Wat is de grens van een tafelopstelling?
Wat is de grens van een tafelopstelling?

Wat is de grens van een tafelopstelling?

Wat is de grens van een tafelopstelling?

Wat kun je wel πŸ‘ en niet ⛔️ doen bij een familieopstelling met opstellingspoppetjes πŸ‘¨β€πŸ‘©β€πŸ‘§β€πŸ‘¦ ? Wat is de grens ⛳️ van een tafelopstelling?


Opstellingen over landelijke grenzen gegroeid

In de beginjaren van familieopstellingen werkte de oprichter Bert Hellinger met opstellingen in groepen. Alles werd toen herleid naar in de persoon gelegen onbewuste patronen afkomstig uit het gezin van herkomst.

In 40 jaar tijd is het fenomeen opstellingen uitgegroeid tot een mondiaal fenomeen. Toen Bert Hellinger 5 jaar geleden zijn laatste 5-daagse 'international camp' gaf, waren er kleine 500 personen aanwezig uit allerlei landen, incl. BraziliΓ«, China en Japan.

De onbegrensde mogelijkheden van opstellingen

Uiteraard kun je met levende mensen opstellen. Daarnaast kun je met honden, paarden, stoelen, A4-tjes en met allerlei gekleurde viltjes opstellen. Er zijn allerlei plastic en houten opstellingspoppetjes en wij hebben zelf exclusieve handgemaakte vilten poppetjes gemaakt. Voor meer info klik op

Β  πŸ‘‰ Unieke handgemaakte vilten opstellingspoppetjesΒ πŸ‘ˆ

Behalve familieopstellingen zijn er nu ook loopbaanopstellingen, organisatieopstellingen, traumaopstellingen en je kunt allerlei thema's opstellen. Je kunt landen en oorlogen opstellen, thema's als leven en dood, Corona en Artificial Intelligence. De mogelijkheden van opstellingen zijn haast onbegrensd.

Hoe krijg je antwoorden op levensvragen?

Als je antwoorden zoek op levensvragen, kom je een heel eind met je ratio door logisch na te denken en Google helpt je daar graag bij. je hebt ook wilskracht nodig, ondersteund met allerlei boeken in de trend van 'als je maar hard genoeg wilt, dan lukt het je.

Maar als je diepgaandere, persoonlijke antwoorden zoekt, is dat niet afdoende. We hebben diverse organen. Wat ons betreft is onze ziel ons grootste en krachtigste orgaan. We sterven als de ziel ons verlaat. Als we dit omdraaien beseffen we dat onze ziel ons het leven schenkt inclusief de toegang tot oneindige wijsheid. Daarvoor is het nodig dat we niet meer het leven regisseren met rationele wetenschap en met gedram en doelen. We mogen meer de regie overlaten aan onze zielen.

Opstellingspoppetjes geven onze ziel een stem

Een manier om onze ziel het woord te geven is met opstellingspoppetjes. Door op te stellen met poppetjes en ons de antwoorden te laten influisteren door onze intuΓ―tie leren we direct van het leven zelf.

Het werken met familieopstellingen lijkt haast onbegrensd. Daardoor zou je denken dat het werken met tafelopstellingen ook onbegrensde mogelijkheden kent. Dat is helaas niet het geval.

Wat kun je wel en niet doen bij een familieopstelling met opstellingspoppetjes?

Bij een familieopstelling met opstellingspoppetjes stel je vragen en je krijgt antwoorden, maar er is een grens. je kunt nou eenmaal niet verder kijken dan je neus lang is. Je eigen blik blijft als metafoor beperkt tot jouw eigen tuin. De grens van je bliksveld ligt bij het hek van je tuin.

Wil je over het hek heen kijken, zul je je opstelling moeten laten begeleiden door opsteller. Hoe meer deze opsteller een systemisch geschoold en ervaren is, hoe hoger en verder weg deze opsteller je systemisch kan laten kijken. Bovendien kan een ervaren opsteller je veel sneller naar de opening en oplossing leiden.

Wat is de grens van een tafelopstelling?

De grens van de tafelopstelling dat ben je dus zelf. De eerste grens die je over kunt steken is door niet zelf op te stellen, maar de tafelopstelling te laten begeleiden door een ervaren opsteller.

De volgende grens die je over kunt steken is om niet te werken met opstellingspoppetjes, maar bijvoorbeeld met stoelen. Dit heeft al veel meer impact. Voor maximale effectiviteit en impact kun je nog een grens over en stel je je vraagstuk in een groep, waarbij je (levende) mensen opstelt als representanten. Bij deze opstellingen heb jij als inbrenger van de vraag de minste regie, maar je ontvangt de meest duurzame en krachtige oplossing.

Gratis Masterclass met Kintsugi, Opstellingen en Opstellingspoppetjes

Wil je opstellen met onze vilten opstellingspoppetjes, wil je allerlei diverse opstellingen ervaren en wil je familieopstellingen met mensen meemaken? Reserveer dan nu je stoel op de masterclass, waar we opstellen met mensen en met onze eigen vilten poppetjes.

Wil je de warmte en de liefde van onze handgemaakte vilten opstellingspoppetjes aan je handen voelen? Kom dan naar onze gratis masterclass in Nieuwegein. Het is een verwendag voor je ziel. De opzet is compleet, uniek, je leert inspirerende nieuwe mensen kennen,. samen laad je je ziel op met bezielende energie en de lunch is werkelijk fantastisch! πŸ‘‰

Klik op:

πŸ‘‰ Gratis Masterclass met Kintsugi, Opstellingen en Opstellingspoppetjes πŸ‘ˆ

We ontmoeten je graag,
Bodo en Rijna

Reactie plaatsen