Is jouw vader Bob de Sloper?
Vaders voortstuwende kracht
Opstellingen
Bodo Agterhof
Opstellingen
03/29/2024
2 min
0

Is jouw vader Bob de Sloper?

03/29/2024
2 min
0

Is jouw vader Bob de Sloper?

Is jouw vader Bob de Sloper? Hoe is je relatie met vader? Heb jij vaders voortstuwende kracht? Hoe word jij met opstellingen vader Bob de Bouwer?


Vader Bob de Bouwer

Als zevenjarig jochie kreeg mijn klant er zo de slappe lach van, dat hij er haast van in zijn broekje deed. Onder het grote woonkamerraam stonden gele en rode tulpen trots te bloeien en vader ging de ramen lappen. 

Hij plantte een formica stoel uit de keuken tussen de tulpen, ging erop staan en zwaaide met zijn spons over het raam. Terwijl moeder met haar verse gewatergolfde kapsel plagend terug zwaaide, zakte vader steeds verder in de grond. Het was hilarisch en deze vader leek een heuse Bob de Bouwer die lieftallig zijn vrouw hielp.

Bleek vader Bob de Sloper

Nu, vijftig jaar later, pelt mijn klant Bart de lagen van de ui af. Zo vraagt hij zich af, waarom vader op zaterdag überhaupt de ramen lapte? Hij had een super drukke baan en moeder geen baan. Zou ze toen al een glaasje sherry te veel inschenken?

Vader deed namens zijn werkgever zaken met Arabieren, vloog vaak die kant op en verdiende goed. Zijn moeder kreeg een auto, een pracht van een parelketting, een paard en ze verhuisden naar een royale villa. Helaas werd vader de man die in het weekeinde het vlees kwam snijden. Terwijl hij bij zoonlief hardhandig het huiswerk erin sloeg, bleek hij als vader Bob de Sloper.

Vaders voortstuwende kracht

Vader had veel voortstuwende kracht in zich. Mijn klant is ook een powerhouse. Bart werkt keihard en steekt veel energie in het tevreden houden van zijn werkgever. Inmiddels is hij gescheiden en snapt hij al terugkijkend, dat hij amper een band met zijn kinderen heeft opgebouwd.

Hij verlaagt zijn innerlijke tempo. Bart stapt stap voor stap over van vaders innerlijke hoge tempo in zijn eigen tempo. Nu leert hij pas te voelen wat er in zijn lijf gebeurt. Zijn gejaagdheid was de putdeksel dat trauma eronder hield. 

Met opstellingen vader Bob de Bouwer

Met opstellingen kijkt hij alles aan. Hoe zijn moeder bang voor zijn vader was en zo het energieveld creërde, dat zijn vader zijn gang kon gaan. Hoe zin moeder zijdezacht was, zijn vader als gewapend beton zo hard, wat ze van elkaar hadden kunnen leren, wat hen helaas niet lukte en wat de invloed is op de kinderen. 

Een appje van Bart. Zoon vraag of hij te porren is om samen 10 km. te joggen? Bart appt me wat grumpy, want zijn conditie is niet je van dat. Vriendelijk, doch zeer dringend vraag ik hem de uitgestoken hand van zijn zoon te high fiven, Tuurlijk ga je hardlopen Bart! Wil jij ook met opstellingen een Bob de Bouwer vader worden, klik op:

👉   Ja mijn vader is ook een Bob de Sloper, ik wil innerlijk een betere relatie met mijn vader en Bob de Bouwer voor mijn kinderen zijn!   👈

We ontmoeten je graag,
Rijna en Bodo

P.S.: Klik hier voor systemische achtergrondinfo over vaders voortstuwende kracht. 

Reacties
Categorieën