Kennismaking 👨‍👩‍👧‍👦 familieopstellingen
Familieopstellingen Stap 1: Kennismaking

Kennismaking 👨‍👩‍👧‍👦 familieopstellingen

Kennismaking 👨‍👩‍👧‍👦 familieopstellingen

Opstellingen: je hoort 🦻 het overal om je heen. Kennismaking 👨‍👩‍👧‍👦 familieopstellingen in Nieuwegein bij Utrecht. Wat maakt een opstelling zo 💎 bijzonder?


Opstellingen

Een opstelling is een vorm van alternatieve psychotherapie, geïntroduceerd door Bert Hellinger. Zijn werkwijze is het zogenaamd systemisch werken

Systemisch werkende coaches en therapeuten trachten door middel van het opstellen van iemands systeem van herkomst niet direct zichtbare relaties tussen familieleden en de eventuele knelpunten daartussen te herkennen, erkennen en zo mogelijk weg te nemen.

Een opstelling is een therapeutische sessie waarbij een deelnemer een vraagstuk inbrengt waar hij of zij helderheid over wil krijgen. Voor de hoofdrolspelers in dat vraagstuk, vaak familieleden van degene die het vraagstuk inbrengt, worden andere deelnemers uitgekozen als ‘representant’. 

Wat gebeurt er bij een opstelling?

De vragende deelnemer geeft hen een plaats in het vertrek ten opzichte van de andere deelnemers, deels geholpen door de therapeut.

Er ontstaat zo een levende foto dat achterliggende aspecten van het vraagstuk laat zien als de representanten worden ondervraagd over hun gevoelens en attitudes ten opzichte van elkaar en de situatie. 

Er komen verstrikkingen aan het licht (soms in eerdere generaties) die hebben geleid tot stagnatie in het huidige leven van de deelnemer. 

Opstellingen: je hoort 🦻 het overal om je heen

Je hoort opstellingen overal om je heen gonzen. Er zijn allerlei opstellingen, zoals familieopstellingen, loopbaanopstellingen, zzp-opstellingen en organisatieopstellingen. Ook thema’s en ziektes worden opgesteld.

Eerst werd er voornamelijk met mensen (medecursisten) opgesteld. De laatste 10 jaar wordt er ook met voorwerpen opgesteld, zoals stoelen, A4-tjes, viltjes, mokken en houten poppetjes.

Sinds Corona hebben opstellingen via digitale communicatie, zoals Skype, Zoom en Teams een grote vlucht genomen.

Kennismaking 👨‍👩‍👧‍👦 familieopstellingen

Wij van Opstellen.com -Bodo en Rijna- werken ruim 10 jaar met opstellingen, we hebben er meer dan 3.000 begeleid. Hierdoor hebben we een schat aan systemische kennis en ervaring opgebouwd, waarbij we trefzeker, veilig en met wat humor werken.

Jij bent uniek en ook elke opsteller. Daarom heeft elke opsteller een eigen signature. Onze handtekening is werken met het levenspad en je levensopdracht.

Het is simpel. Hoe meer je niet doet waarvoor je gemaakt bent, hoe meer je tegen de stroom in zwemt. Hoe meer je doet, leeft en werkt volgens je bestemming, hoe meer het vanzelf gaat.

Het is de kunst om krachtig midden op je levenspad te staan en je levensopdracht te kennen. Als vervolgens met opstellingen obstakels niet meer hinderend voor je voeten liggen en ze je in je achtergrond juist inspirerende kracht geven, wordt leven feest!

Wat maakt een opstelling zo 💎 bijzonder?

Er is meer tussen hemel en aarde. Noem het de bron, het universum, de universele levenswetten, het goddelijke, toeval, God, het lot , intuïtie of gewoon toeval.

Wij beschouwen een opstelling als een gesprekje met dat wat er meer is. Het laat je zien waar je nooit aan gedacht zou hebben en zeer waardevol blijkt te zijn.

Masterclass Familieopstellingen Nieuwegein

Kennismaking 👨‍👩‍👧‍👦 familieopstellingen in Nieuwegein bij Utrecht

Een familieopstelling is geen speelgoed. Er kunnen blokkades, verstrikkingen, verstikkingen en trauma’s aan bod komen. Om hiermee op een veilige manier kennis te maken, hebben we een speciale masterclass ontwikkeld: “van Shit naar Mest”.

Wil je in je luie stoel meer lezen over hoe opstellingen werken? Klik op Meer Info over Opstellingen.

Wil je in actie komen en samen met ons The Keyfactoontdekken voor nog meer shit . . . 

Het Recept om blijvend geluk aan te trekken?

Klik op de Masterclass in 1 Dag van Shit naar Mest: kennismaking 👨‍👩‍👧‍👦 familieopstellingen in Nieuwegein bij Utrecht.

We zien je graag.
Rijna en Bodo

Reactie plaatsen