Met deze 3 tips lopen je relaties veel lekkerder.
Hoe ritsen relaties?
Relaties
Bodo Agterhof
Relaties
04/20/2024
2 min
0

Met deze 3 tips lopen je relaties veel lekkerder

04/20/2024
2 min
0

Met deze 3 tips lopen je relaties veel lekkerder

Ritst jouw relatie in of uit elkaar? Hoe knoop jij vriendschappen aan? Hoe verlopen jouw relaties? Met deze 3 tips lopen je relaties veel lekkerder.


Ritst jouw relatie in of uit elkaar?

"Mijn man en ik, we hebben het al 45 jaar heel fijn samen, hè Kees"? Ondertussen zie ik Anneke naar Kees kijken zo van 'je waagt het niet hè? Kees beantwoordt Anneke's blik met 'ik zou het niet durven'.

Mijn tenen krommen zich steeds meer in mijn Van Bommels, want ik voel alles behalve liefde. Wat ik voel is gewapende vrede die dagelijks zwaar bevochten wordt. Ze spelen een in elkaar geritste relatie, maar wat ik zie is een uit elkaar geritste relatie. Hoe loopt jouw relatie? Ritst jouw relatie in of uit elkaar?

Hoe knoop jij vriendschappen aan? 

Mijn moeder verbaasde zich altijd over haar schoonvader. Mijn opa was een hele vriendelijke, warme man met glimlachende twinkel oogjes. "Hoe doet hij dat toch" vroeg ze zich af? "Waar hij ook komt, hij kletst met de halve wereld en de halve wereld begint ook gewoon zomaar met hem te kletsen.

Mijn lieve opa hoefde geen vriendschappen aan te knopen. Vriendschappen vonden hem vanzelf. Hoe zit dat bij jou lieve lezer? Hoe knoop jij vriendschappen aan?

Hoe verlopen jouw relaties?

Relaties gaan een stap verder dan vriendschappen. Hoe verlopen jouw relaties? Sommige mensen hebben een leven lang één partnerrelatie. Dat schijnt in onze maatschappij de gouden graal te zijn. Maar als ik naar Anneke en Kees kijk, is een relatie met gewapende vrede bepaald niet wat ik zoek.

Mijn opa leek als 2 druppels water op Richard. Je kent hem wel: de echtgenoot van Mrs. Bouquet. Mijn oma leek als 2 druppels water op haar. Sterker nog, ze zou masterclasses in gemeenheid kunnen geven, maar dat geheel terzijde. What about love?

Wanneer loopt een relatie wel of niet lekker?

Niet dat ik zelf zo'n held ben in relaties. Integendeel. Waar ik heel goed in ben, is het op de klippen laten lopen van relaties. Niet dat ik dat wil hoor. Ik sta `s-ochtends niet te trappelen om te Googelen op de vraag hoe ik relaties stuk laat gaan?

Daarom ben ik systemisch op zoek gegaan naar de vraag: "Wanneer loopt een relatie wel of niet lekker"? Dit is wat ik tot nu toe heb ontdekt.

Met deze 3 tips lopen je relaties veel lekkerder

1- De relatie tussen jouw ouders is jouw relatie-kompas. Mij ouders hadden een beroerde relatie, zodoende heb ik een beroerd afgesteld kompas voor relaties. Hoe is jouw relatie-kompas? Ontdek en aanvaard hoe jouw relatie-kompas is afgesteld;

2- Elke vriendschap en relatie dient jouw levensopdracht. Ik mag in mij leven helen van trauma's. Daarom had ik relaties met mensen die -net als ik- getraumatiseerd waren, zodat ik met hen al spiegelend meer van mezelf leer. Aanvaard dus elke spiegel en wat je over jezelf in de spiegel ziet;

3- Je intieme relaties zijn soms jouw trauma-triggers. Het is juist de bedoeling dat er iets in jou getriggerd wordt, zodat je ermee aan het werk gaat. Aanvaard dan, dat jij soms niet aan de knoppen zit.

Wil je nog meer tips om relaties lekker te laten ritsen? Klik dan op

👉   Wat een prachtige manier om te leren hoe ik relaties leer ritsen!   👈

We zien je graag,
Bodo en Rijna

P.s.: V=Klik hier voor een artikel over relaties als A match made in heaven incl. video.

Reacties
Categorieën