Van onveilig naar veilig met 3-D opstellingen
Over 3-D Opstellingen
Opstellingen
Bodo Agterhof
Opstellingen
01/27/2024
2 min
0

Van onveilig naar veilig

01/27/2024
2 min
0

Van onveilig naar veilig

"Oh Bodo ik krijg het Spaans benauwd" zegt ze. De cursisten hebben thee en koffie gehad, zitten relaxed te kletsen en we beginnen met het voorstelrondje. 

Charlotte krijgt het steeds benauwder. Het wordt hyperventilatie en ze begint te piepen.  "Jaaah het is hier hartstikke onveilig hoor" roept ze heftig in- en uit ademend.

Ik kijk rustig om me heen. "Da's heel apart" zeg ik en laat een stilte vallen. "Ik zie niemand met een kapmes of een mitrailleur in handen. Bovendien er is nog geen onvertogen woord gevallen". Weer stilte. "Dus ik heb nieuws voor je: het is juist super veilig". 

Terwijl we op de achtergrond de tijdbom horen tikken, voeg ik eraan toe: "dus blijkbaar is er een intern proces in jou gaande, dat helemaal met je op de loop gaat".

Ten diepste inademen en groeien

"Je kunt nu 2 dingen doen" ga ik verder. Je kunt flauwvallen, een dramaqueen rel schoppen of voor het eerst van je leven dat wat er nu innerlijk bij je gebeurt ten diepste inademen en groeien". 

Gezucht bij cursisten, zo van OMG hij zègt het ook gewoon allemaal. "Ja maar Bodo, hoe moet ik nou in Gods naam ... ".

"Charlotte je hebt voor dit ogenblik meer dan voldoende aandacht ontvangen. Rijna en ik hebben hier nog 12 cursisten en die verdienen ook onze aandacht. We laten jou nu even met rust en gaan verder met het voorstelrondje ok?"

Schop onder mijn kont

Ze begon weer gewoon adem te halen en stelde zich bescheidener op. Na de lunch complimenteerde ik haar, want ze zag er een stuk beter uit. "Wees gerust hoor, ik kom heus niet bij je in bed liggen, want zo leuk ben je nou ook weer niet en bovendien ben ik hartstikke homo" zei ik en we schoten enorm in de lach.

"Rijna en Bodo ik geef jullie een dikke vette 9, want met een knuffelcoach zou ik deze grote stap nooit gezet hebben" zei ze. "Misschien is deze schop onder mijn kont precies wat ik nodig heb". Charlotte heeft ballen, want ze schafte De Systemische Wasstraat aan. 

3-D opstellingen

Tijdens de 3-D opstellingen bleek haar vader flink getraumatiseerd in de oorlog, waardoor hij bleef hangen in de dimensie van het verleden. Hij kon zijn kracht niet aan Charlotte doorgeven. Nu ze dit snapt en helemaal inademt, zet ze een stap naar voren in de dimensie van het hier en nu. 

Charlottes moeder kon maar de helft van de benodigde liefde aan haar kind doorgeven. Door dit te aanschouwen en te aanvaarden kan Charlotte nu de liefde in zichzelf laten groeien. 

Meer innerlijke veiligheid verankeren

We zitten nu op de helft van het traject en hebben Charlottes levensgeluk gemeten. Bij aanvang traject scoorde ze haar leven een 4,0 en nu een 6,5. Op naar de 2e helft van het traject om nog meer innerlijke veiligheid te verankeren. 

Wat scoort jouw leven nu? Hoeveel ruimte is er voor verbetering? Hoe groei jij met 3-D opstellingen naar een 9 voor je levensgeluk? Ervaar het en klik op

👉   De bijna gratis Masterclass met 3-D Opstellingen, Kintsugi en Opstellingspoppetjes   👈

We ontmoeten je graag,
Rijna en Bodo

Reacties
Categorieën