4- Vaders high five
Vaders high five

4- Vaders high five

4- Vaders high five

Vaders high five. Geef je leven een 9 met 10 opstellingen. Dit is de systemische wasstraat. Van eenzaam, pijn of stress naar intuïtie, relaxed en flow.


Ze schijnt 2 linkerhandjes te hebben

"Bodo ik kan niets met haar. het lijkt wel of ze het niet wil of kan horen en ze schijnt twee linker handjes te hebben die ze vooral niet laat wapperen". 

Ik had het afdelingshoofd aan de lijn over één van zijn medewerksters. Ik denk dat hij zich al een hele poos aan haar ergerde, want er bleef geen spaan heel van deze dame. 

Lifecoach en loopbaanbegeleider

Met familieopstellingen begeleid ik je op je levenspad. Inmiddels heb ik meer dan 3.500 opstellingen in 11 jaar begeleid. Je kunt me dus een systemisch lifecoach noemen. 

Ik begeleid ook mensen op hun beroepspad. Dat doe ik al 30 jaar lang. Daarom heb ik een vast netwerk van werkgevers die me bellen als er bij één van hun medewerkers werk aan de winkel is, 

Alles lekker op de rit?

In dit artikel noem ik haar Isabelle. Bij het intakegesprek maakt Isabelle een verzorgde en vriendelijke indruk. Ze heeft golvend, bruin haar, grote donker bruine kijkers die me half aanwezig en half afwezig aankijken. 

Deze sympathieke, knappe verschijning is verliefd, verloofd, getrouwd, ze hebben een dochtertje en ze heeft een mooie baan op de marketing afdeling van een groot concern.  Zo op het eerste gezicht heeft ze alles lekker op de rit. 

Op de één of andere manier is er ook afstand

Het tweede gezicht is een heel ander verhaal. De relatie met haar man rammelt. Ze liepen elkaar tegen het lijf, werden verliefd op elkaar en trouwden. Ze houden heus wel van elkaar, maar op de één of andere manier is er ook afstand. 

Qua werk wordt een zelfde patroon zichtbaar. Op een dag werd ze gebeld door een uitzendbureau met een vacature bij haar huidige werkgever. Ze was snugger genoeg om te snappen, dat het dan handig is om enthousiast te reageren. In zichzelf dacht ze: oh, doe dit dan maar, dan zit ik geramd". 

Burned-out

Moeder worden vraagt super veel energie. De liefde die je als moeder voor je kind voelt is ronduit gigantisch. Zo'n groot gevoel van liefde is nieuw voor Isabelle. 

De liefde voor haar kind wordt in mindere mate gevoed door de liefde tussen haar en haar man. Op het werk loopt het ook al niet zo lekker. Nu zit ze thuis met een burned-out. De batterij is eventjes op.

Als vader Mr. X is

Als ik haar vraag om haar ouders op te stellen, hapert het. Haar vader was nogal een Spaans boefje, die van het leven, van meerdere dames en van een wijntje genoot. 

Toen Isabelle 3 jaar oud was, heeft moeder hem uit huis gezet en haar 2 kids alleen opgevoed. Isabelle heeft haast geen enkel beeld van haar vader. Hij is Mr. X. In haarzelf is er afstand tot vader en tot mannelijke energie, zoals daadkracht. 

Vader in zichzelf gevonden

Op internet zoekt ze haar vader. Ze kan hem niet vinden, maar wel directe familie van hem. Een paar weken later gaat ze een week op bezoek bij vaders familie in Grenada. 

Als ik haar daarna weer spreek, zie ik een andere Isabelle. Ze heeft haar vader in zichzelf gevonden. Moeder schonk haar het leven. Met vader kwam haar kracht terug. Wat ik bij Isabelle zie is pure levenskracht.

Nu heeft ze 2 rechterhandjes

Twee maanden later belt haar leidinggevende me weer. "Bodo wat is er in Godsnaam gebeurd met Isabelle? Een paar weken geleden draaide ze eerst wat uurtjes mee om te re-integreren. 

Dat gaat zo enorm goed, dat ze wat mij betreft niet meer weg hoeft. Mag ze blijven? Mag ik de opdracht intrekken, want nu heeft ze 2 rechterhandjes. 

Wat heb jij via vader meegekregen? 

Is vader trots op je? Steunt hij je door dik en dun? Of je een jongen of een meisje bent, heeft hij je geleerd dat je best ballen mag hebben en dat je soms met de vuist op tafel mag slaan om je grenzen aan te geven?

Of is hij de man die op zondagen het vlees snijdt? Kan het zijn dat hij emotioneel en zielsmatig meer af- dan aanwezig was? Kan het zijn, dat jij daarom minder in je kracht staat? Of is hij zo afwezig geweest, dat je soms zelfs neerslachtig of depressief bent?

De band met vader in jezelf herstellen

Met de opstelling "Vaders High Five" kun je in jezelf de band met je vader herstellen. Als je dat doet, krijg je weer energie en sta je snel weer in je kracht.

Als je vader voor je 20e jaar bent verloren, is deze stap nog belangrijker. Grote kans, dat je toen onbewust met één been mee gestrekt zijn graf in bent gegaan, tezamen met je zelfvertrouwen. Op die leeftijd is je ziel namelijk nog niet sterk genoeg om dat grote verlies te kunnen dragen.

Wil jij een dikke high five van vader?

Heb jij te weinig high fives van je vader gehad? Hoogste tijd om trots op jezelf te worden!

De relatie tussen je vader is slechts 1 van de 10 opstellingen van 'De Systemische Wasstraat'. Wil jij je leven een 9 geven met 10 opstellingen? Maak nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek in Nieuwegein of in Heerenveen.

Klik op Ja doe mij gratis parkeren, koffie of thee en een eerste gratis opstelling!

Je bent welkom,
Bodo

Reactie plaatsen