Weermannetje en -vrouwtje
Weermannetje en -vrouwtje
Tafelopstellingen
Bodo Agterhof
Tafelopstellingen
06/09/2024
2 min
0

Weermannetje en -vrouwtje

06/09/2024
2 min
0

Weermannetje en -vrouwtje

In deze tafelopstelling Weermannetje en -Vrouwtje is moeder mijlenver van cliënte verwijderd. Hoe komt ze in verbinding met moeder, met gevoel en haar ziel? Een casus familieopstelling.


Rebbel de rebbel

Op de achtergrond hoor ik haar kinderen jengelen. Dan begint de hond te blaffen, de deurbel gaat en ze neemt een pakje in ontvangst. Daarna zet ze het ene kind achter de tv en plant ze het andere kind achter de eetkamertafel met papier en stiften.

Het is een voicemail van 7 minuten en 22 seconden. Ze rebbelt over een logeerpartijtje van de kids, over de zus van haar partner waar ze even een gedoetje mee heeft, over haar moeder die zich nog kinderachtiger gedraagt dan haar kids en rebbel, rebbel de rebbel.

Doorkijkje naar je levensopdracht

Ze belde me om onze eerste afspraak te verzetten. No problemo; het verzetten van de afspraak dan. Het appje zelf is un grande problemo, want als ik met mijn energie naar het appje luister, word ik haar friendzone binnengesleurd.

Ah kijk, een appje: een wegomleiding. Ze komt wat later, kan haast niet missen. We beginnen bij De Wasstraat voor de Ziel met een uitgebreide intake, waarbij we samen je levensverhaal doornemen en systemisch belichten, zodat je door de vitrages heen een doorkijkje naar je levensopdracht krijgt.

Hinkstapsprong opstelling

We komen maar tot de helft van de systemische intake. Ze rebbelt net als in de voicemail. In no-time sleurt er allerlei mensen en situaties bij en het gaat nergens over.

Op de diepere lagen gaat het over alles. Over mama houd me vast, over mama waar ben je, mama als jij er niet bent waar is papa dan, het gaat over hellup ik verzuip? De hinkstapsprong opstelling die volgt is al heel wat.

Zielspijn op kousenvoeten

Ik ben benieuwd in welke dimensie ze haar ouders opstelt? In het verleden omdat moeder nog unfinished business aankijkt, in de toekomst omdat ze met haar hoofd in de wolken loopt of gewoon lekker krachtig in het hier en nu?

Zo onzeker als ze zich in het dagelijkse leven gedraagt, zo zelfverzekerd opent ze aan het einde van de zaal de deur en zet daar een stoel voor moeder weer. Terwijl ze bij me komt staan en me verwachtingsvol aankijkt blijf ik stil. Ik voel haar zielspijn op kousenvoeten de ruimte binnensluipen.

Weermannetje en -vrouwtje

Nu draai ik de rollen om, kijk haar verwachtingsvol aan en blijf nog steeds stil. Haar lichaam voelt de onveiligheid naderen en krimpt alvast in elkaar. Ik vraag haar te vragen: "mama waar ben je"? Ze breekt en ik haal tissues.

Als ze bedaart haal ik een kop warme thee voor haar. Langzaam begint ze te vertellen. Haar ouders zijn als het weermannetje en -vrouwtje. Om en om zijn ze afwezig en aanwezig. Stap voor stap durft ze de schade van emotionele verwaarlozing in te ademen. Dat is het begin van heling. Heb jij ook afwezige ouders, klik op

🎁  Ja ik wil in 1 dag veel meer verbinding met mijn gevoel en met mijn ziel  krijgen, hoe doe ik dat?  🎁

We zien je graag,
Rijna en Bodo

P.s.: Afgelopen week belde deze cliënte me. Afgelopen half jaar is de relatie met haar man verbeterd en ook met de kids is er nu meer rust in de tent. Ze werd gebeld, omdat haar een. baan werd aangeboden. Nota bene haar droombaan!

Reacties
Categorieën