De kakspecialist
De kakspecialist

De kakspecialist

Voel jij je dan nooit kakky? De kakpecialist voor minder 💩 shit en meer 🍀 geluk. Met familieopstellingen in 1 dag van shit naar mest.

Met familieopstellingen in 1 Dag van Shit naar Mest

Voel jij je dan nooit shitty?

Claudine heeft het prima voor elkaar. Huisje, boompje, beestje, Tesla en een beerpoedel. Zo op het eerste gezicht redelijk nonchalant gekleed. Op het tweede gezicht relaxed classy met zijden topje, tikje asymmetrische broek, Louboutins in dezelfde blauwe kleur als haar Lapis Lazuli ketting.

De zorgvuldig aangebrachte make-up markeert op deze zonnige dag de droevige oogopslag. Of is het verborgen eenzaamheid? “Ja voel jij je dan nooit kakky” vraagt ze? 

Als ik naar haar huwelijk informeer antwoordt ze: “ik zet liever de douchekop erop, dan mijn man”. Ze zegt dat ze meer verbinding heeft met de modem, dan met hem.

De kakspecialist

Ze waren thuis geen kak, maar raskak. In het dorp was vader de gevierde huisarts. Ze vonden hem een zeer aimabele man, attent ook. 

We pellen de ui in 10 stappen af met The 10 Step Soul Challenge. Stap voor stap wordt het beeld helder. 

Moeder at om 17.30 uur met de 4 kids in de keuken. Vader at om 19.00 uur in de eetkamer. Daarna borrelde hij met de artsenvereniging en ging wekelijks naar de Rotary en andere bijeenkomsten. 

Hij hield zielsveel van zijn werk en van zijn patiënten. Er was zelfs een patiënte voor wie hij de boekhouding deed.

Het ontbrak ze werkelijk aan niets. Ze noemt Claudine zich kouwe kakspecialist. We hebben even samen de slappe lach. Ik ben net zo’n kakspecialist.

Ondertussen zit ze gebroken naast me. De eerste paar opstellingen houdt ze vol dat haar ouders een meer dan voortreffelijk huwelijk hadden. 

Minder 💩 shit en meer 🍀 geluk

De sessie daarna geef ik wat theorie. Een gezonde, energieke ziel kent 8 eigenschappen. Eén ervan is het in verbinding zijn met je levensopdracht. Hoe verder weg je van je missie bent, hoe meer je energie weglekt. 

Nog één is het maken van de uitreikende beweging. De Duitse taal kent er een treffend woord voor: Kontaktfreudigkeit. Claudine komt niet zo veel meer buiten de deur. Ze heeft er even de puf niet voor.

De ontvangende beweging hoort ook bij de gezonde ziel. De houdt de afstandelijkheid van haar man tegen. Helaas komen er ook geen complimentjes door deze muur heen. 

Keerpunt

De Engelse taal kent een woord, wat we moeilijk kunnen vertalen: numb. In stapjes begint ze met haar gevoel te beseffen hoe gevoelloos ze in de loop der jaren is geworden. 

Dan stelt ze haar ziel op. We zien een dodelijk vermoeide vrouw in de hoek met de rug naar ons toe staan. Ze vertoont geen beweging noch energie. Het kwartje valt. Of liever gezegd het kwartje slaat in als een bom. Vanuit haar ziel heeft ze het al heel lang steenkoud.

Dat is het keerpunt. Ze gaat vriendschappen weer onderhouden en pakt hobby’s op. Na de echtscheiding heeft ze ineens plenty energie voor een baan. Ze wordt opleidingscoördinator op een MBO-school. De warmte die haar ontbrak geeft ze nu aan leerlingen die net even een extra warm zetje nodig hebben. 

Stap 1: Van shit naar mest

Meer filmpjes kijken? Klik op Allerlei Artikelen en Video's over Opstellingen.

Heb je zin om vanuit je luie stoel lekker comfy met thee of koffie meer te lezen over opstellingen? Over waarom de ene knuffelt met de ziel en de ander er een haat- liefdeverhoudung mee heeft? Over opstellingen en wat het bijzondere eraan is? 

We hebben er een e-boek over geschreven. Geen lullig dun flutboekje met weinig pagina's en grote letters. Een serieus boek met alles erop en eraan. Liefst 50 pagina's met een vleugje humor. Klik op Ja ik wil meer weten over opstellingen..

Wil je meer weten over de zin van shit? Durf je het aan om samen met ons te ervaren hoe je in 1 Dag van Shit kostbare Mest maakt voor overvloedige oogst in je leven en werk?

Speciaal voor jou hebben we een systemische masterclass ontwikkeld met Xtreem krachtige tools om je leven en werk met opstellingen flink te boosten.

Ontdek de keyfactor voor nog meer shit en het recept om blijvend geluk aan te trekken. Het 1e ticket is 147,- en het 2e ticket slechts 47,-. Wie ga jij trakteren? Wie heeft er een schop onder zijn achterste nodig? Wie maak je blij?

Klik op Stap 1: De masterclass in 1 Dag van Shit naar Mest voor blijvende groei en bloei.

We zien je graag,
Rijna en Bodo

Over de schrijver
Eerst reisleider in Egypte, daarna in loopbaanland en nu in zielenland. Succesgarantie 95%.
Reactie plaatsen