De Trage Taal van de Ziel bij Familieopstellingen
De Trage Taal van de Ziel bij Familieopstellingen

De Trage Taal van de Ziel bij Familieopstellingen

De Efficiënten van het element ego zijn het snelste. Als metafoor kun je denken aan de raceauto met turbo. Het werken met opstellingen kan voor hen traag zijn en lang duren. Ze zullen hun innerlijke snelheid echt moeten verlagen.

Ze hebben expliciete meningen, oordelen snel en kunnen waardeoordelen hebben. Daarmee kunnen ze een opstelling vernietigen en op het hart van de betrokkenen staan.

De Hartelijken van het element hart zijn ook behoorlijk snel. Als metafoor kun je denken aan een benzineauto. Bij het werken met opstellingen kunnen ze te snel gaan of iets weglachen. Ze moeten innerlijk vertragen en meer rust inbouwen.

Ze kunnen de neiging hebben om na een opstelling er uitgebreid over te kletsen en er grappig over te doen. Daarmee praten ze een opstelling stuk. Ook zij kunnen meningen en waardeoordelen hebben en voor anderen wat te lomp zijn.

De denkers van het element ratio zijn als introverten wat trager. Als metafoor kun je denken aan een dieselauto. Ze hebben van nature een lagere snelheid die beter past bij het werken met opstellingen.

Ze willen precies weten hoe het zit en daarom in zichzelf vastschieten. Ze hebben vaak veel vragen en kunnen te veel gericht zijn op details. Ze kunnen over een opstelling blijven piekeren en deze stuk analyseren.

De voelers van het element ziel zijn ook introvert en hebben het traagste tempo van alle 4 de communicatiestijlen. Het is wel het tempo wat het beste past bij het werken met opstellingen. Als metafoor kun je denken aan de tractor op de landweg waar jij toevallig net achter rijdt en je kunt niet inhalen.

Het zijn gevoelsmensen en voelen andere mensen makkelijk aan. Ze voelen opstellingen snel aan, waar het bij iemand of in de opstelling knelt en waar wellicht een oplossing zit. Wel moeten ze erop letten voldoende de regie te houden.

Lieve lezer, de ziel is een trage reiziger.

Je reactie is welkom. 

Graag.

P.s.: Er zijn meerdere gratis E-Boeken.

Je kunt het hele E-Boek downloaden op onze website bij Gratis E-Boeken.

Daar kun je trouwens ook een E-Boek downloaden om thuis zelf een familieopstelling te doen.

En wie weet ontmoet ik je live, bijvoorbeeld tijdens de 1-Daagse Masterclass Opstellingen.

Dat is een heel geschikte manier om een opstelling mee te maken.

Een familieopstelling, een loopbaanopstelling, een ZZP-opstelling of een organisatieopstelling.

Als je wilt, kun je een vraagstuk inbrengen dat we gaan opstellen.

Dan ga je meteen van belemmering naar opening.

Je kunt ook gewoon komen kijken.

We zien je ok?

Graag!
Reactie plaatsen