Over Opsteller Bodo Agterhof
Over Opsteller Bodo Agterhof

Over Opsteller Bodo Agterhof

Over Opsteller Bodo Agterhof


Ik ben geboren op 20 december 1963 in Paramaribo.

Mijn vader was een harde werker. Tijdens zijn studententijd werd hij verliefd op een Duitse vrouw. Dat viel minder in goede aarde bij zijn ouders. Hij koos voor zijn hart en trouwde toch met haar.

Hij was Ingenieur en hielp mee een dam te bouwen in Suriname. Daar zijn mijn ouders getrouwd. Eigen keuzes maken, je eigen hart volgen, de standvastigheid hierin en power, dat heb ik allemaal ven hem meegekregen.

Mijn vader kwam uit een ondernemersgezin. Keihard werken. Hij had veel ballast in zijn achtergrond. Toen ik 16 was, is hij overleden op 44-jarige leeftijd.

De ouders van mijn moeder zijn in Den Haag komen wonen, toen mijn moeder 14 jaar was. Waarschijnlijk zijn ze in die tijd niet altijd even vriendelijk bejegend. Dat heeft haar veel verdriet gedaan en energie gekost.

Twee jaar na mijn vader heeft ze Dirk ontmoet. Ze zijn 25 jaar bij elkaar geweest.
Weer echte liefde. Ze is in 2006 overleden op 65-jarige leeftijd. Ik was 42 jaar.

Het kiezen met het hart heb ik van haar meegekregen. Ze was astrologe en bedreven in het leggen van tarotkaarten. Pas later snapte ik, dat ze een beetje helderziend en heldervoelend is geweest.

Dit heb ik van haar meegekregen.

Mijn moeder en mijn vader hebben erg hun best gedaan om zichzelf, de ander, het leven te snappen en hoe daarmee om te gaan. Dat is ze maar voor een deel gelukt. Ze zijn beiden te vroeg overleden.

Daardoor heb ik hard gewerkt om mezelf, de ander en het leven te snappen en hoe daarmee om te gaan. Ook op de diepere lagen.

Inmiddels begeleid ik al meer dan 25 jaar op de arbeidsmarkt. Omdat ik werk met familie- en loopbaanopstellingen, is het gemiddelde succespercentage 90%.

Ruim 10 jaar geleden was er een collega coach die mij attendeerde op familie-opstellingen. Ik heb de 1-jarige basisopleiding gevolgd bij het Bert Hellinger Instituut te Groningen. Vanaf de eerste dag voelde het als thuiskomen. Dit is de taal die mijn hele wezen snapt.

Daarna heb ik meerdere masterclasses bij Bert Hellinger zelf gevolgd. Ook heb ik de Masteropleiding gevolg aan het Bert Hellinger Instituut te Groningen.

Zo’n 8 jaar geleden begon het bij me te dagen, dat God of het lot wilde, dat ik zelf opstellingen zou gaan begeleiden. Dat vond ik zo groot!

Ik wilde er eerst niet in geloven en huiverde een beetje. Ik heb meerdere weekenden gevolgd bij Thomas Schäfer in Duitsland. Hij is Psycholoog, geschoold door Bert Hellinger, is meer dan 20 jaar opsteller en heeft meerdere boeken geschreven. Door hem is de vraag opgesteld of ik met opstellingen mag werken.

De representant voor Bodo en de representant voor het werken met opstellingen vlogen elkaar om de nek.

Een jaar later heb ik mijn eerste 3-daagse training met opstellingen gegeven. Ik had mezelf ten doel gesteld, dat ik bij alle 8 de cursisten in de roos wilde schieten. Dat is gelukt. Sindsdien heb ik het werken met opstellingen als vast onderdeel in mijn dienstverlening als loopbaanbegeleider geïntegreerd. Voor meer informatie klik op www.loopbaanregisseur.nl

Bij LoopbaanRegisseur heb ik meer dan 2.500 opstellingen begeleid. Het is tijd is voor de volgende stap: bij www.opstellen.com staan opstellingen op no. 1

Mijn ouders hebben in hun leven erg hun best gedaan en hard gewerkt.

Ik denk dat jij in je leven ook erg je best doet en hard werkt.Zij hebben het niet gered. Ik hoop, dat jij het wel redt, dat je groeit en bloeit!

Met hart en ziel,

Bodo

P.s.: Er zijn meerdere gratis E-Boeken.

Je kunt het hele E-Boek downloaden op onze website bij Gratis E-Boeken.

Daar kun je trouwens ook een E-Boek downloaden om thuis zelf een familieopstelling te doen.

En wie weet ontmoet ik je live, bijvoorbeeld tijdens de 1-Daagse Masterclass Opstellingen.

Dat is een heel geschikte manier om een opstelling mee te maken.

Een familieopstelling, een loopbaanopstelling, een ZZP-opstelling of een organisatieopstelling.

Als je wilt, kun je een vraagstuk inbrengen dat we gaan opstellen.

Dan ga je meteen van belemmering naar opening.

Je kunt ook gewoon komen kijken.

We zien je ok?

Graag!
Reactie plaatsen