Wat is burned-out vanuit de ziel bekeken?
Wat is burned-out vanuit de ziel bekeken?
27 augustus 2022 

Wat is burned-out vanuit de ziel bekeken?

Wat is burned-out vanuit de ziel bekeken?

Watskeburt? Waar lekt die energie 🔋heen? Hoe ontstaat burn-out 🔥? Wanner een bore-out 🪫? Wat helpt? Wat is burn-out vanuit de ziel bekeken?

Watskeburt bij burn-out?

Het gebeurt volkomen onverwachts. Dondert het hele kaartenhuis immekaar. Als je een ander ziet affikken met een burn-out denk je instinctief: chill man, ontspan, neem even een time-outje, relax en komt het helemaal goed. 

Bij jezelf heb je het eerst niet eens in de gaten. Je bent immers smoordruk met 11 borden op 10 stokjes in de lucht te houden. Het zweet gutst op het voorhoofd van je ziel, je beent je stelten onder je verkrampte zielsgat vandaan en geeft het ene stokje na het andere een lekkere zwieper. 

Je ziel heeft jeuk en te korte armpjes. Met je verkrampte zielspootje mik je die boemerang de verte in. Er staan letters in die wegwerpstok gegraveerd: “Dat overkomt alleen de ander”. Je ziet die wegwerpkortsluiting niet terugkomen. Een nekslag voel je altijd te laat. 

Wat is burn-out vanuit de ziel bekeken?

Waar lekt die energie 🔋heen? 

In het voorportaal van de burn-out heeft je ziel een incontinentieluier voor energie nodig. In feite ben je een energievergiet. Maar waar het echt over gaat ben je in een vlaag van zielsverbijstering vergeten. 

Je bent verbeten om fier overeind te blijven staan. Jammer maar helaas: computer says no!

Het is alsof je ziel een verlammende injectie heeft gehad. Je ziet en hoort wel één en ander, maar de regie glipt je door de vingers heen en het woordje ‘daadkracht’ is uit de Dikke van Dale weggegumd.

De energie in je ziel vliegt naar de wond in je ziel. Het bloeden valt niet meer te stelpen.

Hoe ontstaat burn-out 🔥?

Je kunt niet eens een boodschappenlijstje met 10 items maken. Al zou je met dat lijstje naar de supermarkt gaan, wedden dat je niet met deze 10 boodschappen thuis komt? 

Je hebt je aandacht er niet bij. En wat je ook probeert, die aandacht is en blijft ergens anders. Dat is al heel lang zo, alleen de laatste tijd steeds sterker. 

Hoe lang glipt er al aandacht en energie door je vingers heen?

Pel de ui steeds verder af. Ga terug naar je eerste 21 jaar. Zijn je ouders er echt voor je geweest? Met hart en ziel? Met hun oprechte aandacht en nabijheid?


Wanneer een bore-out 🪫?

Bij een flinke burn-out zit je als een tosti klem in het apparaat. Aan de ene kant rent de energie in je ziel en in je hele systeem weg. Aan de andere kant houdt je ziel zich ook te weinig bezig met wat haar een kick geeft. Je ziel verveelt zich dood. 

Het is voor je ziel, alsof je in een bejaardentehuis woont. Het is allemaal rust, reinheid en regelmaat. Dodelijk saai. Dodelijk eenzaam. Dodelijk zielloos. Zie daar de bore-out.

Wat helpt bij een burn-out? Pel de ui steeds verder af. 

Wanneer zijn je ouders aan de binnenkant afgehaakt?

Sinds wanneer heb je te weinig warmte, veiligheid en zorgzaamheid van je moeder ontvangen?

Sinds wanneer heb je te weinig kracht, steun en praktische doe-voorbeelden van je vader ontvangen?

Adem het in met hart en ziel. 

Geef dit tijd.

En liefde.

Heb jij een burn-out?

En heb je het lek nog niet boven tafel? Wil je zien waar jouw bore-out of burn-out over gaat? Dan nodig ik je van harte uit voor onze live masterclass met opstellingen in Nieuwegein.

Voor info klik op voor onze Live Masterclass De 1e Stap naar Jezelf met Opstellingen in Nieuwegein.

Kun je je burn-out opstellen. Ga je van burn-out naar burning!

Zie ik je daar ok?

Bodo

Over de schrijver
Eerst reisleider in Egypte, daarna in loopbaanland en nu in zielenland. Succesgarantie 95%.
Reactie plaatsen