Dan groeit mijn hand uit mijn graf
Dan groeit mijn hand uit mijn graf
Opstellingen
Bodo Agterhof
Opstellingen
02/23/2024
2 min
0

Dan groeit mijn hand uit mijn graf

02/23/2024
2 min
0

Dan groeit mijn hand uit mijn graf

Wat staat er vandaag op het opstellingsmenu? Wat als moeder zegt: "Dan groeit mijn hand uit mijn graf?" Wat gebeurt er als Karin 2 stoelen opstelt?

Dan groeit mijn hand uit mijn graf

Deze systemische sessie

"Als ik straks dood ben, hoeft het niet meer. Dan hoef je niet meer te vragen hoe het met me gaat!".  Deze keer voelt mijn klant al haar ontreddering. Ze laat zich er helemaal in abseilen. De opstelling brengt haar in contact met de verstijving en ontkoppeling van toen.

"En weet je wat er gebeurt als ik dood ben" gaat cliëntes moeder verder?" Dan groeit mijn hand uit mijn graf recht omhoog de lucht in en zal altijd naar jou wijzen, waar je ook gaat en staat". Aan het einde van deze systemische sessie herhaal ik deze woorden en laat ik mijn hand in een soort spastische stuiptrekking naar haar wijzen. We krijgen enorm de slappe lach.

Wat staat er op het opstellingsmenu?

Karin consulteert me, omdat ze soms gedoe met haar man heeft. Hij is verpleegkundige, houdt van alles wat concreet tastbaar is en praat moeilijk over zijn gevoel. Als de nood hoog is, noemt ze hem 'oestertje'.

Omdat de liefde op het opstellingsmenu staat, gaan we de band met haar moeder onderzoeken. Met name ben ik geïnteresseerd hoe moeders liefde door Karins ziel fluistert en hoe oma's liefde door de ziel van Karins moeder fluistert.

Met de opstelling terug in de tijd reizen

Mijn cliënte is Trainer Communicatieve Vaardigheden en heeft psychologie gestudeerd. Bij gedoe plaagde Karins moeder haar met de woorden: "Oh jij ook altijd met je anti-logische spychologische gezwets". De liefde van Karins moeder zit vergrendeld achter verwijten, dus soms draait ook Karins liefde op slot.

Als we met de opstelling terug in de tijd reizen, blijkt dat Karins moeder nog maar 8 jaar was toen haar moeder -Karins oma- overleed. Twee jaar later trouwde opa met een vriendin die Karins moeder niet pruimde. Daardoor is de ziel van moeder gestopt met groeien op achtjarige leeftijd. De stoppende stroom van liefde blijken karmische estafettestokjes te zijn die telkens aan de volgende generatie worden doorgegeven.

Wat gebeurt er als Karin 2 stoelen opstelt?

De vader van Karins man was accountant. Op familiefeestjes spreekt iedereen uitsluitend lovende woorden over het huwelijk van haar schoonouders. Wat een dienstbare man. Zo jammer dat deze hulpvaardige man te vroeg heen ging.

Als zij 2 stoelen opstelt voor haar schoonouders, zien we grote afstand tussen de 2 stoelen. Zittend op schoonvaders stoel kijkt ze telkens naar links. Vaders liefde gaat niet naar zijn vrouw, maar naar een andere vrouw. Ineens herinnert Karin zich, dat deze vriendelijke accountant zelfs de boekhouding voor een goede vriendin van hem deed. "Yeah right" mompel ik.

Spiegels van de ziel

Karin snapt nu, dat zij en haar man beiden moeilijk over hun diepere gevoelens praten. Zij zijn perfecte spiegels van de ziel voor elkaar en spiegelen elkaar het groeipad.


Wil jij je ziel spiegelen of gespiegeld zien? In dat geval nodigen we je uit om een hele volle dag lang onze gast te zijn. Onze gasten zeggen het zelf: voor het geld hoef je het niet te laten. Klik nu op

👉  Hoe wordt mijn gespiegeld tijdens De bijna Gratis Masterclass met 3-D Opstellingen, Kintsugi & Opstellingspoppetjes?  👈

We ontmoeten je graag,
Rijna en Bodo

Reacties
Categorieën