Groeiende zielsassertiviteit
Het pad van groeiende zielsassertiviteit
ziel
Bodo Agterhof
ziel
09/20/2023
2 min
0

Groeiende zielsassertiviteit

09/20/2023
2 min
0

Op het pad van groeiende zielsassertiviteit

Wat er meer is tussen hemel en aarde? Meer vertrouwen op het pad van groeiende zielsassertiviteit.

Het pad van groeiende zielsassertiviteit

Eggg welll

Wil je deze zin uitspreken met zwaar Limburgs accent? Het helpt -eggg welll- als je tong verdoofd in bourgondische rode wijn omhoog krult. "Zech Bodo, waat zou jij doen in da gevalll?" 

Naast me zit Antoinette uit een dorpje bij Maastricht. Een paar maanden geleden zat ze ineens zonder vent en werd ze op haar werk nog stiller weggeorganiseerd dan haar hybride leasebak. 

Een knuffel geven?

Voordat Antoinette in haar koffie roert, barsten de tranen uit haar voegen. Maanden heeft ze zich goed gehouden en dat lukt niet meer. "Daaa's harsjstikke gek zech, we zijn nog nie eens begonne en ik huil hier als een klein meiske". 

"Zullen we haar samen een knuffel geven?" vraag ik haar. "Wat heb je liever bij de koffie, een koekje of een chocolaatje"? Ze voelt de humor en schiet in de lach.

Einde van haar huwelijk

Ze werkte bij een Amerikaans concern met meer landelijke bekendheid dan menselijke warmte. "Dit is het horloge van mijn 12,5 jarig jubileum" zegt ze. Een maand later werd haar afdeling verkocht, ging ze als inventaris mee, regelde ze haar ontslag en stond ze om 11.00 uur op straat.

Ze reed met de kersverse premie op zak naar huis, zag de auto van haar beste vriendin op de oprit staan, zwaaide de voordeur open en riep: "Hee zeck Baaaarrtha, waaat leuk det gij doe ok bes, det haaj ich neet gedach." Dat was het einde van haar huwelijk. 

Het pad van groeiende zielsassertiviteit

Er werd thuis amper over gevoel gepraat. Haar ouders hadden een eigen zaak en de klanten -men leze de omzet- gingen voor. Eigenlijk is de hoge arbeidsmoraal in haar gezin van herkomst het oudste zusje of broertje en lag eerder in de wieg dan zij.

In dit traject ruilt Antoinette haar façade in voor de gevoelens die erachter schuilgaan. In stapjes leert ze, dat ze meer trouw mag zijn aan haar ziel dan aan wat men ervan denkt. Dit is het pad van groeiende zielsassertiviteit. 

Wat er meer is tussen hemel en aarde

In de volgende opstelling plaatst ze de stoelen voor haar demente moeder en haar ouders naast elkaar in een rijtje blokkerend op haar levenspad. Ze komt amper vooruit. Het is als een poort die pas openzwaait als moeder komt te overlijden.

Zouden moeders ouders hun lieve dochter nu al opwachten bij de hemelpoort? Wat er meer is tussen hemel en aarde voelt eventjes heel dichtbij en knuffelt ons de rest van de dag.

Meer vertrouwen

Na het grote cadeau van de vorige keer vraag ik Antoinette om haar moeder op te stellen, moeders moeder, etc. Ze stelt 7 generaties moeders op in een rechte lijn. Eén voor één neemt Antoinette plaats op elke stoel en verankert zo de wortels in moeders lijn in zich. 

We hielden stilletjes rekening met een heftige opstelling. Het blijkt weer een zegen. Uit zo'n mooie recht gewortelde lijn kan alleen een mooie rechte boom groeien toch? Antoinette mag meer vertrouwen op haar warmte en haar female intuition. Die leuke baan heeft ze al en die leuke man komt eraan, maar dat zeg ik niet tegen haar. 

Wil jij meer zielsassertiviteit?

Krijg jij in je leven minder dan je verdient? Je weet dondersgoed dat je meer en beter verdient. Het ergste is dat je weet, dat het erin zit, alleen hoe krijg je dat voor elkaar?

Antoinette krijg haar leven lekker op de rit. Toen ze bij me in traject kwam, scoor de ze een mager vijfje op de gelukkigheidsmeter. Wedden, dat ze zo meteen een 8 of een dikke, vette 9 scoort? Wil jij ontdekken hoe jij een 8 of een lekkere vette 9 scoort? Klik op 

👉 De bijna gratis Masterclass met Kintsugi, 
Opstellingen en Opstellingspoppetjes 👈 

We ontmoeten je graag,
Bodo en Rijna

Reacties
Categorieën