Wanneer werkt een opstelling πŸ‘ wel en πŸ‘Ž niet?
Wanneer werkt een opstelling wel en niet?

Wanneer werkt een opstelling πŸ‘ wel en πŸ‘Ž niet?

Wanneer werkt een opstelling πŸ‘ wel en πŸ‘Ž niet?

Wanneer werkt een opstelling πŸ‘ wel en πŸ‘Ž niet? Opstellen = Umami. In je vraag zakken. Systemisch naar de oplossing laten dragen.


Wanneer werkt een opstelling πŸ‘ wel en πŸ‘Ž niet?

Er zijn 4 communicatiestijlen. Een opstelling werkt niet, als je vasthoudt aan je primaire communicatiestijl.

  1. De rode efficiΓ«nte wil kort en krachtig het doel bereiken. Een opstelling haalt je diepste gevoel van je onderbewustzijn naar je bewustzijn. Voor de rode efficiΓ«nte betekent dat gedoe, de snelheid gaat eruit en van gewroet komt nog meer gewroet;
  2. De gele hartelijke houdt van samen zijn en samen lachen. Het beste maak je contact met ze met een geintje. Opstellingen gaan vaak over een pijnlijk of traumatisch onderwerp. Daar zit deze vrolijkerd minder op te wachten;
  3. De blauwe denker heeft eerst info nodig om bij gevoel te komen. We hebben het over nauwkeurige info en details. Op deze manier wordt het feitenmatig gekibbel en worden gevoelens en een opstelling vermeden;
  4. De groene voeler is gevoelig en vermijdt pijn. Ze kunnen goed over koetjes en kalfjes praten en hebben veel veiligheid nodig. Dit vertraagt gevoelige onderwerpen en een opstelling.

Opstellen = Umami

Zoals er 4 communicatiestijlen zijn, zo zijn er 4 smaken in de keuken: zoet, zuur, zout en bitter. Daarmee kunnen koks de mooiste gerechten op tafel toveren. Maar deze 4 smaken en vakkundigheid is voor een restaurant niet genoeg om te overleven, laat staan dat ze duurzaam willen floreren.

Zo’n 100 jaar geleden is er een 5e smaak ontdekt: Umami. Google eens op dit woord, wil je? Hoe meer info je over dit woord zoekt, hoe vager het wordt.

Het komt erop neer, dat er een kudde engelen over je tong fietst. Umami zorgt ervoor, dat een gerecht hemels smaakt. Zeg maar even een knuffel van God. Dit is precies wat je als restaurant nodig hebt om lekker te draaien.

Eigenlijk weten we dat wel. Als je bij vrienden gaat eten, proef je meteen of dat die gehaktbal liefdeloos in de pan is gemikt of met liefde is gedraaid. Dan lust je er wel meer.

Opstellen = Umami voor de keuken. Het is dat wat de opstelling liefde, rust, vrede en diepste voldoening schenkt.

In je vraag zakken

Als ik je met een opstelling begeleid, vertraag ik. Heel rustig stel ik je de inleidende vragen. Steeds trager. Steeds minder luister in naar de woorden die je spreekt. Steeds meer luister ik naar de energie die jouw woorden dragen.

Steeds meer laat ik me leiden door mijn intuΓ―tie, door wat er meer is tussen hemel en aarde, het universum, de fluister van de stilte, het goddelijke, God, de bron, dat wat niet bestaat, geef het de naam die je zelf wilt.

Wanneer werkt een opstelling πŸ‘ wel en πŸ‘Ž niet voor jou?

Benieuwd hoe een opstelling in het echt werkt? Klik hier op Hoe werkt een Opstelling in het Echie?

Zin om vanuit je luie stoel lekker comfy met thee of koffie meer te lezen over opstellingen? Over waarom de ene knuffelt met de ziel en de ander er een haat- liefdeverhoudung mee heeft? Over opstellingen en wat het bijzondere eraan is?

We hebben een e-boek geschreven over opstellingen en wat er zo bijzonder aan is. Geen lullig dun flutboekje met weinig pagina's en grote letters. Gewoon 50 pagina's met een vleugje humor. Klik op Wat is er zo Bijzonder aan Opstellingen?

Meer weten over de zin van shit? Durf je samen met ons te ervaren hoe je in 1 Dag van Shit kostbare Mest maakt voor overvloedige oogst in je leven en werk?

Speciaal voor jou hebben we een systemische masterclass ontwikkeld met Xtreem krachtige tools om je leven en werk met opstellingen flink te boosten.

Ontdek de keyfactor voor nog meer shit en het recept om blijvend geluk aan te trekken. Het 1e ticket is 147,- en het 2e ticket slechts 47,-. Wie ga jij trakteren? Wie heeft er een schop onder zijn achterste nodig? Wie maak je blij?

Klik op Stap 1: De masterclass in 1 Dag van Shit naar Mest voor blijvende groei en bloei.

We zien je graag,
Rijna en Bodo

Reactie plaatsen