Een familieopstelling op tafel
Familieopstellingen op tafel
Tafelopstellingen
Bodo Agterhof
Tafelopstellingen
11/19/2023
2 min
0

Een familieopstelling op tafel

11/19/2023
2 min
0

Een familieopstelling op tafel

Een familieopstelling op tafel? Wil je je familie met een tafelopstelling opstellen? Met wat simpele regels lukt zelf thuis opstellen altijd.


Wil je je familie met een tafelopstelling opstellen?

Als Zoë aanbelt, blijkt ze verzopen in de regen. Haar donkerbruine krullen hangen slap omlaag en de highlights werden lowlights. Ik maak een kop warme kaneelthee en geef warmte de tijd om haar te omarmen.

Zoë is gelukkig getrouwd, samen hebben ze twee lieve kinderen en toch voelt ze zich soms gierend eenzaam. "Wil je je familie met een tafelopstelling opstellen" vraag ik haar aan de telefoon? We maakten een afspraak en nu is het moment daar voor een familieopstelling op tafel. 

Beginnen met opstellen

Het eerste kwartier gaat over koetjes en kalfjes. Ik voel, dat ze mij nog niet bij haar kwetsbaarheid laat komen en wacht nog even af. Om toch te proberen het tempo er wat in te krijgen neem ik tergend langzaam een slokje van mijn thee. 

Om haar een beetje te plagen, slurp ik net niet. Terwijl Zoë verder rebbelt, beweeg ik mijn theemok nog trager dan een luiaard die ondersteboven in de boom hangt te tukken naar de tafel. "Zullen we nu eindelijk eens beginnen met opstellen" vraagt ze? Ah, daar is het signaal waarop ik wachtte. 

Meer verbinding met mijn router

Zo op het eerste gezicht deugt alles aan haar huwelijk. Terwijl ze er vrolijk over doorkletst, zie ik haar gezicht door mijn oogharen heen telkens wat valer worden richting grijs gebied. 

Mijn intuïtie voelt een grote luchtballon aankomen en ik kan het niet laten om te prikken. Ik vraag Zoë of ik een persoonlijke vraag mag stellen. "Wanneer zijn jullie voor het laatst intiem geweest"? Daar komen de waterlanders. "Soms heb ik meer verbinding met mijn router, dan met mijn man" snikt ze. 

Het ontbreken van samen

Ik stel wat systemische vragen over haar ouders. Bij nader inzien is er op zielsniveau eigenlijk nooit een samen geweest tussen de ouders. Ik leg mijn cliënt uit, dat haar conceptie plaatsvond in de energie van het ontbreken van samen. "Oh" zegt ze. "Dus mijn eerste 9 maanden ... ? 

De vader van moeders kant overleed vrij jong. Ook bij die ouders ontbreekt een samen. Oma van vaders kant kwam als jonge dame van Oostenrijk naar Nederland om zich vervolgens doodongelukkig te voelen. We vragen ons af of daar ooit een samen is geweest. 

Karmische estafettestokjes

In deze opstelling wordt eenzaamheid als karmische estafettestokjes van de ene generatie naar de volgende generatie doorgegeven. Dat gaat zo door, totdat er iemand is die gaat staan, de eenzaamheid aankijkt en inademt. 

Een maand later krijg ik een mail van Zoë. Ze heeft haar eenzaamheid aanvaard en zo is ze met haar man in gesprek gegaan. Inmiddels laten ze zich samen in de grote gapende leegte van hun ziel zakken. Ze hebben samen al 5 sessies gehad van De Wasstraat voor je Ziel en hebben meer verbinding met elkaar, dan met de router. 

Zo lukt zelf thuis opstellen altijd

Wil jij leren om zelf thuis op te stellen? Met wat simpele regels lukt zelf thuis opstellen altijd. Om het opstellen te vergemakkelijken, werken we bij Opstellen.com met 3-D opstellingen. 

Wil jij het 3-D opstellen ervaren in 3 super simpele systemische stappen? Dan nog ik je van harte uit voor de bijna gratis Masterclass met 3-D opstellingen, Kintsugi en Opstellingspoppetjes. Meer weten over deze verwendag voor je ziel? Klik dan op 

   👉 De Bijna Gratis Masterclass met 3-D Opstellingen, Kintsugi & Opstellingspoppetjes 👈

We ontmoeten je graag,
Bodo en Rijna

Reacties
Categorieën