Hoe werkt een tafelopstelling het beste?
Hoe werkt een tafelopstelling het beste?

Hoe werkt een tafelopstelling het beste?

Hoe werkt een tafelopstelling het beste?

Een opstelling kan je ziel ❤️‍🩹 beschadigen ⚡️ of juist versterken 🔋. Hoe werkt een tafelopstelling het beste 💪?


Wat is het verschil tussen een familieopstelling en een tafelopstelling?

Er zijn allerlei soorten van opstellingen, zoals een familieopstelling, een loopbaanopstelling of een organisatieopstelling. Bij elke opstelling daal je af van het dagelijkse bewustzijn naar het onderbewustzijn om te onderzoeken welke beelden en gevoelens daar leven.

Strikt genomen onderzoek je bij een familieopstelling de familiebanden op zoek naar beschadigingen en hoe deze hersteld kunnen worden. In de meest gangbare vorm doe je een familieopstelling in een groep. waarbij je de deelnemers kunt opstellen als representant van bijvoorbeeld je ouders. Bij een tafelopstelling werk je niet met levende mensen, maar met houten, plastic of vilten poppetjes. 

Wat is de overeenkomst tussen een familieopstelling en een tafelopstelling?

Het onderbewustzijn spreekt een heel andere taal dan je ego of je ratio. De taal van je ego en je ratio biedt concrete houvast, zoals cijfers en feiten. Het onderbewustzijn of je ziel kennen geen cijfers, feiten of factchecking bulletpoints. Zij spreken door beelden heen, zoals tijdens een droom of opstelling. 

Hoe knellende familiebanden bevrijd kunnen worden is het werkgebied van familieopstellingen. Een loopbaanopstelling laat zien hoe de energie en de passie weer door je loopbaan stroomt. Bij een organisatieopstelling komt de afdeling of de hele organisatie minder klem te zitten en kan weer adem halen en floreren. Dit kun je op kleine schaal ook voor elkaar krijgen met een tafelopstelling. Een tafelopstelling is eigenlijk een opstelling in het klein. 

Is elke opstelling even krachtig?

Een opstelling in een groep is het meest confronterend en het krachtigste. Het is confronterend, omdat de opsteller je van tevoren wat vragen stelt. Tijdens dit interview geef je je bloot waar de groepsleden bij zijn. Hiermee geef je je vraag en de beklemming achter de vraag als het ware toestemming om er helemaal te zijn. Dit is de beste basis voor het slagen van de opstelling. 

Als je zelf thuis een tafelopstelling met opstellingspoppetjes doet, kom je een laag dieper, waardoor je informatie uit het onderbewustzijn naar de oppervlakte haalt. Je komt op een diepere laag, maar lang niet zo diep als met een opstelling in een groep. Het is zeg maar pootje baden in de opstellingsvijver. Het is de minst krachtige vorm van opstellen. Een hybride variant is als je een opsteller inhuurt om je te begeleiden bij een tafelopstelling.

Een opstelling kan je ziel beschadigen of juist versterken

Lego- en Playmobil poppetjes werken kinderlijk uitnodigend om even speels zelf thuis een opstellinkje te doen. Maar let wel: als je geen kennis of ervaring met systemisch werken hebt, kan een opstelling je ziel ernstig beschadigen. Met een vlijmscherp chirurgisch mes lijkt een simpele operatie zo gepiept, maar als je niet weet waar je mee bezig bent, kan het goed fout gaan! 

Als je opgeleid bent als opsteller, als je een aantal jaren ervaring hebt en als je weet hoe je valkuilen kunt omzeilen, kan een opstelling je ziel enorm versterken. 

Hoe werkt een tafelopstelling het beste?

Er bestaat niet zo iets als 'even snel een kleine tafelopstelling doen'. Als je gehaast, opgejaagd of gestresst bent werkt een tafelopstelling niet, omdat je op slot zit en de subtiele signalen moeilijker of niet opvangt. 

Neem de tijd en ontspan. Hoe meer je ontspant, hoe meer ruimte er ontstaat in jouw lijf, in je geest, in je hart en in je ziel. Op deze manier pik je met je intuïtie de signalen makkelijker op, je interpreteert ze ook beter en er ontstaat in de opstelling makkelijker een opening die je de juiste, volgende stap laat zien. 

Ben jij systemisch coach en werk je met tafelopstellingen?

We hebben een heuse Hollandsche primeur voor je met handgemaakte vilten opstellingspoppetjes. Ben jij systemisch coach en werk je met tafelopstellingen? Onze klanten zijn razend enthousiast. Zodra de luxe geschenkverpakking open gaat, aaien klanten vanzelf over het vilt van de poppetjes. Het voelt aangenaam, warm en zelfs knuffelig.

  👉 Unieke handgemaakte vilten opstellingspoppetjes 👈

Met deze handgemaakte, unieke vilten opstellingspoppetjes maak je een super professionele indruk. Bovendien zijn deze poppetjes een stuk groter dan de nu gangbare poppetjes, waardoor de opstelling beeldender en zachter bij je klant binnenkomt.

Gratis Masterclass met Kintsugi, Opstellingen en Opstellingspoppetjes

Wil je leren werken met onze unieke handgemaakte vilten opstellingspoppetjes? Wil je niet kopen en dan pas kijken, maar wil je eerst kijken en dan pas kopen? Dat snappen wij heel goed, dat doen we zelf ook zo. Reserveer dan nu je stoel op de masterclass, waar we met de vilten poppetjes aan de slag gaan. Klik op:

👉 Gratis Masterclass met Kintsugi, Opstellingen en Opstellingspoppetjes 👈 

Wil je de warmte en de liefde van onze handgemaakte vilten opstellingspoppetjes aan je handen ervaren? Kom dan naar onze gratis masterclass in Nieuwegein. Het is een verwendag voor je ziel. De opzet is compleet, uniek, je leert inspirerende nieuwe mensen kennen,. samen laad je je ziel op met bezielende energie en de lunch is werkelijk fantastisch! 👉

We ontmoeten je graag,
Bodo en Rijna

Reactie plaatsen