Systemische, compassievolle zuurstof
Monique over systemische compassievolle zuurstof
systemisch werk
Bodo Agterhof
systemisch werk
05/23/2024
1 min
0

Systemische, compassievolle zuurstof

05/23/2024
1 min
0

Systemische, compassievolle zuurstof

Hoe bij stambomen vol taboe het systeem stikt bij de dagelijkse cognitief-rationele benadering en om systemische, compassievolle zuurstof schreeuwt.


Eén ding hebben we met ons allen gemeen. Wij hebben ouders, voorouders en dus familie. Hoe je het wendt of keert, daar moeten we op één of andere manier mee leven.

Je kunt ze niet inruilen en zelfs als je verhuist naar de andere kant van de wereld kun je je familie niet achterlaten. Die draag je mee in je genen en je herinneringen.

De invloed van de kerk, de 2e wereldoorlog, hoe rouw rauw is gebleven, aantrekken en afstoten, vrijheid en angst, schuld en schaamte en nog veel meer is als een karmisch estafettestokje overgedragen.

Elk familiesysteem heeft een familiegeweten, zijn eigen geschiedenis, zijn eigen manier van omgaan met ingrijpende, traumatische gebeurtenissen, zijn gevoeligheden, zijn gelukkige en verdrietige momenten.

Het zijn de verinnerlijkte boodschappen over hoe de wereld in elkaar zit en hoe je zelf moet zijn.

Op de één of andere manier kon ik als kind niet anders dan de energetische ballast als de was buiten ophangen als vlaggen die in de wind schoon wapperen.

Zoals een infuus in het systeem om zuurstof schreeuwt, zo vraagt onze dagelijkse cognitief-rationele benadering om een aanpak die dieper en gelaagder is.

Trauma’s en lasten durven aankijken, het compassievol jezelf ontmoeten, het onderbewuste in jou meer bewust maken, het toelaten wat er gezien en gevoeld wil worden, het gewaarworden van wat nu nog in jou verborgen ligt, het gaan begrijpen wat nu nog ongekend is en jouw leven bepaalt en het kunnen gaan bevatten hoe het verleden doorspeelt in het hier-en-nu.

Er zijn meerdere vormen om op een gevoelige en belichaamde manier zelfonderzoek te doen.

Mijn sessies bij Bodo begonnen als een sprookje waarin draken werden gered, verwende prinsessen verslagen, kikkers af en toe gekust en uiteindelijk plukte ik de rijpe bramen (quote Loesje).

Tot zo ver Monique zelf over het traject De Wasstraat voor de Ziel. De 1e stap naar systemische, compassievolle zuurstof zet je op:

👉   Ga in 1 dag van gebroken naar goud waard!   👈

We zien je graag,
Rijna en Bodo

Reacties
Categorieën