Waarmee kun je opstellen?
Waarmee kun je allemaal opstellen?

Waarmee kun je allemaal opstellen?

Waarmee kun je allemaal opstellen?

Waarmee kun je allemaal opstellen? Je kunt een opstelling doen met mensen, dieren en voorwerpen. Je kunt zelfs opstellen via een systemische sessie via internet met Skype, Zoom, Teams en andere digitale manieren.


Een opstelling doen met mensen, dieren en voorwerpen

Een opstelling is als een levende foto. Het is een ruimtelijke uitbeelding van een familie, een team of organisatie waar op welke manier dan ook bij hoort. Met mensen, poppetjes of andere voorwerpen maakt deze foto het onbewuste energetische krachtenveld zichtbaar van het opgestelde systeem.

Een opstelling maakt verbluffend duidelijk hoe de echte onderliggende patronen en verhoudingen in het systeem zijn.

Een familieopstelling met mensen

Bij het opstellen met mensen geeft de cliënt een representant (meestal een medecursist) een plek in de zaal. Daarbij voelt de cliënt de eigen innerlijke beweging en begeleidt de representant naar die plek in de zaal tot deze plek juist aanvoelt.

Zo doet hij of zij dat met alle representanten, totdat ze allemaal in een bepaalde positie ten opzichte van elkaar geplaatst zijn. Nu gaat de cliënt zitten en kijkt naar wat er in de opstelling zichtbaar wordt.

De opsteller helpt de onbewuste dynamiek in het systeem zichtbaar te maken. Dit geeft verhelderende en bevrijdende inzichten.

Opstellen met dieren 

Wij mensen luisteren in de 1e plaats naar ons ego. Pas daarna naar onze ziel en in de laatste plaats naar de ziel van een groep mensen. Omdat een paard een kuddedier is, werkt het bij paarden precies andersom.

Ze zijn alert op alarm en fungeren ten dienste van de kudde.  Om te overleven hebben ze fijngevoelige antennes, waarmee ze feilloos energieën oppikken. Dit is nodig, want als er gevlucht moet worden, gebeurt dat zonder chaos.

Ze voelen wat er ontbreekt in het geheel en helpen om het ontbrekende op te vullen. In hoeverre is het veilig een relatie met deze persoon aan te gaan? Welke plek neemt hij of zij in? Wat ontbreekt er?

Opstellingen met voorwerpen

Je kunt ook opstellingen met voorwerpen doen. Zelf hebben we een voorkeur ontwikkeld voor het opstellen met stoelen. Als je opstelt met mensen, is deze opstelling intens en onontkoombaar. Het opstellen met stoelen is ook intens, omdat je de energie goed voelt als je plaatsneemt in de stoel. De energie van die persoon of van het onderwerp omarmt je als het ware.

Er wordt ook veel gewerkt met poppetjes. Wat we zelf ervaren is dat de uitwisseling van energie minder intens is. Daarom zijn we geneigd om dit aanschouwende opstellingen te noemen. Er wordt ook gewerkt met A4-tjes, met viltjes, met mokken en zelfs met voorwerpen in de natuur.

De opstellingen met voorwerpen verschaffen diepgaande inzichten. Maar dat is wat anders dan een diepgaande verschuiving van het innerlijke evenwicht.

Systemische sessie via internet

Je kunt zelfs opstellen via een systemische sessie via internet met Skype, Zoom, Teams en andere digitale manieren. Wat ons betreft zijn dat uitstekende alternatieven als een live opstelling waarbij je in één fysieke ruimte bij elkaar bent, niet mogelijk is.

Wij ervaren het als kijken naar het optreden van een popgroep. Da’s toch echt anders dan dat je live bij een concert aanwezig bent.

Hoe en waarmee kun je allemaal opstellen?

Benieuwd hoe een opstelling in het echt werkt? Klik hier op Hoe werkt een Opstelling in het Echie?

Zin om vanuit je luie stoel lekker comfy met thee of koffie meer te lezen over opstellingen? Over waarom de ene knuffelt met de ziel en de ander er een haat- liefdeverhoudung mee heeft? Over opstellingen en wat het bijzondere eraan is?

We hebben een e-boek geschreven over opstellingen en wat er zo bijzonder aan is. Geen lullig dun flutboekje met weinig pagina's en grote letters. Gewoon 50 pagina's met een vleugje humor. Klik op Wat is er zo Bijzonder aan Opstellingen?

Meer weten over de zin van shit? Durf je samen met ons te ervaren hoe je in 1 Dag van Shit kostbare Mest maakt voor overvloedige oogst in je leven en werk?

Speciaal voor jou hebben we een systemische masterclass ontwikkeld met Xtreem krachtige tools om je leven en werk met opstellingen flink te boosten. Daar stellen we op met verschillende voorwerpen.

Ontdek de keyfactor voor nog meer shit en het recept om blijvend geluk aan te trekken. Het 1e ticket is 147,- en het 2e ticket slechts 47,-. Wie ga jij trakteren? Wie heeft er een schop onder zijn achterste nodig? Wie maak je blij?

Klik op Stap 1: De masterclass in 1 Dag van Shit naar Mest voor blijvende groei en bloei.

We zien je graag,
Rijna en Bodo

Reactie plaatsen