Wat krijgt je ziel wel en niet mee van je ouders?
Wat krijgt je ziel wel en niet mee van je ouders?

Wat krijgt je ziel wel en niet mee van je ouders?

Wat krijg je wel en niet mee van je ouders?

Als persoon krijg je niet de ouders die je wilt.
Als ziel wel de ouders die je nodig hebt.
Waar staan je ouders in je familieopstelling?
Naast elkaar of van elkaar afgewend?
Steunen of blokkeren je ouders je?
Wat krijgt je ziel wel en niet mee van je ouders?

Als persoon krijg je niet de ouders die je wilt

Elke maand kocht ik een staatslot. Hilarische naam trouwens. Het woord ‘staatlot’ veronderstelt, dat de staat dit steunt. Klinkklare nonsens.

Het woord ‘ouders’ is net zo geestig. Het veronderstelt wijzer. Klinkt als ouder en wijzer. Ook vaak klinkklare nonsens.

We kunnen niet zelf het weer kiezen. Als dat wel kan, staat er een tiran klaar om iedereen uit de weg te ruimen en macht over de hele wereld uit te oefenen.

Je kunt ook niet kiezen op wie je verliefd wordt of wie er op jou verliefd wordt. De belangrijkste zaken in het leven kun je niet kiezen.

Je kunt ook je ouders niet kiezen. Anders had ik een Kardashian willen zijn met geweldige lichaamsrondingen en een goed gevulde bankrekening. Not dus.

Wat krijgt je ziel wel en niet mee van je ouders?

Als ziel wel de ouders die je nodig hebt

Lang ben ik verdrietig en boos geweest om de ouders die ik had. Mijn vader wilde zo min mogelijk naar zijn gevoel luisteren en voedde me met harde hand op.

Mijn moeder had een lek in haar ziel, dat ze wegdronk. Eigenlijk was ze meer getrouwd met Sandeman van de Sherry dan met mijn vader.

Mijn vader had laser-scherpe visie, lef en onverschrokkenheid. Dat heeft hij mijn ziel meegegeven. Juist door zijn hardheid heb ik de knop omgezet naar mijn ziel. Dikke high-5 pa!

Mijn moeder had veel generatie lange overgeleverde wijsheid: de entreé naar opstellingen. Ook was ze zorgzaam en warm. Dit geef ik door aan mijn naasten en klanten.

Ik had ouders die beiden veel te vroeg van hun padje vielen. Het is mijn missie jou weer op je pad te helpen als je even van je padje bent. Nu ik besef wat mijn levensopdracht is, had ik me geen fijnere ouders kunnen wensen.

Waar staan je ouders in je familieopstelling?

Bij familieopstellingen werken Rijna en ik met 3 dimensies. Het verleden, het heden en de toekomst vormen letterlijk 3 werkvlakken.

We zien ouders die in de familieopstelling op het verleden gericht zijn en daarom niet naar de toekomst en naar hun levensopdracht kijken. Sommige ouders weigeren zelfs hun missie, staan passief of dwars op hun levenspad.

Naast elkaar of van elkaar afgewend

We zien ouders die als zielemaatjes naast elkaar staan. Dan vult de opstellingsruimte zich met warmte en vrede.

Soms zien we ouders die naast elkaar staan en de schijn ophouden. Of we zien afstand tussen de ouders. Dat vormt voor de kinderen een groot risico, omdat de neiging ontstaat er als brug tussenin te staan.

Enerzijds is dat de fijnste plek, omdat je dan als kind rechtsreeks toegang hebt tot moeders warmte en vaders kracht. Anderzijds is het de slechtste plek, omdat je als het ware nog met je ouders in bed ligt. Je ziel wordt zo niet volwassen.

Soms hebben de ouders elkaar zelfs de rug toegekeerd. Dat is hartverscheurend. Het kind krijgt dan te veel van de ene ouder en te weinig van de andere ouder mee. Het is hard werken om als kind dit gat in je ziel te dichten.

Steunen of blokkeren je ouders je?

Bij voorkeur staan je ouders achter je. Als ouders hoor je je kinderen onvoorwaardelijk te steunen. Moeder staat met haar warmte links achter je aan de kant van je hart en vader staat krachtig rechts achter je.

Dit ideaalplaatje van het Kleine Huis op de Prairie zien we zelden. Vaak zien we dat de ouders issues hebben met hun ouders en met het verleden. Dan staan de ouders afgewend van de toekomst en precies de verkeerde kant op  naar het verleden gericht.

Vaak worden de kinderen in dit veld van het verleden gezogen. Dan fungeren ze meer als ouders en steunpilaren van hun ouders, kunnen amper kind zijn en zijn helaas niet vrij om hun eigen toekomst in te gaan.

Tijdens familieopstellingen is het helend dat je als kind de volgende stappen ervaart, zodat er voor jouw ziel een opening naar je toekomst ontstaat.


Wat krijgt je ziel wel en niet mee van je ouders?

Je moeder schenkt je het leven. Je vader schenkt je kracht. Samen schenken ze je levenskracht. Ze zijn de poort voor jouw ziel voor het zich aandienende leven.

Ik heb nog geen ouders ontmoet die met plezier het leven van hun kids vergalt. Links- of rechtsom doen en laten je ouders onnoemelijk veel voor je.

Ze geven je gesloten deuren naar de toekomst mee en sleutels om ze te openen.

Waar je aandacht aan schenkt groeit. Hoe bozer je op je moeder bent, hoe bozer je op liefde en op het leven bent en hoe meer deze elementen afstand tot je houden. Dat is de beste garantie op ruzie, ziektes en een gekweld leven.

Hoe bozer je op je vader bent, hoe meer je zijn kracht en liefde afwijst. Minder kracht in jouw systeem uit zich vaak in meer depressiviteit.

Het is de kunst te buigen voor je ouders. Ze voor de volle 100% liefhebbend te erkennen als jouw ouders. Dat wat er meer is tussen hemel en aarde respectvol te danken voor het kiezen van jouw ouders. Zij passen als de beste bij jouw levensopdracht.

Wat wil jij uit het leven halen?

Wil je niet een mager pondje uit het leven halen, maar het volle pond? Sta dan even stil bij De Familieopstellingen Wasstraat.

Dit is een exclusief en bijzonder systemisch programma. De 10 stappen zijn in 10 jaar tijd samengesteld met de informatie en cumulatieve ervaring uit meer dan 2.500 familieopstellingen.

Je kunt enorm je voordeel doen met de ervaringen van je voorgangers. In 10 systemische sessies krijg je je leven en je loopbaan weer op de rit.

Voor meer info klik op De Familieopstellingen Wasstraat met 10 systemische sessies.

Met hart en ziel,
Bodo

Reactie plaatsen