Wanneer werkt zelf thuis opstellen niet?

Wanneer werkt zelf thuis opstellen niet?

Wanneer werkt zelf thuis opstellen niet?

Een familieopstelling 👨‍👩‍👧‍👦 kun je zien  👀 als een date met je 💞 ziel. Wanneer werkt zelf thuis 🏠 opstellen niet en wanneer juist wel 👏 ?


Date met je ziel

Met een opstelling haal je beelden die in je onderbewustzijn leven naar je bewustzijn. Mijn klanten herkennen wat ze opgesteld hebben, alleen voor de opstelling konden ze er nog niet bij. 

Het zijn de beelden die ergens in je ziel opgeslagen zijn. Een familieopstelling zou je kunnen omschrijven als een 'date met je ziel'. 

Hoe verpruts je een date?

Of je een date met je ziel hebt of een date met je vriend of vriendin, het werkt in grote lijnen hetzelfde. Hoe meer je je best doet om het ze naar de zin te maken, hoe meer je beloond wordt met oprechte hulp, warmte en dankbaarheid.

Neem de tijd voor hem, voor haar of voor je ziel. Als je je date afraffelt, als je er een vluggertje van maakt of onbeleefd bent, dan verpruts je de date of je ziel. 

Manieren om je ziel en bezieling te verprutsen

Wat ziel en bezieling meteen de strot omdraait is tijdsdruk. Hoe werkt het bij jou, als jij je partner vraagt om lekker van je te houden, maar wel graag binnen een kwartiertje ok, want je moet zo weg? Denk dat ik dan van mijn partner met een grote dikke vette grijns de dikke vinger krijg. 

Als ik klem zit tussen mijn 2 oren, dan werkt het opstellen niet. Vaak werkt het dan bij mij precies de verkeerde kant uit. Als ik met mijn ratio verkeerd geparkeerd sta en ik eis van mezelf om terug in mijn gevoel te zakken: dat is een no go. Dat werkt voor geen meter. Dan kan ik beter uit de routine springen door iets compleet anders te doen, zoals hardlopen. Als ik een fysieke activiteit verricht, zak ik weer terug in mijn lijf. 

Hoe werkt bezieling bij de 4 communicatiestijlen?

Er zijn 4 communicatiestijlen. Dit kun je zien als 4 reservoirs van energie waarmee iemand veel of weinig is gevuld. Wil je weten hoe jij scoort? Google dan op disc gratis 123 test. Onderstaand een overzicht hoe ziel en bezieling bij deze 4 kleuren wel en niet werken.

De rode efficiënte: Zij willen zo snel mogelijk naar concreet resultaat. Gedoe vertraagt resultaat, vandaar dat ze een hekel hebben aan gedoe. Daarom hebben ze een nog grotere hekel aan fouten. Ze voelen alles aan hun lichaam. Als er iets is dat resultaat vertraagt, draait hun lichaam op slot en reageren ze knorrig. 

De intuïtieve ziel van de rode efficiënte is gericht op het aanvoelen, voorvoelen, voorkomen en opsporen van fouten. Ze voelen het van tevoren aan hun lichaam (aan hun water) aankomen en waarschuwen meteen. 

Hoe minder fouten, hoe meer de bezieling van de rode efficiënte lekker stroomt. Hoe meer dat er niet op een handige manier gaat, hoe meer er verprutst wordt en fout gaat, hoe knorriger, chagrijniger of bozer ze reageren. 

De blauwe denker: Zij willen tot in detail snappen waarom iets zo werkt en hebben daarom een onderzoekende geest. Ze hebben een continue dorst naar cijfers en feiten en houden van breinkrakers. Alles gaat via het denken en via hun hoofd. Ook het voelen of het aanvoelen. Ze hebben een hekel als iets op een niet logische en navolgbare manier in elkaar steekt. 

De intuïtieve ziel van de blauwe denker is gericht op zoeken van gerichte, gedetailleerde informatie, gevat in cijfers, feiten en/of procedures. Hun hoofd voelt aankomen als er info is die niet klopt. In dat geval wordt hun onderzoekende geest wakker en flink aangespoord. 

Hoe meer kloppende informatie en bewijs er voorhanden is, hoe meer de bezieling van de blauwe denker op een rustige en continue manier stroomt. Hoe meer de informatie niet klopt en hoe meer cijfers, feiten en procedures ontbreken, hoe onderzoekender en pinniger ze reageren. 

De groene voeler: Zij willen zich verbonden voelen en ervaren dat ze een deel zijn van een groter geheel, zodat samen iets goeds of iets moois wordt bereikt. Bij voorkeur iets dat goed is voor de maatschappij. Samen is hun sleutelwoord, vandaar dat ze een hekel hebben aan eenzaamheid, aan buitengesloten worden of als er iemand anders buitengesloten wordt. 

De intuïtieve ziel van de groene voeler is gericht op bevordering van gemeenschappelijkheid en samen iets dragen en doen. Ze voelen het aan hun ziel (of hun onbewuste, diepere gevoel) van tevoren aankomen als de energie de verkeerde kant uitstroomt. Dan geven ze een subtiel signaal. 

Hoe meer er gedeeld wordt en hoe meer verbondenheid er is, hoe meer de bezieling van de groene voeler prettig stroomt. Hoe meer verbondenheid gedwarsboomd wordt met respectloosheid, gemis aan integriteit, manipulatie, arrogantie, etc. hoe neerslachtiger ze reageren en hoe meer ze zich stilletjes terugtrekken. 

De gele hartelijke: Zij willen groeiende -liefst intense- energie, passie en positiviteit ervaren en dat tezamen met een groep mensen. Zij creëren een goede sfeer, luchtigheid, humor en daarmee lucht om te ademen. Ze houden van datgene waar hun hart sneller van gaat kloppen en hebben een hekel aan saaiheid, aan een lauwe sfeer, gemanipuleer en negativiteit.

De intuïtieve ziel van de gele hartelijke is gericht op het bevorderen van een goede, positieve, hartelijke sfeer met regelmatig een groede grap en samen schaterlachen. Ze voelen het meteen aan als de energie verandert en de verkeerde kant uit draait. Dan proberen ze dat bij te sturen met een flinke, hilarische dijenkletser. 

Hoe meer er sprake is van een vrolijk, gemotiveerd en misschien zelfs gepassioneerd samen uit en samen thuis, hoe meer de bezieling van de gele hartelijke lekker stroomt. Hoe meer dit om zeep geholpen wordt met slappe of huichelachtige energie, met onverschilligheid en negativiteit, hoe vrolijker ze reageren, desnoods met opzet op een plagerige, aanstekende, stokerige of desnoods boze manier.

Wanneer werkt zelf thuis 🏠 opstellen niet en wanneer juist wel 👏 ?

Een opstelling gedijt en bloeit het beste in groene, natuurlijke gevoelsenergie. Daarom werkt rood gedram averechts, blauw gepieker en blauwe 'waarom' vragen vermoorden opstellingen en te veel en te heftig gelach ondermijnen het rustige energieveld, dat voor een opstelling nodig is.  

De ziel voelt zich het lekkerste bij de relaxte, respectvolle, invoelende en diesel-achtige energie van de groene voeler. Als zelf thuis opstelt, kun je het beste met jezelf in deze rustige groene energie gaan zitten. 

Zelf thuis opstellen en de 4 communicatiestijlen

Als je een rode drammer bent, zul je de regie uit handen moeten geven en je tempo moeten vertragen. Doe dus eerst wat je moet doen en doe daarna pas een opstelling als je meer rust in je systeem hebt.

Als je een blauwe denker bent, kan naar je diepere gevoel gaan een hele kluif zijn. Eerst een cryptogram oplossen of buiten in de groene natuur een eind rustig gaan wandelen kan helpen. 

Als je een groene voeler bent, zullen opstellingen je relatief gemakkelijk afgaan. Zorg ervoor dat je niet gestoord kunt worden, zet je mobieltje op de vliegtuigstand en trek een uur voor de opstelling uit.

Als je de gele hartelijke bent, kun je eerst een eindje hardlopen of iets doen met fysieke inspanning. Zo raak je overtollige energie kwijt en kun je makkelijker op een relaxte manier in het hier en nu zijn. 

Met jouw ziel van kortsluiting naar aansluiting?

Hoe jouw ziel in elkaar steekt, hoe de bezieling in jouw ziel het lekkerste en het krachtigste stroomt hangt af van jouw mix van communicatiestijlen. 

Wil je ontdekken wat jouw mix is van de 4 beschreven communicatiestijlen? Kom dan naar de onderstaande gratis masterclass. Daar komen de 4 stijlen aan bod, ontdek je wat jouw specifieke mix is en hoe je met jouw ziel van kortsluiting naar aansluiting gaat.

Gratis Masterclass met Communicatiestijlen Kintsugi, Opstellingen en Opstellingspoppetjes

leren werken met onze unieke handgemaakte vilten opstellingspoppetjes? Wil je niet kopen en dan pas kijken, maar wil je eerst kijken en dan pas kopen? Dat snappen wij heel goed, dat doen we zelf ook zo. Reserveer dan nu je stoel op de masterclass, waar we met de vilten poppetjes aan de slag gaan. 

  👉 Unieke handgemaakte vilten opstellingspoppetjes 👈

Wil je de warmte en de liefde van onze handgemaakte vilten opstellingspoppetjes aan je handen ervaren? Kom dan naar onze gratis masterclass in Nieuwegein. Het is een verwendag voor je ziel. De opzet is compleet, uniek, je leert inspirerende nieuwe mensen kennen, samen laad je je ziel op met bezielende energie en de lunch is werkelijk fantastisch! 👉

Klik op:

👉 Gratis Masterclass met Kintsugi, Opstellingen en Opstellingspoppetjes 👈 

We ontmoeten je graag,
Bodo en Rijna

Reactie plaatsen