Vaders voortstuwende kracht
Vaders voortstuwende kracht

Vaders voortstuwende kracht

Vaders voortstuwende kracht

Is jouw vader Bob de Sloper of Bob de Bouwer? Hoe is je relatie met vader? Hoeveel heb je van vaders voortstuwende kracht meegekregen?

Is jouw vader een Bob de Bouwer of een Bob de Sloper? 

Is jouw vaderBob de Sloper? 

"Ik heb promotie gemaakt" kwam vader binnenstuiven!". Hij keek er

e


Een van mijn klanten vertelt over afgelopen weekeinde. Via via heeft ie een vakantiebaantje voor zoonlief geregeld. Moest ie wel beloven de benen onder zijn fatbike erbij te gebruiken. Daar gaf zoonlief een dikke high five op. Zou deze vader een Bob de Bouwer of een Bob de Sloper zijn?

Wat ie met dat geld doet? "Lekker stappen" lacht mijn klant. "Op een feestje een pilletje gezellig wegklokken met een biertje". Ik vraag offie dat wel ok vindt? "Ja dan komt ie stoned thuis en zegt ie dat ik de allerfijnste, vet coolste pa ben in de wijde omtrek". We grijnzen samen. "Vraagt ie skyhigh offie al tegen me zei dattie zooo enorrummm van me houdt, da's toch goud waard? Krijg ik ook nog een dikke knuffel van hem!"

Hoe is je relatie met vader? 

Niet elke zoon treft het zo goed met zijn vader. Wat nou, als vader niet voor jou als kind gezellig een boomhut voor je vriendjes en vriendinnetjes in elkaar timmert? Hoe hard mis je je vader als hij je niet vertelt hoe je een huis bouwt en hoe je je leven opbouwt? Hoe deal je met een vader met losse handen? Hoeveel jaren kost het je om je te bevrijden van het trauma van een vader die je in elkaar rost?

Hoe is jouw relatie met vader? Groei jij op als super voorzichtig kind, die onbewust bang is om klappen te krijgen van je partner, van je collega's, van ja baas? nee geen fysieke klappen, maar klappen in de vorm van commentaar en kritiek. Wedden, dat je daar een enorme perfectionist van wordt?

Vaders voortstuwende kracht

Hoeveel heb je van vaders voortstuwende kracht meegekregen? Als gezin zit je allemaal in hetzelfde schuitje. Je kunt je ouders vergelijken met de 2 motoren, die jullie gezinsboot aanstuwen. Ook zij hebben op hun beurt 2 ouders die in hun gezin voor de voortstuwing zorgden. 

Zijn alle motoren altijd voluit intact geweest? Werden de motorren goed onderhouden en was er altijd brandstof of zijn er motoren vroegtijdig uitgevallen? Misschien hebben een aantal van de genoemde motoren op halve kracht gedraaid? Hoe meer motoren intact zijn, hoe makkelijker jij met jouw gezin in hun boot vooruitkomt. 

Risico van gemis aan vaders kracht

Bewust en onbewust leer je van je vader hoe je je leven opbouwt. Van hem leer je je grenzen aan te geven en soms met je vuist op tafel te slaan als iemand veel te ver over je grenzen gaat. Als vader power aan je doorgeeft, heb je meteen de ballen die behoorlijk handig zijn in het leven.

Wat is het risico van gemis aan vaders kracht? Dat je je vaak en te snel het kaas van je brood laat fietsen. Dat het je buitengewoon veel moeite kost om een lekker leven te leiden en in je kracht te staan. Het risico op een burn-out en 2 stappen vooruit, 3 stappen achteruit is dan levensgroot.

Leef jij op de handrem?

Loop jij door het leven met ingehouden keutel? Is een lekkere portie assertiviteit iets wat je op het avondonderwijs moet leren of via een holistische mannengroep (braak!) naar binnen fietst? Dan leef jij op de handrem! en zie je eerder jouw remsporen op het asfalt, dan de vooruitgang.

Gooi je haar los en roep poep! Pak al je powerrr nu bij elkaar en reserveer je stoel op onze bijna gratis masterclass. Let wel: gratis is allesbehalve vrijblijvend. Verwacht geen fluffy, fluwelen handschoenen dragende coach. Ik sta gewoon met mijn 2 poten stevig in de klei en zeg rustig waar het op staat. Wil jij je handrem eraf gooien? Klik dan meteen op 

👉   Vriendschappen, relaties, mijn gezondheid en mijn werk brokkelen me te vaak onder mijn handen af, waarna ik weer inkak. Hoe krijg ik vaders voortstuwende kracht te pakken?  👈

We ontmoeten je graag,
Rijna en Bodo

P.s. Klik hier voor het Blog over Vaders Voortstuwende kracht: Is jouw Vader Bob de Sloper?

Reactie plaatsen