Wil je opstellen met representanten of met opstellingspoppetjes?
Wil je Wil je opstellen met representanten of met opstellingspoppetjes?

Wil je opstellen met representanten of met opstellingspoppetjes?

Wil je opstellen met representanten of met opstellingspoppetjes?

Op welke laag zoek je heling 💞 met een familieopstelling? Wil je opstellen met 🙋‍♀️ representanten 🙋‍♂️ of met opstellingspoppetjes 👨‍👩‍👧‍👦 ?


Familieopstelling of tafelopstelling?

Representanten in een familieopstelling en opstellingspoppetjes in een tafelopstelling: ik stel beiden op, ik werk met beide soorten opstellingen.

Als ik op een diepe laag heling nodig heb, dan werk ik graag met representanten. In dat geval zoek ik een goede opsteller die me daarbij helpt. Als ik niet zo diep in mezelf wil gaan, kijk ik het vraagstuk in mezelf graag aan met een tafelopstelling. 

Soorten opstellingen

Er zijn allerlei soorten van opstellingen. Bij een familieopstelling stel je een persoonlijk vraagstuk op. Bij een loopbaanopstelling onderzoek je waarom je loopbaan knelt en waar in je werk je passie zit, zodat je werkt met hart en ziel. Bij organisatorische knelpunten doe je een organisatieopstelling. 

Ook voor je gezondheid zijn er verschillende opstellingen. De Duitse Psychiater Franz Ruppert werkt met traumaopstellingen en de Duitse Psycholoog Thomas Shäfer werkt met allerlei psychische aandoeningen. Zelf heb ik met opstellingen meerdere mensen bevrijd van hun nicotineverslaving. 

Begin van het opstellen met poppetjes

Toen Bert Hellinger in de tachtiger jaren met familieopstellingen begon, werd er alleen in groepen met menselijke representanten opgesteld. Bert Hellinger heeft nooit met voorwerpen opgesteld. Ik heb meerdere van zijn internationale 5-daagse seminars bezocht. Deze werden door honderden mensen bezocht en waren indrukwekkend. 

Contextueel therapeut Gerrie Reijersen van Buuren ontwikkelde als één van de eersten een ‘tafelopstelling’ die ze in één-op-éénsessies doet. Ze daagt haar cliënten uit om zich te verplaatsen in de anderen. Hoe is het voor je vader om op die plek te staan? Ervaart je zus hetzelfde als jij?

Opstellen met andere voorwerpen

Je kunt opstellen met allerlei voorwerpen. Er wordt al jaren opgesteld met A4-tjes en met allerlei soorten van grote, kleine, ronde en vierkante viltjes in allerlei kleuren. Verder kun je opstellen met mokken, waarbij het oortje de kijkrichting is. Als je de mok gewoon neerzet leeft de persoon en als de persoon overleden is zet je de mok ondersteboven neer op tafel.

Zelf werken we graag met verschillende kleuren stoelen. Elke kleur heeft voor onze cliënten een eigen beleving. Als een stoel voor één van de ouders opgesteld wordt en de cliënt neemt daarin plaats, dan is de energie van die ouder amper te ontkomen. 

Diepgang in een opstelling

Elke soort van opstelling heeft een eigen diepgang. Opstellingen met representanten -met levende mensen- hebben de grootste diepgang en impact. Als inbrenger van de vraag heb je geen regie over de begeleider van de opstelling, over de representanten of over de opstelling zelf. Hoe pittiger je vraag en het onderwerp, hoe pittiger de opstelling. 

Daarna komt het opstellen met voorwerpen, begeleid door een ervaren opsteller. Een geschoolde en geoefende opsteller zal je in contact brengen met de onderliggende realiteit. Ook deze opstellingen kunnen behoorlijk confronterend zijn. 

Op welke laag zoek je heling met een familieopstelling?

Als je heling zoekt op de diepere lagen, ga je het beste naar een opsteller. Je kunt samen bespreken of en waarom je een opstelling met mensen of mer voorwerpen doet. 

Zelf vinden we een tafelopstelling met opstellingspoppetjes eerder een aanschouwende opstelling. Een familieopstelling met mensen gaat door je hele wezen heen. Zeg maar door hart en ziel. Een tafelopstelling gaat eerder door je hoofd en door je ratio en reist daarna door naar je gevoel, maar niet zo diep als een opstelling met mensen. 

Wil je opstellen met representanten of met opstellingspoppetjes?

Wil je voor de hoofdprijs, kies dan voor een opstelling met representanten. Zoek je eerder een minder intense opstelling, kies dan voor het opstellen met opstellingspoppetjes. 

Overigens kan het werken met een tafelopstelling grote voordelen hebben voor getraumatiseerde mensen en mensen met PTSS. Grote kans, dat hun wezen is afgericht op het in en zo vroeg mogelijk stadium oppikken van dreiging, zoals een confronterende opstelling. Als de opsteller en/of de opstelling te confronterend is, slaan ze dicht. 

Zachte vilten opstellingspoppetjes

We hebben een heusche Hollandsche primeur: tezamen met Martineke hebben we handgemaakte vilten opstellingspoppetjes ontwikkeld. het vilt is van wol, voelt zacht en warm aan.

  👉 Unieke handgemaakte vilten opstellingspoppetjes 👈

We hebben goede ervaringen met vilten poppetjes bi getraumatiseerde mensen. Ze ontdooien en ontspannen, waardoor de opstelling zelf zich makkelijker ontvouwt. 

Gratis Masterclass met Kintsugi, Opstellingen en Opstellingspoppetjes

Wil je leren werken met onze unieke handgemaakte vilten opstellingspoppetjes? Wil je niet kopen en dan pas kijken, maar wil je eerst kijken en dan pas kopen? Dat snappen wij heel goed, dat doen we zelf ook zo. Reserveer dan nu je stoel op de masterclass, waar we met de vilten poppetjes aan de slag gaan. 

Wil je de warmte en de liefde van onze handgemaakte vilten opstellingspoppetjes aan je handen ervaren? Kom dan naar onze gratis masterclass in Nieuwegein. Het is een verwendag voor je ziel. De opzet is compleet, uniek, je leert inspirerende nieuwe mensen kennen,. samen laad je je ziel op met bezielende energie en de lunch is werkelijk fantastisch! 👉

Klik op:

👉 Gratis Masterclass met Kintsugi, Opstellingen en Opstellingspoppetjes 👈 

We ontmoeten je graag,
Bodo en Rijna

Reactie plaatsen