Mama Dais hotel is closed
Mama Dai's hotel is closed
algemeen
Bodo Agterhof
algemeen
10/07/2023
2 min
0

Mama Dai's hotel is closed

10/07/2023
2 min
0

Mama Dai's hotel is closed

Lotus Sakura is de bekendste Chinees in Heerenveen. Nog bekender is mama Dai. maar helaas, mama Dai's hotel is closed.

Mama Dai's hotel is closed

Mama Dai's hotel

Alle mama's zijn mama hotel. Ze doen alles voor hun kinderen. Het zijn de meeste mama's die het huishouden doen, de boodschappen doen, het eten bereiden en erbij werken.

Zoals kinderen tot in lengte van dagen het liefste even lekker bij mama hotel komen logeren, zo laten klanten uit Heerenveen en verre omstreken zich al meer dan 33 jaar bij mama Dai en papa Chou lekker in de watten leggen. 

Vrienden voor het leven

Toen ik er zo'n 20 jaar geleden voor het eerst kwam afhalen, stond mama Dai luid kwèkend achter de bar, hier en daar een klant trakterend op een biertje of een bakje koffie. 

Er stond een wat gure mevrouw aan de bar die een menuutje voor 5 piek eiste. Zachtjes fluisterde ik Dai toe, dat ze beter de kassalade dicht kan doen. Sinsdien zijn we vrienden voor het leven. 

Jong gloen blaadje

Als coach en trainer heb ik er menig menu voor mijn klanten en medetrainers afgehaald. We kwamen er ook regelmatig een vorkje prikken, waarbij mama Dai soms gewoon gezellig aanschoof mee kletste en heel hard meelachte. 

"Oooh" zegt ze, "even deze meneel dag zeggen hool, ben zo telug". Ze trekt een sprintje naar de jarige opa, die zijn kinderen en kleinkinderen trakteert en haakt haar arm in opa's arm. Terwijl ze naar hem opkijkt zegt ze: "Jij lieve oude man en ik jong gloen blaadje ja, jij volgend jaal weel telugkomen hool, daaag". 

Een hart van goud

We liggen gestrekt van het lachen. Mama Dai is de enige restauranthouder die ogenschijnlijk knettergestoord tegen klanten doet. Maar ze komt ermee weg, omdat ze een hart van goud heeft en mensen voelen dat. 

Daar denken ze in de keuken anders over. Hoe vaak heb ik het luik open horen gaan? Zo vaak krijste mama Dai er hysterische Chinese wartaal doorheen. Ontelbare keren hoorde ik het luik weer dicht knallen. 

De allel lekkelste sushi van heel Fliesland

Razend trots was ze. Ze kreeg het voor elkaar. Ze importeerde een super profi kok uit het oosten en ze maakten de allel lekkelste sushi van heel Fliesland. 

Maar Corona gaf de genadeslag. De tent moest bijna dicht. Terwijl ik een menuutje afhaalde, trakteerde ze op glote galnalen. Komt er er een mevrouw binnen: "Er mag hier toch helemaal niet gegeten worden", waarna Dai razendsnel antwoordde: "Deze meneel is familie, willen u kloepoek en sambal elbij? Dat is dan deltien eulo vijf en deltig"

Helaas, mama Dai's hotel is closed

ik schrok me een ongeluk. Las ik op Facebook, dat ze ermee stoppen. Het allel laatste weekeinde met de allel lekkelste sushi van heel Fliesland kwam eraan. We hebben meteen gereserveerd. 

Ze noemde mij wel eens haar Nederlandse adoptiezoon, waarna ik haar mijn Chinese adoptiemoeder noemde. We houden een beetje van elkaar. Voor mij zijn Dai en Chou een toonbeeld van hard werken en liefde. Heel veel liefde voor het vak, voor de klanten en voor elkaar. Helaas, mama Dai's hotel is closed. We gaan jullie missen! 

Meneel Achtelijk

Als ik bestelde, gierde ze het uit aan de telefoon: "Oooh meneel Achteliijk .. hahhahaaaaa!" Nou ja helemaal achterlijk ben ik nou ook weer niet. Liefde en vakmanschap zijn de pijlers onder mijn ondernemerschap, dan stroomt alles optimaal.

Stroomt alles optimaal in jouw leven? Als niet, dan ben je achtelijk als je deze kans laat liggen. Klik op:

👉   De bijna gratis Masterclass met Opstellingen, Kintsugi en Opstellingspoppetjes   👈

We ontmoeten je graag,
Bodo en Rijna

Reacties
Categorieën