Aanstellen of opstellen met poppetjes?
Aanstellen of opstellen met poppetjes?
08 juli 2023 

Aanstellen of opstellen met poppetjes?

Aanstellen of opstellen met poppetjes?

Aanstellen of opstellen met poppetjes? Durf je een familieopstelling of loopbaanopstelling? Stop pappen en nathouden! Hoe kun je zelf thuis opstellen?

Aanstellen of opstellen met poppetjes

Mooi evenwicht tussen power en zachtheid

Gerda komt een kwartiertje te vroeg aanrijden en zit nog even in haar auto iets op haar mobieltje te typen. Ik leg vast een koekje klaar voor bij de thee of koffie.

We geven elkaar een hand. Ik zie een verzorgde dame van 45 jaar met zo op het oog een mooi evenwicht tussen power en zachtheid. "Doe maar thee met verse munt, gember en limoen" zegt ze.

Aanstellen of opstellen?

Ze ontdooit bij elk slokje warme thee. Gerda werkt als psychologe met 5 mensen in een praktijk, gespecialiseerd in autisme. Ze vertelt dat de eigenaar heeft de laatste jaren aan kracht ingeboet heeft.

Waar ze zich het meeste aan stoort, is dat hij af en toe op zijn werk komt uithuilen. Dat doet hij soms ook bij cliënten gaat ze door. Ze vindt hem eigenlijk een aansteller.

Een klassiekertje

Thuis gaat het ook al niet zo lekker vertelt Gerda. "Ons gezin is een klassiekertje" zegt ze. Haar man is architect en heeft het smoordruk. Beide kids gaan naar de middelbare school. "We wonen midden in het prachtige Gooi" zegt ze.

Ze vermoedt dat haar man vreemdgaat, maar durft het niet met hem te bespreken vanwege mogelijke consequenties. "De verbinding met elkaar gaat via de WiFi-router" flapt ze eruit.

Een familieopstelling of loopbaanopstelling?

"Da's lekker dan" zeg ik. "Dus op je werk loopt het niet lekker en ook thuis loopt het ook vast". Ik vraag haar of ze wil beginnen met een een familieopstelling of loopbaanopstelling?

Gerda kiest voor een familieopstelling. "Mag ik een suggestie geven" vraag ik? Je privésituatie lijkt me complex. Als je wilt, stellen we je familie thuis de volgende keer op. Met een loopbaanopstelling behaal je sneller en makkelijk resultaat". Ze stemt toe.

Huidige baan opstellen met poppetjes

We gaan Gerda's baan opstellen met poppetjes. Ze vouwt de vilten poppetjes en plaatste ze op tafel. Haar eigen poppetje plaatste ze links van de eigenaar. Dat poppetje drukt ze omlaag om zijn futloosheid gestalte te geven.


Ze staat in tussen het doel van de psychologenpraktijk links en haar baas rechts die wat depressievig en doelloos in zijn leven ronddobbert. Eigenlijk verschilt zijn privésituatie niet veel van Gerda's privésituatie.

De dodelijke brugfunctie in een familieopstelling

Ik vraag Gerda om met vilten poppetjes haar ouders en zichzelf op te stellen. Ze plaatst haar poppetje tussen haar ouders in. De relatie van haar ouders werd steeds minder, ze zijn gescheiden. Gerda ging de brugfunctie vervullen om zo dicht mogelijk bij beiden te zijn.

Omdat je als bruggenbouwer de kou en de spanning tussen beide ouders opvangt, is de brugfunctie in een familieopstelling dodelijk. Het is de garantie dat alles vroeg of laat vastloopt, omdat het al je kracht en warmte opslurpt, terwijl je er niets voor terug ontvangt.

Stop pappen en nathouden

Stop pappen en nathouden! Blijf je aanstellen of ga je opstellen? Opstellen met onze vilten poppetjes is een super fijne, veilige manier om onder water te kijken en te onderzoeken hoe de onderstroom eigenlijk stroomt.

Heb je zin in een verwendag voor je ziel? Rijna en Bodo leggen je helemaal in de watten. Er is koffie, verse muntthee met gember en limoen, vers fruit, water met een bubbeltje en hoera we hebben airco in de zaal. Kom jezelf en je ziel opladen. Klik op :

👉 Gratis Masterclass met Kintsugi, Opstellingen en Opstellingspoppetjes 👈

We ontmoeten je graag,
Bood en Rijna

Over de schrijver
Eerst reisleider in Egypte, daarna in loopbaanland en nu in zielenland. Succesgarantie 95%.
Reactie plaatsen