Wat gonst er aan opstellingen?
Wat gonst er aan opstellingen?

Wat gonst er aan opstellingen?

Wat gonst er aan opstellingen?

15 Jaar geleden wist haast niemand wat een opstelling is. Nu kent iedereen familieopstellingen. Wat gonst er aan opstellingen?


15 Jaar geleden wist haast niemand wat een opstelling is

Bert Hellinger is rond 1980 met familieopstellingen begonnen. Zijn aanpak was opzienbarend, zeg maar gerust spectaculair; never seen before.

Tot zo'n 15 jaar geleden wist haast niemand wat een opstelling is. Een opstelling is abstract en niet zomaar te vatten in voor de ratio logische termen. De werking is evenmin wetenschappelijk aantoonbaar. Toch zijn nu veel mensen laaiend enthousiast, hoe kan dat?

10 Jaar met werken met opstellingen

Inmiddels werk ik ruim 10 jaar met familieopstellingen en met loopbaanopstellingen. Als loopbaanbegeleider lag mijn succespercentage op 80%. Sinds ik met opstellingen werk is het slagingspercentage gestegen naar maar liefst 95%. Voor meer info klik op LoopbaanRegisseur.

Eerst begeleidde ik alleen mensen op hun beroepspad. Als je loopbaan hapert, zit er ook een hapering in jou. Als we die hapering er met een opstelling uit halen, loopt je loopbaan als vanzelf weer lekker. Op deze manier ben ik begonnen met het begeleiden van klanten op hun levenspad.

Sinds ik met opstellingen werk, krijg ik elke maand klanten via mond-tot-mondreclame. Dat geldt voor zowel LoopbaanRegisseur als voor Opstellen.com. Dit vertelt wat er aan opstellingen gonst.

Groeiende ruimte voor opstellingen

Dat opstellingen steeds meer door mensen heen resoneert kan komen, omdat mensen er in zichzelf steeds meer ruimte voor hebben.

WO-II is voor de gehele wereld traumatisch geweest, met name voor Joden, Duitsers en Nederlanders. Het gebeurde was in eerste instantie te traumatisch om vanuit het diepste gevoel aan te kijken.

Mijn grootouders behoorden tot de 1e naoorlogse generatie. Zij hebben keihard gewerkt om Nederland weer op te bouwen. Ze hebben vele huizen, scholen en wegen gebouwd. Alle 4 mijn grootouders hebben met geen woord gerept over de oorlog. Het was te pijnlijk.

Mijn ouders behoren tot de 2e naoorlogse generatie. Ze zijn geboren in 1935 en in 1950. Toen zij tussen 1975 en 1995 hulp zochten, waren opstellingen nog niet beschikbaar. Ook zij waren flink getraumatiseerd door WO-II, maar minder dan hun ouders; ze spraken af en toe wel over de oorlog.

Ik ben geboren in 1963 en behoor tot de 3e naoorlogse generatie. Het trauma van de oorlog leeft wel door mij heen, maar minder heftig dan bij mijn ouders. Omdat er minder trauma door mij heen beweegt, heb ik in mezelf meer ruimte om trauma’s aan te kijken.

Ich habe es nicht gewußt

Sinds zo’n 15 jaar is er steeds meer bekend over systemisch werk en opstellingen. Bovendien is er internet, waardoor alle systemische informatie voor iedereen beschikbaar is.

Mijn Duitse moeder kon nog zeggen: “Ich habe es nicht gewußt“ of „ich habe es nicht gekonnt“. Door internet kun je altijd informatie zoeken over hoe je het beste welke stap kunt zetten. Ook zijn er altijd laagdrempelige activiteiten in de buurt, zodat je gaat kunnen wat eerst nog niet kon. Je kunt altijd een stap zetten!

Wat gonst er aan opstellingen?

Wat er gonst aan opstellingen? Het is de taal van de ziel. We spreken vele talen, maar als we de taal van de ziel niet leren spreken, maken we geen verbinding. Kinderen leren ons hoe je verbinding maakt zonder woorden. 

Hoe meer je geen verbinding met je ziel maakt, hoe meer op slot je gaat. Zo creëer je steeds meer afstand tussen jou en de ander. Dat is de beste garantie om eenzaam op een bejaardenflatje te eindigen. 

Gratis masterclass met opstellingen

Wil je ontdekken, meemaken en beleven hoe opstellingen werken? Dan nodigen Rijna en ik jou van harte uit om deel te nemen aan de gratis masterclass met opstellingen. 

Met 3.500 begeleidde opstellingen in 11 jaar hebben we opstellingen ontleed tot de meest eenvoudige essentie. Je maakt in kleine, veilige stapjes kennis met de essentie van familieopstellingen. 

Bovendien leggen we je de basale stappen in opstellingen uit en de know-how voor beginners, zodat je daarna thuis kunt opstellen om je eigen vraagstukken systemisch aan te kijken en te doorleven. 

We hebben een treffende en originele manier voor je ontwikkeld om op kennis is maken met familie- en met loopbaanopstellingen. Aan het einde van deze gratis masterclass met opstellingen neem je een blijvend aandenken mee naar huis. Wil je jouw stoel reserveren? 

Klik dan nu op Ja ik reserveer mijn stoel voor de gratis masterclass met opstellingen.

We ontmoeten je graag,
Rijna en Bodo

Reactie plaatsen