Waarmee kun je allemaal opstellen?
Waarmee kun je allemaal opstellen?

Waarmee kun je allemaal opstellen?

Waarmee kun je allemaal opstellen?

Waarmee kun je allemaal opstellen? Opstellingen met mensen, dieren en voorwerpen. Systemische sessie via Skype, Zoom & Teams.


Een opstelling doen met mensen, dieren en voorwerpen

Een opstelling is als een levende foto. Het is een ruimtelijke uitbeelding van een familie, een team of organisatie waar op welke manier dan ook bij hoort. Met mensen, poppetjes of andere voorwerpen maakt deze foto het onbewuste energetische krachtenveld zichtbaar van het opgestelde systeem.

Een opstelling maakt verbluffend duidelijk hoe de echte onderliggende patronen en verhoudingen in het systeem zijn.

Een familieopstelling met mensen

Bij het opstellen met mensen geeft de cliënt een representant (meestal een medecursist) een plek in de zaal. Daarbij voelt de cliënt de eigen innerlijke beweging en begeleidt de representant naar die plek in de zaal tot deze plek juist aanvoelt.

Zo doet hij of zij dat met alle representanten, totdat ze allemaal in een bepaalde positie ten opzichte van elkaar geplaatst zijn. Nu gaat de cliënt zitten en kijkt naar wat er in de opstelling zichtbaar wordt.

De opsteller helpt de onbewuste dynamiek in het systeem zichtbaar te maken. Dit geeft verhelderende en bevrijdende inzichten.

Opstellen met dieren 

Wij mensen luisteren in de 1e plaats naar ons ego. Pas daarna naar onze ziel en in de laatste plaats naar de ziel van een groep mensen. Omdat een paard een kuddedier is, werkt het bij paarden precies andersom.

Ze zijn alert op alarm en fungeren ten dienste van de kudde.  Om te overleven hebben ze fijngevoelige antennes, waarmee ze feilloos energieën oppikken. Dit is nodig, want als er gevlucht moet worden, gebeurt dat zonder chaos.

Ze voelen wat er ontbreekt in het geheel en helpen om het ontbrekende op te vullen. In hoeverre is het veilig een relatie met deze persoon aan te gaan? Welke plek neemt hij of zij in? Wat ontbreekt er?

Opstellingen met voorwerpen

Je kunt ook opstellingen met voorwerpen doen. Zelf hebben we een voorkeur ontwikkeld voor het opstellen met stoelen. Als je opstelt met mensen, is deze opstelling intens en onontkoombaar. Het opstellen met stoelen is ook intens, omdat je de energie goed voelt als je plaatsneemt in de stoel. De energie van die persoon of van het onderwerp omarmt je als het ware.

Er wordt ook veel gewerkt met poppetjes. Wat we zelf ervaren is dat de uitwisseling van energie minder intens is. Daarom zijn we geneigd om dit aanschouwende opstellingen te noemen. Er wordt ook gewerkt met A4-tjes, met viltjes, met mokken en zelfs met voorwerpen in de natuur.

De opstellingen met voorwerpen verschaffen diepgaande inzichten. Maar dat is wat anders dan een diepgaande verschuiving van het innerlijke evenwicht.

Systemische sessie via internet

Je kunt zelfs opstellen via een systemische sessie via internet met Skype, Zoom, Teams en andere digitale manieren. Wat ons betreft zijn dat uitstekende alternatieven als een live opstelling waarbij je in één fysieke ruimte bij elkaar bent, niet mogelijk is.

Wij ervaren het als kijken naar het optreden van een popgroep. Da’s toch echt anders dan dat je live bij een concert aanwezig bent.

Gratis masterclass met opstellingen

Wil je ontdekken, meemaken en beleven hoe opstellingen werken? Dan nodigen Rijna en ik jou van harte uit om deel te nemen aan de gratis masterclass met opstellingen.

Met 3.500 begeleidde opstellingen in 11 jaar hebben we opstellingen ontleed tot de meest eenvoudige essentie. Je maakt in kleine, veilige stapjes kennis met de essentie van familieopstellingen.

Bovendien leggen we je de basale stappen in opstellingen uit en de know-how voor beginners, zodat je daarna thuis kunt opstellen om je eigen vraagstukken systemisch aan te kijken en te doorleven.

We hebben een treffende en originele manier voor je ontwikkeld om op kennis is maken met familie- en met loopbaanopstellingen. Aan het einde van deze gratis masterclass met opstellingen neem je een blijvend aandenken mee naar huis. Wil je jouw stoel reserveren?

Klik dan nu op Ja ik reserveer mijn stoel voor de gratis masterclass met opstellingen.

We ontmoeten je graag,
Rijna en Bodo

Reactie plaatsen