Hoe mislukt een tafelopstelling?
Hoe mislukt een tafelopstelling?

Hoe mislukt een tafelopstelling?

Hoe mislukt een tafelopstelling?

Een opstelling met poppetjes lijkt 🔎 bedrieglijk 🔍 eenvoudig. Hoe mislukt 🖕 een tafelopstelling? Wat zijn de fijne kneepjes 👍?


Wat is een tafelopstelling?

Je kunt opstellen met mensen in een groep. In dat geval werk je met representanten en stel je iemand op. Je kunt ook in de ruimte opstellen met allerlei voorwerpen, zoals stoelen, A4-tjes, viltjes en mokken. De laatste tijd wordt er veel opgesteld op een tafel; vandaar de naam tafelopstellingen. 

Een tafelopstelling is een familieopstelling, een loopbaanopstelling, een organisatieopstelling of elke andere opstelling die je op een tafel doet met bijvoorbeeld plastic poppetjes van Lego of Playmobil, met houten poppetjes of met onze handgemaakte vilten opstellingspoppetjes. 

Wat is het voordeel van een tafelopstelling?

Een tafelopstelling heeft veel voordelen. Je hoeft niet te Googelen op zoek naar een opsteller die jouw opstelling gaat begeleiden. Dat betekent, dat je niet jouw agenda hoeft aan te passen aan de agenda van andere opstellers. Je kunt een tafelopstelling doen wanneer het jou uitkomt.

Een opstelling doen waar anderen bij zijn kan als super spannend voelen. Soms wil je eerst systemisch pootje baden, voordat je meteen met een opstelling met anderen erbij in het diepe springt. Als je zelf thuis een tafelopstelling doet zijn er geen pottenkijkers bij. Bij emotioneel heftige onderwerpen kan dat als een opluchting voelen. 

Wat is het nadeel van een tafelopstelling?

'Elk voordeel heb zijn nadeel' en dat is ook zo met tafelopstellingen. Als je zelf thuis opstelt zonder begeleiding van een ervaren opsteller, zit je in jouw eigen systemische erwtensoep te roeren. 

Op een gegeven moment heb je alle stukken worst, wortel en selderij wel voorbij zien komen, maar de soep wordt wel steeds dikker, brandt aan en gaat naar ruiken. Hoe zorg je ervoor, dat een onafhankelijk iemand met je meeroert, nieuwe input geeft aan jouw opstelling en aan jouw leven?

Een opstelling met poppetjes lijkt bedrieglijk eenvoudig

Zo op het eerste gezicht lijkt een opstelling met poppetjes bedrieglijk eenvoudig, maar schijn bedriegt! Een nieuwe taal leren spreken en wat woorden praten, dat lukt met een half jaartje en kun je makkelijk online leren. Voordat je in een taal denkt, voelt en droomt, dat duurt 3 tot 4 jaar. Zo lang duurt het ook om je het vak van opsteller eigen te maken. 

Een ervaren opsteller is stevig opgeleid, heeft jaren ervaring en begeleidt je vakkundig met jouw vraagstelling, zodat je met een systemisch kloppend antwoord weer naar huis gaat. Kies je voor het maximale rendement, kies dan voor een opstelling in een groep. Dat is het meest confronterend en tegelijkertijd het meest renderend door de nieuwe inzichten die je op zielsniveau opdoet. 

Hoe mislukt een tafelopstelling?

Hoe zie je aan 2 opgestelde poppetjes, dat ze zielemaatjes zijn en hoe zie je dat ze eigenlijk niets met elkaar hebben? Hoe zie je aan een tafelopstelling dat een kind de volledige steun van de ouders krijgt en hoe zie je dat een kind eigenlijk de oudere smartass uithangt? Hoe kun je zien dat er een miskraam is geweest en dat de kinderen in het gezin van herkomst op de verkeerde plek staan? Als eerste dien je deze systemische basics te kennen. 

Een lekker en liefdevolle maaltijd bereiden gaat alleen als je er de tijd voor neemt. Bij alles wat je liefdevol doet, neem je de tijd die het vraagt. Vluggertjes verprutsen je intuïtie en de liefde. Zo werkt het ook met opstellen. De beste en de snelste manier om een tafelopstelling te laten mislukken is door thuis even tussen de schuifdeuren op te stellen. Neem er liefdevol de tijd voor. Dan kun je makkelijker en accurater naar je intuïtie luisterren. 

Ben jij systemisch coach en werk je met tafelopstellingen?

We hebben een heuse Hollandsche primeur voor je met handgemaakte vilten opstellingspoppetjes. Ben jij systemisch coach en werk je met tafelopstellingen? Onze klanten zijn razend enthousiast. Zodra de luxe geschenkverpakking open gaat, aaien klanten vanzelf over het vilt van de poppetjes. Het voelt aangenaam, warm en zelfs knuffelig.

  👉 Unieke handgemaakte vilten opstellingspoppetjes 👈

Met deze handgemaakte, unieke vilten opstellingspoppetjes maak je een super professionele indruk. Bovendien zijn deze poppetjes een stuk groter dan de nu gangbare poppetjes, waardoor de opstelling beeldender en zachter bij je klant binnenkomt.

Gratis Masterclass met Kintsugi, Opstellingen en Opstellingspoppetjes

Wil je leren werken met onze unieke handgemaakte vilten opstellingspoppetjes? Wil je niet kopen en dan pas kijken, maar wil je eerst kijken en dan pas kopen? Dat snappen wij heel goed, dat doen we zelf ook zo. Reserveer dan nu je stoel op de masterclass, waar we met de vilten poppetjes aan de slag gaan. Klik op:

👉 Gratis Masterclass met Kintsugi, Opstellingen en Opstellingspoppetjes 👈 

Wil je de warmte en de liefde van onze handgemaakte vilten opstellingspoppetjes aan je handen ervaren? Kom dan naar onze gratis masterclass in Nieuwegein. Het is een verwendag voor je ziel. De opzet is compleet, uniek, je leert inspirerende nieuwe mensen kennen,. samen laad je je ziel op met bezielende energie en de lunch is werkelijk fantastisch! 👉

We ontmoeten je graag,
Bodo en Rijna

Reactie plaatsen