Hoe mijn pa me 2 keer het leven 🎁 schonk
Hoe mijn pa me 2 keer het leven 🎁 schonk
19 november 2022 

Hoe mijn pa me 2 keer het leven 🎁 schonk

Hoe mijn pa me 2 keer het leven 🎁 schonk

Met papa's sterven ⚰️ stierf ik ook. Na de 👨‍👩‍👧‍👦 familieopstelling met papa’s dood ontdooide ik. Hoe pa me 2 keer het leven 🎁 schonk.


Met wapperende haren

Mijn vader kon wedstrijdzeilen en wilde dat aan me doorgeven. Je ziet ze wel eens staan langs de kant: tegen de wind in met wapperende haren rennende vaders die naar zoonlief schreeuwen: “Oploeven! Eyyyyyy oploeven is het roer van je aaaffff!!!!

Schreeuwen is voor ordinaire bouwvakkers vond hij. Daarom besteedde hij het uit. Ja wat denk jij? Tuurlijk niet naar zo’n jeugdherberg waar je prima leert zeilen; da’s voor plebs met een optimistje!

Het werd een exclusief zeilinstituut waar bedden voor je opgemaakt worden en je uitsluitend les krijgt van gediplomeerde instructeurs. 

Langzaam 1.000 doden sterven

Toen ik later op de HEAO zat, huurde ik jarenlang met vrienden in de zomer een BM of een Valk en zeilden we door Friesland. 

Het Sneekermeer, Pikmeer en de Fluessen, we zeilden overal. In Lemmer lagen we aan een terrasje en deden een biertje uit eigen bootje. Ja boeie zeg, open bootje of niet, we staken gewoon het IJsselmeer over. 

Die ballen heb ik niet van een vreemde. Mijn vader had ze ook. Ik werk al 19 jaar voor mezelf. Raden van wie ik ondernemersbloed heb? Van mijn pa. Hij kwam uit een ondernemersgezin. 

Maar jarenlang heel langzaam 1.000 doden sterven. Elke keer als iemand emotioneel dichtbij kwam, sloeg ik dicht. Het deed te zeer. Zowel lichamelijk als met hart & ziel gold: raak me niet aan!

Met papa's sterven ⚰️ stierf ik ook

Toen ik 16 jaar was, overleed mijn vader aan kanker. Het licht ging uit. Jarenlang bleef het licht uit. 

Nu snap ik het pas: Met papa's sterven ⚰️ stierf ik ook. Ik gaf geen krimp. Liet geen traan. Wilde een stoere vent zijn. Dat is gelukt. Net als mijn vader. Net als hij werd ik ongenaakbaar. Hard. Afstandelijk. Betweterig. Lachte mijn pijn hard weg.

Na de 👨‍👩‍👧‍👦 familieopstelling met papa’s dood ontdooide ik

Een paar jaar geleden ontmoette ik een vakbekwame, lieve opsteller. Ze wist meteen hoe ze me kon helpen. Pas na de 👨‍👩‍👧‍👦 familieopstelling met papa’s dood ontdooide ik. Er ging een hele nieuwe -vooral zachtere- wereld voor me open.

Afsterven

Ik heb mijn vader een jaar lang elke dag een beetje zien sterven. Het was geen doodgaan. Het was pijnlijk afsterven. 

“Mijn moeder heeft niet één keer een verjaardagsfeestje voor me gegeven liet hij zich ooit ontvallen. Hoe kun je dan in Gods naam niet op slot gaan? 

Hoe pa me 2 keer het leven 🎁 schonk

Ineens snapte ik het. Bij het sterven hield hij zijn kaken strak op elkaar. Vastbesloten was hij. Hij besloot om dat wat hem deed afsterven met zich mee te nemen zijn graf in. 

Hij wilde zijn 2 kinderen behoeden gijzelaar te worden van wat zijn ziel geselde. Dit is zoals mijn pa me 2 keer het leven schonk. Een groter cadeau kan ik me niet voorstellen.

Wil jij een systemische 👊 boks van pa? 

Dit artikel is onze systemische boks? We willen allemaal wel eens een boks 👊 of high-5 🙌 toch? Wil je elke zondagmorgen een boks bij de koffie van ons krijgen, klik Ja ik ben gek op een 🙌 boks!

Zoek je behalve een boks meer achtergrondinfo? In een volgend artikel vertel ik je precies hoe ik stopte mee te sterven met mijn vader, zodat ik helemaal het leven instapte? Klik op Papa’s sterven in de 👨‍👩‍👧‍👦 familieopstelling.

Hoe is het met jouw pa in de familieopstelling? 

Wat zou je vinden van een boks 👊 of high-5 🙌 van je vader in een echte familieopstelling?

We hebben namelijk een masterclass ontwikkeld, waarbij je shit kunt omzetten in liefdevolle mest. We bieden je Xtreem krachtige tools om je leven en werk flink te boosten met opstellingen.

Je ziel is een echte powerhouse. Hoe geeft je ziel jou die power geeft? Ontdek hoe je nog meer shit aantrekt en het recept om blijvend geluk aan te trekken. 

Begin nu en maak jezelf gelukkig. Het 1e ticket is 147,-. Maak meteen nog iemand gelukkig: het 2e ticket is € 47,-. Wie heeft die goed bedoelde schop onder zijn achterste nodig? Wie maak je super blij?

Klik op Stap 1: Masterclass in 1 Dag van Shit naar mest voor blijvende Groei en Bloei.

We zien je graag,
Rijna en Bodo

Over de schrijver
Eerst reisleider in Egypte, daarna in loopbaanland en nu in zielenland. Succesgarantie 95%.
Reactie plaatsen