Ze is haar pure zelf
Ze is haar pure zelf

Hier in Akkrum hebben we een heuse Chinees.

We hebben 2 friettenten en een prima supermarkt.

Die is alleen nog duurder dan de Appie Heijn.

Daar ben ik net te gierig voor.

Want de kwaliteit is wat minder dan bij Appie, anders was ik anyway gegaan.

Over die Chinees dus.

Niet te kanen!

De laatste keer bestelde ik er TjapTjoy met Chinese Garnalen.

Nou, het werd meer Tjap dan joy, want die garnalen hadden een muf luchtje.

De serveerster dacht daar heel anders over.

Daarom kom ik er niet meer.

Liever rijd ik in een kwartiertje naar de Chinees op het Kuperusplein in Heerenveen.

Wengchung heet de eigenaresse, ze komt net boven de toonbank uit met haar drie turven hoog.

Soms kan ik haar bijna hier in Akkrum horen schateren.

In februari was ik er nog.

Liep ze met een gezin naar de uitgang.

Ze had zich met haar arm aan opa gehaakt.

Jij de volgende keer weer bij Wengchung komen ja?

Ik mooi groen blaadje voor jou ja?

Waaahhhahaaaawwawaaahhaaaaaa brult ze van het lachen.

Kijk, da’s nog eens werken met hart en ziel!

Ze heeft de waffel op tien, maar ze trekt er volle zalen mee.

Een paar jaar terug kwam ik er een menu afhalen.

Stonden er louche dudes bij de kassa.

Zei ik zachtjes tegen haar dat ze de kassalade beter dicht kan houden.

Sindsdien houden we een beetje van elkaar.

Gisteravond belde ik en bestelde ik.

Ja met wie brult ze door de phone?

Ja met Bodo Agterhof zeg ik.

OOohhh jaaaaaaaa meneel Achtellijk wil weel bestellen zekel?

En ze schatert me haast mijn trommelvlies stuk.

Ze is haar pure zelf. 

Zit lekker in haar ziel. 

Je kunt de liefde gewoon voelen.

Daarom is het eten er super lekker.

Daarom rijd ik speciaal naar Heerenveen voor de Chinees.

Daarom trekt ze volle zalen.

Trek jij volle zalen?

Tsjah …

Trek dan even aan de bel bij me.

Gaan we zorgen dat jij ook volle zalen trekt.

Daar kan ik je prima op trainen of coachen.

Klik op Ja ik wil ook een volle zaal. 

Cheers,

Bodo

Over de schrijver
Eerst reisleider in Egypte, daarna in loopbaanland en nu in zielenland. Succesgarantie 95%.
YC
Door

YC

op 28 May 2020

Hi Bodo, Leuk dat je dit stukje hebt geschreven over mijn moeder. Vriendin zag het en herkende meteen mijn moeder. Mama heeft het sinds de lockdown erg moeilijk en dit stukje gaf haar weer moed om toch weer verder te gaan waar ze het meeste van geniet! Lekker eten serveren en de gasten vermaken! En als er iets is wat ik van mijn moeder heb geleerd is dat we moeten doorzetten hoe moeilijk ook, toch maar het beste ervan maken ondanks de omstandigheden. Vandaar de naam Lotus. Ken je het gezegde: No mud, no Lotus? Dat is namelijk haar motto!

Bodo-Agterhof
Door

Bodo-Agterhof

op 28 May 2020

Ooohhhh wat super fijn, dat je dit schrijft! Ik vind, dat je een ge-wel-di-ge moeder hebt. Haar liefde en passie voor eten en de gasten zijn enorm voelbaar. Daarnaast is ze zo on-Chinees open, ze kraamt er gewoon alles uit haha, maar het komt allemaal uit plezier voor het leven en uit pure liefde. Dat is voor bijna iedereen voelbaar, dat kun je aan de andere reacties op LinkedIn lezen. En ja, helaas komt elke lelie wel eens modder tegen ik ook. Ik hoop, dat je moeder de kracht vindt om door te gaan. Ze straalt zo veel liefde uit, bij deze even een liefdevolle namens alle gasten, Bodo (je weet wel, die meneel achtellijk).

Reactie plaatsen