Papa’s sterven in de 👨‍👩‍👧‍👦 familieopstelling
Over papa's sterven in de familieopstelling

Papa’s sterven in de 👨‍👩‍👧‍👦 familieopstelling

Papa’s sterven in de 👨‍👩‍👧‍👦 familieopstelling

Papa schenkt je 💪 kracht, hoe je iets realiseert en je leven opbouwt. Als 🙋‍♂️ vader te vroeg sterft? Papa's sterven in de 👨‍👩‍👧‍👦 familieopstelling.


Papa schenkt je kracht

Ik heb een trouwfoto van mijn ouders. Mama kijkt heel liefdevol naar papa en papa kijkt heel trots naar mama. Ze stralen en beseffen: this is the moment”. Dit is energie waarin mijn conceptie plaatsvond. Dat is gevoelde rijkdom. 

Moeder schenkt je het leven en vader schenkt je kracht. Samen schenken ze levenskracht.

Hoe je iets realiseert en je leven opbouwt

Mijn vader leerde me kamperen. Hij vertelde me wanneer je wat voor soort tent nodig hebt. Dat je die tent niet bij de toiletten moet neerzetten, omdat je dan de hele dag menen met een wc-rol in hun handen voorbij ziet lopen en van die nare luchtjes ruikt. 

Hij leerde me hoe je een tent bij de boom neerzet als je de zon in de ochtend wilt of juist in de avond. En doe je de opening naar de wind toe of van de wind af? Al met al leerde hij me hoe je in het leven iets realiseert en voor elkaar krijgt. 

Hoe je je leven opbouwt

Veel verder dan dat kwam het niet. Hij was vaak op reis. Had een topbaan bij Philips waar haast alles voor week. Mama deed de kinderen en hij deed zijn werk. Als hij van zijn werk thuiskwam, wilde hij van zijn kinderen geen gedoe.

Het huwelijk tussen mijn ouders liep steeds slechter. Wat mijn moeder eigenlijk zocht was verbondenheid. Dat samen gevoel. Daar snapte hij niets van. “Je hebt toch een groot huis, een eigen auto, een paard en een parelketting?” vroeg hij vertwijfeld? Zijn gevoel zat op slot. 

Voor mij was hij de man die in het weekeinde het vlees snijdt. In ons geval met zilveren bestek. Hoe je je leven opbouwt? Dat heeft hij me niet geleerd en heb ik zelf moeten uitvinden. 

Papa's sterven

Toen ik 15 was kreeg hij leverkanker en een jaar later was het over en sluiten. Ik sprak met mezelf af, dat ik net zo stoer wilde zijn als hij. Dat lukte. Ik liet geen traan. Ik ging net zo op slot als hij. Met papa’s heengaan is ook mijn zachtheid heengegaan. 

Het licht ging uit. Het heeft jaren geduurd voordat het licht half aan ging.

Papa’s sterven in de 👨‍👩‍👧‍👦 familieopstelling

Vijf jaar geleden liep ik compleet vast. Helemaal burned-out. Ik was stuk en mijn hele leven ging stuk. 

Ik ging naar een opsteller die van wanten wist. Mijn ziel ging toen met één been gestrekt mee het graf in. Als je 16 jaar bent, heeft je ziel bij lange na niet voldoende kracht om het overlijden van je vader te incasseren, verwerken en het een zinvolle plek te geven. 

Pas vijf jaar geleden kon ik papa’s sterven in de familieopstelling aan hem teruggeven. Met mijn ziel heb ik mijn been uit zijn graf getrokken en ben met beide benen in mijn leven op mijn eigen pad gaan staan. Daarna knapte ik razendsnel op. 

Zin in een systemische boks van pa?

Wat vind je van een systemische boks? We willen allemaal wel eens een boks 👊 of high-5 🙌 toch? Wil je elke zondagmorgen een boks bij de koffie van ons krijgen, klik op Ja ik ben gek op een boks!

Misschien zoek je minder een high-5 en wil je juist meer kennis. Voor meer systemische info over allerlei onderwerpen en opstellingen klik op Artikelen en video's over opstellingen.

Hoe zou jij sterven opstellen?

Een stap verder: wat zou je vinden van vaders boks 👊 of high-5 🙌 in een echte familieopstelling?

We hebben namelijk een masterclass ontwikkeld, waarbij je shit kunt omzetten in liefde. We bieden je Xtreem krachtige tools om je leven en werk flink te boosten met opstellingen.

Je ziel is een echte powerhouse. Hoe je ziel jou die power geeft? Ontdek hoe je nog meer shit aantrekt en het recept om met hart & ziel blijvend geluk aan te trekken. 

Begin nu en maak jezelf zielsgelukkig. Het 1e ticket is 147,-. Maak meteen nog iemand gelukkig: het 2e ticket is € 47,-. Wie heeft die goed bedoelde schop onder zijn achterste nodig? Wie maak je super blij?

Klik op Stap 1: Masterclass in 1 Dag van Shit naar Mest voor blijvende Groei & Bloei.

We zien je graag,
Rijna en Bodo

Reactie plaatsen