter of zwaarder het thema, hoe meer impact het op je ziel heeft en daarmee op jou. Bij Opstellen.com kunnen we alles opstellen. Behalve God.

Gratis masterclass met opstellingen

Wil je ontdekken, meemaken en beleven hoe opstellingen werken? Dan nodigen Rijna en ik jou van harte uit om deel te nemen aan de gratis masterclass met opstellingen. 

Met 3.500 begeleidde opstellingen in 11 jaar hebben we opstellingen ontleed tot de meest eenvoudige essentie. Je maakt in kleine, veilige stapjes kennis met de essentie van familieopstellingen. 

Bovendien leggen we je de basale stappen in opstellingen uit en de know-how voor beginners, zodat je daarna thuis kunt opstellen om je eigen vraagstukken systemisch aan te kijken en te doorleven. 

We hebben een treffende en originele manier voor je ontwikkeld om op kennis is maken met familie- en met loopbaanopstellingen. Aan het einde van deze gratis masterclass met opstellingen neem je een blijvend aandenken mee naar huis. Wil je jouw stoel reserveren? 

Klik dan nu op Ja ik reserveer mijn stoel voor de gratis masterclass met opstellingen.

We ontmoeten je graag,
Rijna en Bodo

Reactie plaatsen