Hoe vouwt de werkelijkheid zich om jou heen?
Hoe vouwt de werkelijkheid zich om jou heen?
Familieopstelling
Bodo Agterhof
Familieopstelling
10/14/2023
3 min
0

Hoe vouwt de werkelijkheid zich om jou heen?

10/14/2023
3 min
0

Hoe vouwt de werkelijkheid zich om jou heen?

Tijdens de opstelling werk ik met 3 dimensies: het hier en nu, het hiervoormaals en het hiernamaals. Hoe vouwt de werkelijkheid zich om jou heen?

Hoe vouwt de werkelijkheid zich om jou heen?

Sindsdien raakt hij haar niet meer aan

Haar vader maakte haar zwanger toen ze zestien was. De abortuskliniek stuurde het rapport naar de huisarts. Daar lag het geprint voor haar klaar. Ze raapte al haar moed bij elkaar en confronteerde haar vader ermee. Sindsdien raakt hij haar niet meer aan. 

Het bracht de scheiding op gang tussen vader en moeder. Drie jaar woonde moeder elders. Daarna trok ze weer bij vader in en leefden ze een soort van nog lang en gelukkig samen.

Hoort er eigenlijk net niet bij

Simone woonde met haar ouders onder één dak, maar had gewild, dat ze er nooit bij had gehoord. Het leek haast een des Bouvrie'tje. Keurige vitrages, hele nette overgordijnen en 2 vazen in de vensterbank. Niemand kon in de verste verte vermoeden, wat zich daarachter afspeelde. 

Ze werkt op de administratie van een ziekenhuis ergens in de randstad. Voor de administratie is letterlijk geen plek. Die is gehuisvest in een barak een eindje verderop het parkeerterrein en wordt op zijn Bouvries 'de dependance' genoemd. Ook de barak hoort er eigenlijk net niet bij. Wel wordt er elke week een bak vers fruit bezorgd, dat ze zelf in het hoofdgebouw moeten komen ophalen. 

Familieopstellingen confronterend

Simone heeft al veel innerlijk werk verricht. Zelf ziet ze de opstellingen van De Wasstraat voor de Ziel als een logische vervolgstap. Ze beseft, dat de familieopstellingen confronterend zijn. 

Het liefste zoekt ze een andere baan. Dat durft ze nog niet, omdat ze weet dat ze haar huidige innerlijke evenwicht meeneemt naar haar volgende baan. Daarom werkt ze eerst aan verbetering van haar innerlijke evenwicht. 

Tijdens de opstelling werk ik met 3 dimensies

Het hele dorp denkt, dat ze de liefste moeder van de hele wereld heeft. Moeder stond voor iedereen klaar met raad en daad. Het was nog nooit zo druk tijdens een crematie. Ze konden de crema cake niet aanslepen. "Maar ze was er niet op mijn diploma uitreiking" vertelt Simone. Ze was er nooit voor mij. 

Tijdens de opstelling werk ik met 3 dimensies: het hier en nu, het hiervoormaals en het hiernamaals. Simone stelt haar moeder op in de dimensie van het hiernamaals. Moeder is totaal niet aangesloten bij haar lichaam. Ze kijkt schuin naar boven -weg van de dagelijkse realiteit- en leeft haar leven zoals haar hoofd vindt hoe het hoort. 

Hoe moeilijk deze afdeling te managen is

Op het werkt rommelt het aan alle kanten. Haar leidinggevende wordt van de ene op de andere dag eruit gebonjourd. In de wandelgangen wordt gefluisterd, dat hij op slinkse wijze met zijn vingers in de digitale kas heeft zitten rommelen. 

Net zo out of the blue verschijnt er een interim manager. Ze wil een frisse start maken en trakteert de hele administratie op high tea. Terwijl de étagères met het lekkers erop staan te glimmen, wordt er exclusieve Oolong thee geschonken. Ondertussen lezen ze in de advertentie van een recruiter hoe moeilijk deze afdeling te managen is. 

Met opstellingen haar trauma's aangekeken

"Je raadt het nooit" zegt ze. Het grote nieuws komt wéér als een dooie meeuw zomaar uit de lucht ploffen. Er zijn in korte tijd harde noten gekraakt bij de directie. De volgende manager die voorgesteld werd, blijkt Simone te kennen. Ze kijkt nu reikhalzend uit naar haar verdere carrière. 

Simone heeft met opstellingen haar trauma's aangekeken en helemaal ingeademd. Ze stemt er nu mee in, dat ze gebeurd zijn. Nu helpt haar ziel om ze een betere plek in haar systeem te geven. Hoe meer je een trauma inademt en aanvaardt, hoe meer je heelt. Hoe meer je heelt, hoe fijner de werkelijkheid zich om jou heen vouwt.

Hoe vouwt de werkelijkheid zich om jou heen?

Hoe vouwt de werkelijkheid zich om jou heen? Zit je te krap in jouw werkelijkheid? Heb je net als Simone het gevoel, dat je in de verkeerde film zit? Dat je wel een warm vest aan hebt, maar niemand ziet dat het knelt als een dwangbuis?

Wil je dat de werkelijkheid zich lekkerder en behaaglijker om je heen vouwt? Dat kan met onze bijna gratis masterclass. Je tikt er een kommetje stuk, dat je weer aan elkaar lijmt met goudverf. We doen ook een 3-D opstelling, zodat je zelf het helende effect ervan ervaart. Klik op 

👉   De bijna gratis Masterclass met Opstellingen, Kintsugi en Opstellingspoppetjes   👈

We ontmoeten je graag,
Bodo en Rijna

P.s.: Simone is een man of een vrouw en heeft in werkelijkheid een andere naam. De gegevens zijn voor dit blog onherkenbaar veranderd. Ik heb Simone van tevoren en naderhand om toestemming gevraagd. "I'm honoured" is het antwoord. 

Reacties
Categorieën