Je moeder
Je moeder

Je moeder

Je moeder

Je leven begint bij je moeder.
Misschien al daarvoor.
Waarom is buigen voor moeder zo belangrijk?
Wat zijn de bronnen en verstrikkingen achter moeder?
Waarom vrouwen eren?


Je moeder

Mijn vader floepte het er een keertje uit. Zijn moeder had voor hem niet één keer een verjaardagsfeestje gegeven. Ze was ijskoud en staalhard. Hij kon zijn boosheid niet ontcijferd krijgen en ook niet waarom zijn moeder -mijn oma- compleet op slot zat. Mijn vader haatte zijn moeder. Mijn vader werd slechts 44 jaar. 

De vader van mijn moeder -mijn Duitse opa- was Attaché. Elke 2 jaar verhuisden zij naar een andere ambassade. Toen mijn moeder 14 jaar was, kwamen ze in Den Haag wonen. Dat was 10 jaar na WO-II. Ze weden vast niet warm onthaald. 

Twee jaar later vertrokken mijn opa en oma naar Warschau. Mijn moeder voelde zich als Duits meisje Goddeloos verloren, ook al verbleef ze op een exclusief meisjesinternaat. Haar ziel werd vermorzeld in het krachtenveld na WO-II tussen Nederland en Duitsland.

Mijn moeder voelde zich door haar moeder zwaar in de steek gelaten en ze wees haar af. Mijn moeder werd slechts 65 jaar.

Hoe meer je je moeder afwijst, hoe moeilijker je leven verloopt. Hoe meer je je moeder aanvaardt, hoe makkelijker je leven verloopt.

Het leven begint bij je moeder

Je eerste 9 maanden groei je in moeders schoot. Je bent letterlijk verweven met haar. Zo krijg je alle voeding, warmte en veiligheid mee die je nodig hebt. 

Alles wat moeder hoort golft als geluid door haar en door jou heen. Ook alles wat zij erbij voelt. 

Alles wat moeder ziet, hoort en ervaart golft door haar heen en golft dus ook door jou heen. 

Alles en iedereen die moeder ziet, roept gedachten en gevoelens op bij moeder. Dit alles reist door haar en ook door jou heen. 

Als moeder op slot zit en moeilijk bij haar gevoel kan, krijgt het kind dit automatisch mee. 

Als er veel boosheid in moeder zit, reist de boosheid gemakkelijk mee van moeder naar kind. 

Onder boosheid zit pijn en trauma. Ook dat gaat mee van moeder op kind. 

Als moeder lekker in haar vel zit, zijn zowel moeder als kind ontspannen. Dan genieten ze optimaal van de warmte, veiligheid en de vrolijkheid die het aanstaande wonder met zich meebrengt. 

Je moeder

Het leven begint misschien al daarvoor

Er is meer tussen hemel en aarde en er zijn veel namen voor: de andere dimensie, de universele wetten, het universum, de oerliefde, de bron, het Goddelijke, God, the law of attraction, het universele bewustzijn, etc. Geef het de naam die jij wilt.

Op enig moment beluit dat wat er meer is, dat het voor jou tijd wordt voor een volgend rondje. Je mag weer leren op aarde en je gaat naar het voorportaal.

Dat voorportaal van je aankomende leven is het hiervoormaals. In die andere dimensie houdt je ziel altijd energie. 

Nu word je net als een Tesla gestekkerd en opgeladen. In je aankomende leven heb je meer energie nodig en je ziel wordt in het hiervoormaals opgeladen met precies die energie die je nodig hebt. 

Welke levensopdracht ontvang je?

Er zijn allerlei soorten levensopdrachten. Je kunt lang blijven leven of vroegtijdig sterven. Je kunt goed doen, kwaad doen en er zijn vele mengvormen. Je kunt een bescheiden leven leiden of groots uitpakken. 

Welke levensopdracht je ook ontvangt, je kunt het niet zelf kiezen. Als je je missie zou kunnen kiezen, sta je feitelijk boven God. Maar je gaat je gedragen als de duivel. 

Wedden dat je voor een makkelijk en rijk leven kiest? En als je dan toch al kunt kiezen, kies dan voor macht. Anders raak je kwijt wat je hebt en dat is zonde toch? 

Computer says no. Je levensopdracht wordt je aangereikt. Je kunt aanvaarden of weigeren.

Elk voorwerp is met een specifiek doel gecreëerd. Ook elke plant heeft een specifiek doel. Dat doel kan niets of niemand veranderen. Een kersenboom kan niet ineens een zeealg willen zijn, want dan verzuipt het. 

Elk dier heeft een specifieke opdracht. Tijgers ruimen zwakke dieren op. Als een Tijger een Golden Retriever wil worden beginnen de problemen.

Bij mensen beginnen de problemen als ze hun levensopdracht negeren. Als je andere dingen doet dan waarvoor je bent gemaakt, krijg je de onderstroom tegen. Als je juist wel doet waarvoor je bent gemaakt, krijg je ineens de stroom mee.

Ben je wel eens geschrokken? Wat doe je als je goed schrikt? Dan adem je diep in. Op dezelfde manier ademt jouw ziel in die andere dimensie je levensopdracht in als je je missie ontvangt. Dit is wat je je hele aankomende leven gaat zijn, leven, doorademen en doen.

Waarom is buigen voor moeder zo belangrijk?

Vijf jaar geleden zou ik met mijn zoon een week gaan skiën. Drie weken ervoor ging ik door mijn rug. Lopen, zitten, liggen, staan en kruipen: het deed allemaal goed zeer. 

Ik besloot geen mechanisch ingestelde fysiotherapeut te zoeken. De meesten zien het lichaam als een verzameling van botten en vlees, dat in een huid-achtige draagtas zit.

Wat ik vond, was een zeer ervaren Manueel Therapeut die het lichaam met zijn hele ziel en wezen leest en waarneemt. Hij luisterde naar mijn verhaal, keek me aan en zei: “jij staat over 3 weken gewoon op de skipiste”. 

Ik weet nog dat ik hem strak aankeek, zo van ‘1 van ons 2 is compleet koekkoek’. 

“Kleed je uit” vroeg hij. “Houd je onderbroek aan. Dan mag je je rug langzaam afrollen en ga ik kijken wat er aan de hand is ok”?

Ik weet nog precies wat er toen gebeurde. Er flitste een gedachte door me heen: “Buigen?!? Ik buig hier voor niets en niemand!”

Ik snapte het meteen: I just hit the whole forcking jackpot.

Mijn moeder dronk wel eens te veel. Ze heeft regelmatig met haar 2 kinderen auto gereden. Mijn vader sloeg wel eens. Af en toe ramde hij het huiswerk er hardhandig bij mij in. 

Behalve dat er ook wel fijne tijden waren, zijn er ook dingen gebeurd, waarvoor ze nu meteen de kinderbescherming zouden mogen bellen. 

Ik snapte het. Of ik het nu wilde of niet, het hoort toch bij me. Ik kan het niet meer van me weghouden. Het is er gewoon en gaat nooit meer weg. 

Ik besloot niet meer boos te zijn. Sterker nog. Ik omarmde het. Ging ervan houden.

Wat er toen gebeurde -het wonderbaarlijke effect daarvan- valt met geen pen te beschrijven. Stapje voor stapje keerde alles zich in mijn leven ten goede.

Ik boog en aanvaardde mijn levensopdracht en allebei mijn ouders die helemaal passen bij deze levensopdracht. 

Ik boog diep en ademde alles in één diepe lange ademteug in.


Wat zijn de bronnen en verstrikkingen achter moeder?

Doordat ik boog voor mijn moeder en voor het feit dat het grote universum mij deze moeder schonk, smolt de muur tussen mijn moeder en mij. 

Ik kreeg toegang tot haar warmte, wijsheid en kwetsbaarheid.

Mijn moeder is geboren in 1940 in Sudeten Duitsland. Dat is en deel van Tsjechië-Slowakije, dat toen bij Duitsland hoorde. Mijn Duitse oma is na WO-II met haar jonge kroost wekenlang lopend gevlucht naar Berlijn. 

Op de diepere lagen was er van begin af aan weinig echte ruimte voor mijn moeder. Dat heeft ervoor gezorgd, dat ze er altijd maar half was. Dat is de rotonde in haar achtergrond, waardoor ze vaak de verkeerde afslag nam. Waardoor ze te vroeg weer vertrok. 

Behalve toegang tot de systemische verstrikkingen in haar achtergrond kreeg ik nu ook toegang tot de bronnen in haar achtergrond. 

Haar moeder was streetsmart, levenslustig, kon gieren van het lachen, warm, was soms een tikkeltje ondeugend en brutaal. Dat herken ik in mezelf.

Haar vader was enorm wijs. Hij had toegang tot een generatie overstijgende en niet oordelende wijsheid. Hij was mild en bezat een stille vorm van oneindig doorzettingsvermogen. Ook dat herken ik in mezelf.

Via mijn moeder heb ik nu toegang tot haar ouders, hun ouders en voorouders. Dat zijn veel hulpbronnen en kostbare hulptroepen! Ze zijn er altijd voor me; wat een rijkdom! 

Waarom vrouwen eren?

Vrouwen dragen 9 maanden lang het aankomende kind. Daar hoeven wij mannen weinig voor te doen. Wij hoeven hen slechts te ondersteunen, terwijl zij het echte werk doen. 

Alhoewel er tegenwoordig een veelheid van variaties in rollen zijn, is en blijft dit in grote lijnen het basale patroon. 

Moeders hart bloedt anders dan vaders hart. 

Stel het kind is 5 jaar, het valt een gat in de knie waar 5 hechtinkjes in moeten en ze bellen tegelijkertijd de moeder en de vader van dit kind. 

Moeder wacht amper af tot de telefoon uitgesproken is en spint naar de auto om haar kind te redden. Als vader nog 5 minuutjes nodig heeft om de vergadering af te sluiten, dan scheelt dat een hoop gedoe. 

Moeder draagt het kind 9 maanden bij zich. In die 9 maanden zijn ze compleet met elkaar verweven en vormen ze letterlijk één geheel. Als er iets met het kind is, voelt dat voor moeder alsof er iets met haar is. Daarom bloedt moeders hart vaak harder dan vaders hart.

In het logische verlengde hiervan zijn het vaak de moeders die wat meer voor de kinderen zorgen dan vader, wat meer het huishouden en de boodschappen doen, etc. 

Vrouwen kunnen iets dat mannen niet kunnen. Zonder een bijdrage en wat hulp van mannen kunnen ze het niet. Met wat hulp en ondersteuning brengen ze het leven voort.

De baarmoeder is het heilige der heiligen in de tempel dat de hoogste achting en respect verdient.

In de afgelopen 10 jaren hebben Rijna en ik kleine 3.000 opstellingen begeleid. Wat we waarnemen is het volgende:

Alles en iedereen dat het heilige der heiligen respectloos behandelt of schade berokkent, betaalt daar een prijs voor. 

Het universum vergeet niets. Het helpt telkens weer iedereen hieraan te denken. 

Lang leve het leven!

Beter contact met je moeder?

Moeder schenkt je het leven en vader schenkt je kracht. Samen schenken ze je levenskracht. Wil je meer toegang tot moeders warmte en vaders kracht?

De beste en veruit meest rendabele investering in jezelf is het herstellen van de band in jezelf met beide ouders. 

De kortste route om meer uit je privéleven en meer uit je professionele leven te halen en meer te genieten is De Familieopstellingen wasstraat met 10 systemische stappen. 

Voor meer info klik op De Familieopstellingen wasstraat met 10 systemische stappen. 

Met hart en ziel,
Bodo

Reactie plaatsen