Penthouse Petra
Systemisch verdwaald in je penthouse
systemisch werk
Bodo Agterhof
systemisch werk
10/01/2023
2 min
0

Penthouse Petra

10/01/2023
2 min
0

Penthouse Petra

In je leven ga je van het hiervoormaals via het hiernumaals naar het hiernamaals, waar penthouse Petra systemisch verdwaalde.

Systemisch verdwaald in je penthouse

Het hiervoormaals of hier-voor-maals?

Het hiervoormaals of hier-voor-maals? Petra zocht deze woorden op in Google, vond een artikel dat ik schreef en belde me.

"Bodo ineens schoten deze woorden me te binnen  Mag ik een opstelling over het hiervoormaals en het hiernamaals?" Ja hoor, doen we meteen het hiertussenmaals erbij. 

Een fijne bak licht

Ze heeft liever koffie dan thee en neemt een chocolade koffieboontje. Ondertussen schenk ik een bubbelend watertje in. 

"Wat grappig" zegt ze. Buiten lijkt dit gebouw grijs en gesloten, maar hier binnen gaat mijn energie lekker stromen. Wat komt er een fijn licht binnen". 

Naar het hiernamaals

We lopen een rondje om de grote, lichte patio en ik vertel wat over die andere dimensie. Dat je aanloop in het hiervoormaals begint en je bij je geboorte van daar naar het hier en nu gaat. 

Bij je overlijden reist je ziel naar het hiernamaals en kijkt van daar naar hier om in retrospectie je leven aan te kijken en verdere lessen te leren. 

Gratis kaartje openbaar vervoer

Als je over bent, heeft je ziel als het waren een gratis kaartje openbaar vervoer. Gewoon door aan iemand te denken van wie je houdt, ben je weer even bij die persoon. 

Dat heb je nodig, omdat je je niet harteloos of gevoelloos los kunt rukken van je geliefden. Je hebt het nog even nodig bij ze te zijn, net zoals zij het nodig hebben om de aanwezigheid van jouw ziel te voelen. Dat maakt het definitieve afscheid steeds aanvaardbaarder. 

3-D opstellingen

Ik leg Petra uit, dat ik met 3-D opstellingen werk. Mijn opstellingen zijn ingebed in de 3 dimensies van het hiervoormaals, hiernumaals en hiernamaals, omdat je altijd op doorreis bent.

Petra's moeder leeft, maar ze stelt haar moeder op in de dimensie van het hiernamaals. Sinds haar 18e jaar zoekt moeder daar naar haar veel te jong overleden vader. Haar vader stelt ze wel op in het hier en nu.

In een sinkhole

De afstand tussen haar ouders is groot. Als ze plaatsneemt op de opgestelde stoel tussen haar ouders, zie ik haar in een sinkhole wegzakken. Hoe het met haar gaat?"Ja ik denk wel goed hoor" zegt ze. 

"Je lacht wel, maar ben je wel echt blij?" "Ja hoor" zegt ze en ze tovert haar biggest smile ever tevoorschijn". Soms worden trauma's als karmische estafettestokjes doorgegeven en ik adresseer haar als 18-jarige jonge dame: "Kan het zijn, dat je bent verdwaald in je hoofd?"

Goed verdwaald in je penthouse

"Ja ik woon niet voor niets in een penthouse!" antwoordt ze, waarop ik reageer met "dan ben je goed verdwaald in je penthouse". Haar smiley masker smelt en ze huilt, steeds harder. Ik laat de ruimte haar troostend omarmen. 

"Ben ik ook verdwaald in het hiernamaals" vraagt ze? Ik leg uit, dat zij daar haar moeder zoekt, zoals haar moeder daar haar vader zoekt en vraag haar een plek te zoeken, waar ze loskomt van haar ouders. "Oh, wat een fijne rust op deze plek. Dit is wat ik eigenlijk daar zocht, maar het is hier". 

Ook verdwaald in je penthouse?

Ben je net als Petra systemisch verdwaald in je Penthouse en kijk je meer verwachtingsvol omhoog dan omlaag naar de vaste grond onder je voeten? Dan zit er een lief, klein, schattig trauma'tje onder je penthouse en zie je vroeger of later de scheuren in je muren groeien. 

Zoek je Alabastine om de scheuren in je ziel te helen? Dat kan met Kintsugi. Let wel, voor je ziel gebruiken we alleen het beste van het beste: echte goudverf. Zo zorgen we er samen voor, dat je -net als de foto- weer stevig met 2 benen op de grond staat. Klik op 

👉   De bijna gratis Masterclass met Opstellingen, Kintsugi en Opstellingspoppetjes   👈

We ontmoeten je graag,
Bodo en Rijna

Reacties
Categorieën