Mamas heengaan in de πŸ‘¨β€πŸ‘©β€πŸ‘§β€πŸ‘¦ familieopstelling
Over mama's heengaan in de familieopstelling

Over mama's heengaan in de πŸ‘¨β€πŸ‘©β€πŸ‘§β€πŸ‘¦ familieopstelling

Mama's heengaan in de πŸ‘¨β€πŸ‘©β€πŸ‘§β€πŸ‘¦ familieopstelling

Mama schenkt je je leven,❣️liefde, voeding en veiligheid. AlsΒ πŸ™‹β€β™€οΈΒ mama te vroeg overlijdt? Mama's heengaan in deΒ πŸ‘¨β€πŸ‘©β€πŸ‘§β€πŸ‘¦Β familieopstelling.


Mama schenkt je je leven

Waren jouw ouders net zo apentrots als mijn ouders? Ik was een wolk van een baby. Negen maanden heeft ze met me rondgesjouwd. Soms was ze misselijk en soms verslond ze alles wat los en vast zat. Ik droeg schattige blauwe baby-rompertjes. Nog steeds is blauw mijn lievelingskleur.

Ik ben geboren in Paramaribo, da’s lekker warm. Hoe dichter bij mijn geboortegrond, hoe lekkerder ik me voel. Vakanties in de Dominicaanse Republiek, Venezuela en Bonaire zijn balsem voor mijn ziel.Β 

2- Moeder gaf me leven,❣️liefde, voeding en veiligheid

Mijn moeder was een zachte, lieve vrouw. Ze wist super veel over hoe het leven werkt. Waar ze dat vandaan haalde? Geen idee! Zo grappig waren haar tienerjaren niet. Toch gaf ze me het kompas mee hoe het leven wel en niet werkt.

Eeuwenoude wijsheid heeft ze me meegegeven. Zou ze levens in tempels geleefd hebben in Egypte, Rome of Griekenland? Waar haal je anders die warmte en wijsheid vandaan?

3- Als mama te vroeg overlijdt

Ze kon enorm genieten met een goed glas wijn dat ze in het weekeinde schonk als ze weer enorm lekker en liefdevol kookte.Β 

Oesters, krab en kreeft. Ook avocado, broccoli en asperges aten we. Met kerst kwam er hazenrug, reebout en fazantfilet. Daar gaf ze cranberry compote en stoofpeertjes bij, glimmend gelakt in rode portsaus.Β 

Ineens vierden we samen nooit meer kerstmis. Haar hart hield gewoon op met kloppen. Een leven lang droeg ze een zwaarte mee in haar ziel, waar ze te vaak op proostte.

Te vroeg voel ze weg. te vroeg ging mijn hart voor vele jaren op slot.

4- Mama's heengaan

Behalve haar liefde, lekkere eten en wijn, stroomde ook haar eenzaamheid door me heen. Als kind blijf je met moeders gevoel verbonden. Niemand voelt je immers zo goed aan als je moeder. Aangezien ik net zo gevoelig ben als zij, voel ik haar ook altijd aan.

Mijn moeder en haar ouders waren Duits. Ze kwamen zo’n 10 jaar na WO-II in Den Haag wonen. Nu pas realiseer ik me, dat ze vast geen warm onthaal hebben gekregen. Na 2 haar verhuisden haar ouders naar Polen en mijn moeder naar een exclusief meisjesinternaat.Β 

Mama ging te vroeg heen. Ook haar ouders gingen te vroeg heen. Niet letterlijk, maar wel met hun ziel. Wat moet ze zich eenzaam hebben verloren als knappe, Duitse jonge dame tussen door Duitsers getraumatiseerde Nederlanders.

5- Mama’s heengaan in de πŸ‘¨β€πŸ‘©β€πŸ‘§β€πŸ‘¦ familieopstelling

Ik heb mama’s heengaan opgesteld in een familieopstelling. Ze was op. Echt doodop. Toen ik haar opstelde, gebeurde er niet eens zo veel. Er stond een hele lieve, warme, zachte vrouw die zo welwillend en liefdevol naar me keek, zoals alleen een moeder naar haar geliefde kind kan kijken.Β 

Ze is slechts 65 jaar geworden. Over 6 jaar ben ik 65 jaar. Dan drink ik met een lach en een traan met mijn lieve naasten samen een goed glas wijn. Een glas en geen hele fles.Β 

Eenzaam? Ik voel me niet meer eenzaam. In de eerste plaats ben ik dicht bij mijn ziel.Β 

Ik heb een handjevol lieve, trouwe vrienden. Daarvan is Rijna mijn beste vriendin. We zijn zielenmaatjes en in vorige levens vast van alles van elkaar geweest. En ik heb de liefde van mijn leven ontmoet. We zijn 3 weken wezen kamperen. Dan kom je samen een heel eind.

Zin in een systemische knuffel?

Wat vind je van een systemische knuffel? We hebben allemaal knuffels nodig toch? Wil je elke zondagmorgen bij je bakje thee of koffie een knuffel van ons krijgen, klik op Ja ik ben gek op knuffels!

Wil je een systemische knuffel over mama's heengaan? Klik op Proostend naar de hemel.Β 

Misschien zoek je minder knuffels en wil je juist meer kennis. Voor meer systemische info over allerlei onderwerpen en opstellingen klik op Artikelen en Video’s over opstellingen.

Hoe zou jij jouw lieve moeder opstellen?

Nog een stap verder: wat zou je vinden van moeders knuffel in een echte familieopstelling?

We hebben namelijk een masterclass ontwikkeld, waarbij je shit kunt omzetten in liefde. We bieden je Xtreem krachtige tools om je leven en werk flink te boosten met opstellingen.

Je ziel is een echte powerhouse. Hoe je ziel jou die power geeft? Ontdek hoe je nog meer shit aantrekt en het recept om met hart & ziel blijvend geluk aan te trekken.Β 

Hoe slechter je band je met je moeder hoe meer shit je aantrekt. Hoe beter je innerlijke band met je moeder, hoe meer fijne mensen en situaties je aantrekt.

Begin nu en maak jezelf zielsgelukkig. Het 1e ticket is 147,-. Maak meteen nog iemand gelukkig: het 2e ticket is € 47,-. Wie heeft die goed bedoelde schop onder zijn achterste nodig? Wie maak je super blij?

Klik op Stap 1: De Masterclass in Dag van Shit naar Mest voor Blijvende Groei & Bloei.

We zien je graag,
Rijna en Bodo

Reactie plaatsen