Traumas en afgesplitste delen van de ziel
Trauma's en afgesplitste delen van de ziel
Trauma
Bodo Agterhof
Trauma
09/24/2023
3 min
0

Trauma's en afgesplitste delen van de ziel

09/24/2023
3 min
0

Trauma's en afgesplitste delen van de ziel

Elke ziel zoekt heelheid, juist bij trauma's en afgesplitste delen van de ziel. Het begon zo onschuldig met een systemisch APK'tje ...

Trauma's en afgesplitste delen van de ziel

Een systemisch APK'tje

De vorige keer dat Claire hier in Nieuwegein wegreed, wapperden haar haren vrolijk in haar spiksplinternieuwe cabriolet. "Joehoe dankjewel hoor, tot de volgende keer!"

Ze vindt dat ze net als haar auto af en toe een systemisch APK'tje nodig heeft om te checken of alle onderdelen van de ziel nog optimaal werken.

Biologisch dynamische scharrelgember

We kennen elkaar een paar jaar en bij binnenkomst krijg ik een dikke warme knuffel van Claire, heerlijk!

Ik vraag of ze koffie of thee wil? "Heb je wel gezien hoe ze gewone gember telen" vraagt ze? "Dat zit dus tjiok vol met troep. Heb je biologisch dynamische scharrelgember" vraagt ze? Ik denk WTF en ze barst in lachen uit. "Haha, deze keer heb ik jou tuk!"

Zo'n fijne, bruisende ziel

Ze vertelt over haar nieuwe vriend Maurice in Amsterdam. "Ik ben gek op die stad en voel me er thuis" zegt ze. "Die stad heeft zo'n fijne bruisende ziel!". Ik flap het eruit voor ik er erg in heb: "kan hij zijn gevoel wel containen?"

Ze maakt zich wat zorgen, want af en toe snuift hij een lijntje, "Ben ik effe lekker naïef, ik dacht eerst dat het oliebollen met poedersuiker waren". Zijn vrienden snuiven gezellig mee. Handig hoor, zo'n creditcard".

Een ingeving

Ineens krijg ik een ingeving. Hoe meer coke je gebruikt, hoe harder en rationeler je wordt. In feite splits je jezelf af van je ziel.

Toevallig begint Claire over haar kindertijd te vertellen. Over haar lieve Amsterdamse Oma. "Ah ben je daarom zo gek op Amsterdam" vraag ik?

Stoelen opstellen

Ik vraag haar om 2 stoelen op te stellen. Eén stoel voor zichzelf en één stoel voor een afgesplitst deel. Op de stoel voor zichzelf voelt ze zich de volwassen Claire. Op de andere stoel voelt ze zich een klein meisje van 2 jaar en ze schiet helemaal vol.

Claire vertelt, dat moeder toen 6 weken uit beeld was, omdat ze ergens in een Duits ziekenhuis lag. "Zelfs op haar sterfbed wilde mama niet vertellen wat er aan de hand was".

Trauma's en afgesplitste delen van de ziel

Ik vertel Claire wat over trauma's en afgesplitste delen van de ziel. Als je een trauma voor je 7e jaar oploopt, kun je nog niet zelfstandig objectief waarnemen en de informatie correct verwerken. Het is alsof je met een blinddoek leeft en je vaart op je subjectieve beleving en vervorming.

Omdat je het nog niet kunt snappen, bevatten en containen, berg je het getraumatiseerde kindsdeel ergens in jezelf op en raakt het zoek. Zo raakt dit kindsdeel afgesplitst.

Elke ziel zoekt heelheid

Elke ziel zoekt heelheid. Zou het kunnen, dat de ziel daarom onbewust mensen aantrekt die de ziel kunnen helen. Zou de ziel van Claire daarom heel toevallig Maurice hebben aangetrokken? Is het daarom, dat Maurice zich aangetrokken voelt tot Claire?

Ik vraag haar ziel te omarmen, dat ze al op jonge leeftijd haar moeder miste. Lichamelijk was ze er wel, maar zielsmatig was ze te vaak afwezig. Daarom is ze meer aan oma, dan aan haar moeder gehecht. Met een lach en een traan haalt Claire opgelucht adem.

Heb jij een trauma of een afgesplitst deel van je ziel?

Heeft jouw lieve mama voor je gezorgd met een bammetje en een glas melk, maar was ze innerlijk afwezig? Dan heb je het wellicht nog niet in de gaten, maar ben je wel degelijk getraumatiseerd. In dat geval heb je bijvoorbeeld moeite om op een easy manier relaties en vriendschappen te onderhouden.

Hoe dit precies werkt, kun je met Kintsugi ervaren op onze bijna gratis masterclass. Je krijgt van ons een kommetje, tikt het persoonlijk stuk en lijmt het met prachtige goudverf weer aan elkaar om het te helen. Klik op

👉  De bijna Gratis Masterclass met Opstellingen, Kintsugi & Opstellingspoppetjes  👈

We ontmoeten je graag,
Bodo en Rijna

Reacties
Categorieën