Systemisch bodem bouwen
Hoe bouw je bodem?

Systemisch bodem bouwen

Systemisch bodem bouwen

Hoe bouw je 🍲 bodem in je ⚡️ ziel met 👨‍👩‍👧‍👦 familieopstellingen en praktische systemische 🛠 tools? Systemisch bodem bouwen met opstellingen.


De glijbaan van onmacht

Daar ging ik en probeerde dat met man en macht tegen te houden, maar er was geen houden aan. Ik gleed meedogenloos de glijbaan van onmacht af. 

Even een boodschappenlijstje maken. Ik staarde een uur voor me uit en kreeg ze gewoon niet op een rijtje. Ik zag de letters over het papiertje walsen.

Burned-out

Dat ik door de bodem van mijn ziel zakte, had ik niet in de gaten. Wel snapte ik, dat ik stevig werd gekneveld door een burned-out. Mijn harses registreerden allerlei to-do dingetjes, maar ik kleefde als vastgelijmd op mijn stoel.

Je ziet het soms in films. Dan geven ze zo'n gast eerst een spuitje, voordat ie wordt ontvoerd. Ik kon alles horen, zien en voelen, maar voelde me hopeloos verlamd. 

Vanuit mijn ziel aankijken

Gek genoeg bracht die verlamming me naar mijn gevoel. Ik had namelijk van alles goed op slot gezet. Het begon boven water te komen als een jarenlang verstopte gootsteen waar je ontstopper in strooit. 

Allerlei weggestopte beelden en gevoelens van vroeger kwamen boven borrelen. Er was alleen één groot verschil. Nu kon ik ze vanuit mijn ziel erkennen, aankijken en voelen. Daar was ik als jochie niet sterk genoeg voor. 

Tranen in de brandkast

Toen ik 16 jaar was, overleed mijn vader. Ik wilde stoer zijn en liet op de crematie geen traan. Aan de binnenkant beukte de sloopkogel jarenlang mijn ziel kapot, maar ik sloot mijn tranen in de brandkast op. 

Bovendien had mijn moeder een klein drankprobleempje en verdronk haast in haar eigen verdriet. Als een Amsterdams grachtenpand hield ik me staande. De façade zag er piekfijn uit, maar het achterhuis brokkelde in laagjes af. 

Ik heb weer bodem in mijn ziel

Ik ging naar mijn emotionele gierkelder, waar veertig jaar oude stront lag te meuren. Ik pakte alles met beide handen beet, droeg het naar het daglicht en strooide het uit over mijn landerijen. 

De oogst is groot. Ik voel mijn grenzen nu aan en kan ze op een vriendelijke samen bespreken. Ik heb weer bodem in mijn ziel. Bovendien komen er ineens inspirerende mensen op mijn pad, waaronder de liefde van mijn leven.

Systemisch bodem bouwen met opstellingen

Ook Rijna was door de bodem van haar ziel gezakt. Om anderen te helpen bodem te bouwen zochten we op 'bodem' en vonden de correlatie met 'levenskwaliteit'. Wist jij, dat pakweg de helft van de bevolking te weinig bodem en levenskwaliteit heeft? 

Weet je wat grappig is? We bouwen al jaren systemisch bodems met opstellingen. Al jaren vragen we onze klanten een cijfer aan hun leven te geven bij aanvang en bij einde traject. Het gemiddelde cijfer aan het begin is een 5 en een 8 bij einde traject. 

Familieopstellingen en praktische systemische 🛠 tools 

We houden van familieopstellingen én van praktische systemische tools. We staan graag met onze poten in de klei. Dan beklijven opstellingen het beste. Vandaar die hoge cijfers die klanten ons geven.

We nodigen je met hart en ziel uit om een dag lang onze gast te zijn op onze gratis masterclass met opstellingen. We geloven namelijk heilig in onze aanpak en hebben een waanzinnig mooie manier ontwikkeld om jou te laten ervaren hoeveel of hoe weinig bodem je hebt en hoe je bodem bouwt. 

Meer weten? Klik op Gratis Masterclass met Opstellingen en ontdek hoe je Bodem bouwt.

We ontmoeten je graag,
Bodo en Rijna

Reactie plaatsen