Welke relatie heb jij met je ziel?
Welke relatie heb jij met je ziel?

Welke relatie heb jij met je ziel?

Welke relatie heb jij met je ziel?

Welke relatie heb jij met je ziel?
Welk beeld heeft jouw ziel over iets of iemand?
Dat is wat een familieopstelling je laat zien.
Hoe dichtbij durf je je ziel te laten komen?  

Welke relatie heb jij met je ziel?

Mijn moeder had goede verbinding met haar ziel. Ze had een lieve, zachte warmte. Helaas kreeg haar ziel flinke klappen. De energie in haar ziel kon nooit helemaal in haar leven stromen. Op 65-jarige leeftijd ging haar lichtje uit.

Mijn vader zwoer gevoel en erover praten af. Hij kreeg de zware kost in zijn ziel niet verteerd. Zijn verdriet -gemaskeerd door boosheid- riep naar hem in de vorm van kanker in zijn dikke darm. Hij liet een meter darm verwijderen en knapte op.

Na 2 jaar stilte schreeuwde zijn boosheid naar hem. Wat heb je op je lever werd leverkanker. Een jaar later verliet ziel verliet zijn lichaam toen hij 44 jaar was.

Mijn vader wilde geen relatie met zijn ziel. Welke relatie heb jij met je ziel?

Welke relatie heb jij met je ziel?

Welk beeld heeft jouw ziel over iets of iemand?

Je kent het woord ziel. Als iemand met hart en ziel werkt, voel je dat met je ziel. Als een kok achteloos -zonder hart & ziel- de ingrediënten in de pan mikt, proef je dat. Op deze manier kijkt, luistert, denkt en voelt je ziel met je mee. 

De vraag is of jij je daarvan bewust bent. Zie, hoor, weet of voel jij het? Welk beeld heeft jouw ziel over iets of iemand? Dat is wat een familieopstelling je laat zien.

Een opstelling laat je zien:

  1. Hoe kijkt jouw ziel ernaar?
  2. Wat hoort jouw ziel erover?
  3. Wat weet of liever gezegd wat beseft je ziel?
  4. Wat voelt jouw ziel aan?

Met een opstelling communiceert je ziel naar je wat je onbewust wel waarneemt, maar nog onder water blijft. Nu komt het boven water en zie je het helder voor je.

Elke stijl heeft een eigen relatie met de ziel

Er zijn 4 communicatiestijlen:

De rode efficiënte stuurt op snel resultaat. Ze hebben een neus (intuïtie) voor fouten; deze vertragen immers snel resultaat. Ziel en diepe gevoelens: nou vooruit, heel even dan en daarna snel over tot de orde van de dag, anders worden ze knorrig. Is er ook een shortcut?

De gele hartelijke gedijt bij enthousiasme, passie en positiviteit. Ze hebben een neus (intuïtie) voor negativiteit. Bij pessimisme (anderen noemen dat realiteit) en boosheid klappen ze dicht en slaat hun warmte om in kilte. Als hun gevoel geraakt wordt, lachen ze het eerst weg. Is er eerst een geintje over?

De groene voeler houdt van harmonie. In je eentje ga je sneller, maar samen kom je verder. Ze hebben een neus (intuïtie) voor ego-geilerij en pijn. Van nature zijn ze het beste in verbinding met hun ziel. Ze kunnen zwaar op de hand zijn of moeilijk in actie komen.

De blauwe denker is gek op cijfers, feiten en gedetailleerde informatie. Ze hebben een neus (intuïtie) voor info die niet klopt. Dan gaan ze zoeken en wroeten. Ze willen eerst van alles weten over opstellingen en de ziel en komen zo moeilijk naar hun onbewuste gevoelens.


Hoe dichtbij durf je je ziel te laten komen?

De rode efficiëntie wil controle over de ziel. Tot je 40-e jaar doet je lieve ziel wat je van haar vraagt. Daarna is het de kunt om je ziel te dienen. Dan beloont ze je met gelukkig zijn. 

De gele hartelijke wil blij zijn met de ziel; liefst schaterlachen. Soms heeft de ziel pijn en dit moet liefdevol omarmd worden.

De groene voeler wil harmonisch één zijn met de ziel. Soms moet je juist even niets doen met je ziel en denken, doen of lol maken. 

De blauwe denker wil eerst weten wat ziel is en wil eerst weten waarom opstellingen werken zoals ze werken. De hamvraag is of ze durven vertrouwen op hun ziel?

Durf je de oplossing aan je ziel toe te vertrouwen?

Niet dat ik een lijntje heb lopen met dat wat er meer is. Het is een dikke, vette kabel. Het stuurt me regelmatig berichtjes. Het eerste bericht was letterlijk life-changing toen ik 15 jaar was. 

Ineens besefte ik, dat ingewanden ook psychisch voedsel verwerken. Nu weet ik, dat ze ook zielenvoedsel verwerken. Of juist het ontbreken ervan, want sommige mensen die ik ken zijn gewoon zielige, zielsmatige kiloknallers.

Elke dag zag ik mijn vader een beetje doodgaan. Hij wilde niets van zijn ziel weten. Hij liet zijn ziel geen andere keus dan stilletjes door de achterdeur naar buiten te sluipen.

Ik ben hem elke dag dankbaar. Want juist daardoor besloot ik mijn binnenkant en mijn gevoelens te omarmen. Mijn ziel en ik zijn best friends forever. 

Mijn relatie met mijn ziel is springlevend.

Wil je een betere -zelfs een super fijne- relatie met je ziel?

Klik dan nu op Ja ik wil een springlevende relatie met mijn ziel.

 Met hart en ziel,
 Bodo

Reactie plaatsen