Hoe stop je jezelf dood te roken?
Hoe stop je jezelf dood te roken?
Opstellingen
Bodo Agterhof
Opstellingen
02/17/2024
2 min
0

Hoe stop je jezelf dood te roken?

02/17/2024
2 min
0

Hoe stop je jezelf dood te roken?

Rokers ademen de dood in. Elk trekje aan de sigaret bevordert kanker. Helpen opstellingen stoppen met roken? Hoe stop je jezelf dood te roken?

Rokers ademen de dood in

Rokers ademen de dood in. Elke teug weer, al denken ze dat het wel meevalt. Zelf lachen ze het weg met een e-sigaret. "Je moet toch ergens aan dood gaan toch?" grijzen ze.

Cijfers en feiten slaan rokers om de oren. Volgens het Trimbos Instituut overlijdt 1 op de 4 zware rokers voor hun 65e jaar. Is er een systemische aan- en uitknop? Als we de zielstriggers van rokers vinden, maken we veel mensen blij.

Rokend 81 en 82 jaar

De kristallen pegels van de kroonluchter van mijn grootouders plakten gewoon aan mijn vinger vast. Enig idee hoeveel een kristallen pegel weegt? Het lood erin geeft een hele chique pling, dat dan wel weer. Ik heb ze 2x in de vaatwasser gehad om ze te laten shinen.

Mijn oma en opa werden rokend 81 en 82 jaar. Alles zag geel; van kroonluchter tot kapstok. Ze rookten dagelijks 2 maxi-pakjes en oma stak de ene peuk met de andere aan. De volgende sigaret is echt mijn allerlaatste zei ze dan met een van oor tot oor brede grijns.

Elk trekje aan de sigaret bevordert kanker

Roken is objectief beschouwd goed gestoord. Elk trekje aan de sigaret bevordert kanker en je stinkt uit je mond. Als roker tongzoent je partner met jou een asbak vol met peuken; jullie hebben dus een nicotinetrio.

Bovendien slibben je vaten dicht, loert je hersenbloeding al om het hoekje en tijden het einde van je leven heb je het zo Spaans benauwd, dat je je tenen uit je longen rochelt. Je laat jezelf en je naasten letterlijk stikken.

Hoe helpen opstellingen stoppen met roken? 

Wat ik systemisch bij roken zie, is dat ze sterk verbonden zijn met de dood. Elke trek aan die sigaret zijn ze letterlijk bereid ergens voor te sterven. Waarvoor willen ze sterven?

Met wie zijn ze onlosmakelijk met de dood verbonden? Vaak is het een ouder. Als begeleider van een roker moet je trouwens stevig in je schoenen staan, omdat elke roker liegt. Elke roker kijkt weg van de hoeveelheid gerookte sigaretten en kijkt zo weg van de dood.

Waarmee wil jij stoppen?

Hoe stop je jezelf dood te roken? Of heb jij een andere slechte gewoonte waarmee je wilt stoppen? Wil je stoppen jezelf veel te vol te proppen met eten, omdat je wellicht andermans zwaarte draagt? Dan wordt het tijd om systemisch naar je gewoonte te kijken.

Wil je voor een prikkie systemisch leren kijken, luisteren, denken en voelen? Dan is onze systemische masterclass echt iets voor jou. We dompelen je met liefde onder in hoe je jezelf systemisch laat barsten en hoe je jezelf systemisch heel. Klik op 

👉  De Bijna Gratis Masterclass met 3-D Opstellingen, Kintsugi en Opstellingspoppetjes om systemisch te leren kijken, luisteren, denken,  voelen en af te kicken 👈

We ontmoeten je graag,
Rijna en Bodo.

Reacties
Categorieën