tafelopstelling-van-trauma-naar-talent
Tafelopstelling van trauma naar talent
Tafelopstellingen
Bodo Agterhof
Tafelopstellingen
06/22/2024
2 min
0

Van trauma naar talent

06/22/2024
2 min
0

Van trauma naar talent

Hoe omgaan met macht & onmacht als 2 uiteinden van karmische estafettestokjes? In deze casus familieopstelling met tafelopstelling van trauma naar talent. 


Bar weinig zielsenergie

Haar ouders scheidden, toen ze 3 jaar was. Vader had bakkerij, waar het `s-ochtends vroeg naar vers gebakken warm brood rook. Dat die bakkerij zo goed liep was handig voor moeder, want zo was ze lang verzekerd van een fijne alimentatie voor haarzelf en hun dochter. 

De eerste paar jaar woonde ze bij moeder. Nu achteraf snapt cliënte, dat moeder niet in staat was om voor zichzelf te zorgen, laat staan voor haar dochter. Ze had bar weinig zielsenergie. Het was er vaak een bende. Koken was niet één van moeders talenten en vaak klonk het 'pling' van de magnetron.

Bepaalde zielsgloed

Moeder zorgde er wel voor, dat ze er goed uitzag. Ze had een lichaam om door een ringetje te halen en op de één of andere manier straalde ze net als Marilyn Monroe een bepaalde zielsgloed uit. Daar wond ze velen mee om haar vinger. 

Achteraf snapt cliënte hoe beschamend het er soms thuis aan toe ging. Moeder versleet meer mannen, dan mijn cliënte vingers en tenen aan haar lichaam heeft. Als ze op zondagmorgen even gezellig bij moeder in bed kroop, stapte ze soms over een condoom heen.

DNA van haar ziel

Ze besloot al op jonge leeftijd: 'aan mijn lijf geen polonaise!'. Ze is getrouwd met een fijne vent, samen hebben ze 2 kids en ze heeft een prachtige baan op de marketing afdeling van een landelijk bekend bedrijf. 

Ze schafte De Wasstraat voor de Ziel aan om zicht te krijgen op de DNA van haar ziel. Ze hoopt de rafelige randjes uit het verleden een handigere plek te geven en meer in haar kracht te staan. 

Karmische estafettestokjes 

Als ze moeder opstelt, legt ze het vilten opstellingspoppetje neer. Er zit weinig energie in moeder. Haar moeder had ook niet veel kracht. Bij overgrootmoeder is het anders. Die had pit in haar donder. 

Ineens schoot mijn cliënte iets te binnen. Oma is op de boerderij misbruikt of verkracht. Haar moeder fixte het en regelde een abortus. Als cliënte in moeders lijn nog meer moeders opstelt, herhaalt zich dit patroon. Het zijn karmische estafettestokjes die van de ene generatie op de andere doorgegeven worden. 

Casus familieopstelling

In deze casus familieopstelling gaat het nog niet eens om wat zich feitelijk afspeelde bij de moeders. Als ik cliënten begeleid in het opstellen van moeders lijn, stellen ze in totaal 8 generaties moeders op. Nu wordt het patroon zichtbaar, hoe moeders liefde is doorgegeven. 

Het centrale thema dat door de generaties moeders fluistert is macht en onmacht. Dit zijn de 2 uiteinden van het karmische estafettestokje. Wat zit in het midden, wat verbindt de uiteinden met elkaar? "Oh dat is verbinding" roept mijn cliënte. Het is zo'n mooi moment, als je grootste talenten tastbaar worden. Wil jij ook van trauma naar talent? Klik op 

👉Ja doe mij ook een rondje van trauma naar talent tijdens de verwendag voor mijn ziel! 👈

We zien je graag,
Rijna en Bodo

Reacties
Categorieën