De familieopstellingen wasstraat: The 10 Step Soul Challenge

De familieopstellingen wasstraat:

The 10 Step Soul Challenge

Met deze familieopstellingen wasstraat

doorbreek je als ouder, partner, kind, zzp-er, manager, werknemer en opsteller 

onbewuste, belemmerende patronen en ga je    voluit leven   .


Bevrijd je levenspad van zwerfvuil en zwerfkeien, ontdek het doel en de plattegrond van jouw ziel,

maak je missie magnetisch: stoot pech af en trek geluk aan.


Stop rondjes op de rotonde rijden en de verkeerde afslag te nemen.

Als je de GPS van je ziel snapt, kies je vanzelf de juiste afslag. 


De mooie dingen in het leven komen dan als vanzelf naar je toe.

Succesgarantie 95%. Klanttevredenheid 9,3.

De familieopstellingen wasstraat:

Van strontkar naar glimmende bolide!

Familieopstellingen wasstraat

De familieopstellingen wasstraat:

The 10 Step Soul Challenge

           Dat het vanzelf op je pad komt, hoe doe je dat?             
Een soepkom heeft een duidelijke functie.

Jij ook, dat is jouw levensopdracht.


Als je niet weet wat je missie is, ga je door het leven als kliko.

Iedereen dondert er het hare of het zijne in.


Leer doen waarvoor je gemaakt bent, anders word je genaaid maar niet gekust.

Daarna vertrekt de verkeerde persoon stilletjes door de achterdeur.


Leer grenzen stellen bij de voordeur en nodig alleen uit wie bij je past.

Zo word je de allermooiste en de allerbeste versie van jezelf.

Je leest dit, dus ben je wakker.

Ben je    ECHT     wakker?

Of slaapwandel je?

Makkelijker méér uit het leven halen.
Precies weten, hoe je moet navigeren.
Je hebt een ziel.

Als je niet weet hoe je ziel werkt . . . 


zoek je een zielsmaatje, maar maak je meer kans op een echtscheiding,

zoek je werk met hart en ziel, maar maak je meer kans op ontslag en burn-out.


Zoek je geluk, want ellende weet jou feilloos te vinden.

The 10 Step Soul Challenge www.opstellen.com

The 10 Step Soul Challenge

Iedereen heeft een ziel, alleen de gebruiksaanwijzing ontbreekt.

Als je haar je wil oplegt neemt ze afstand en tast je in het duister.


Dan zoek je een liefdesrelatie en liefst een zielsmaatje. 

Maar wat je krijgt is een echtscheiding of zelfs een vechtscheiding.


Wat je wilt is een baan uitoefenen met hart en ziel.

maar wat je krijgt is je ontslag of nog erger: een burn-out.


Ook al heb je een auto en rijbewijs, kun je dan rijden?

Ook al heb je een ziel, leef en werk je vanuit je ziel en bezieling?


Versta jij de kunst om je ziel, goddelijke mooiheid in je leven te uiten?

Als niet, dan blijf je die strontkar and the shit keeps hitting the fan.


Dit is de familieopstellingen wasstraat: The 10 Step Soul Challenge.

Dan word je de glimmende bolide die anderen ook willen.

Als je dood gaat, verlaat je ziel je lichaam.

Je ziel schenkt jou dus het leven.


Als je je ziel buitensluit fluistert ze,

maar je hoort haar niet.


Ze laat je de weg zien

maar jij dendert schreeuwend door.


Zo slaapwandel je door het leven.

Stekeblind, stokdoof.


Till the shit hits the fan.

Now it gets real ugly!


Leer kijken met de ogen van je ziel.

Leer luisteren met de oren van je ziel.


Daal af naar je gierkelder.

Schep stront met blote handen.


Strooi het uit over je landerijen.

Dan heb je de volgende zomer een rijke oogst.


Deel je oogst met anderen.

Zo creëer je samen het feest van je leven!

Stop de haat- liefde verhouding met je ziel. 

Als je haar omarmt, omarmt het leven jou.

10 Redenen om het ánders te doen:
The 10 Step Soul Challenge


1- Communicatiestijlen 

Er zijn 4 communicatiestijlen. Eéntje heeft de overhand en er zit een tweede direct onder. Jouw ziel parle Français. Wel eens in Frankrijk geweest? Gaan Fransen Hollands praten? Er is een taalbarrière tussen jou en je ziel. Wat is jouw taalbarrière en hoe ga je van kortsluiting naar aansluiting met je ziel?


2- Gezin van herkomst

Er is meer tussen hemel en aarde. Het heeft vele namen: het universum, de universele wetten, dat wat er meer is, de grote energie, God, het goddelijke, voor mijn part noem je het karma is a bitch, noem het gewoon zoals jij dat wilt. Het heeft je een levensopdracht geschonken. Als zelfs een soepkom een taak of een opdracht heeft, dan heb jij dat ook. Het heeft met de allergrootste liefde en zorgvuldigheid de ouders uitgekozen die bij jouw specifieke levensopdracht passen.

Ik welk gezin ben je beland? Mensen hebben een ziel en ook een gezin heeft een ziel. Als je 10 identieke huizen bouwt en er wonen 10 gezinnen in, dan voelt na een tijd elk huis anders. Hoe is de ziel van je gezin van herkomst? Is er ruis of harmonie in je gezin van herkomst? Wat is de code en de taal en wat zijn de ongeschreven regels in dit gezin?


3- Moeder

Je moeder schenkt je het leven, liefde, veiligheid, vertrouwen en zielenvoeding. Hoe beter je relatie met je moeder, hoe beter je relatie met het leven. Als je boos op haar bent, ben je boos op het leven. Hoe meer je van haar houdt, hoe meer het leven van je houdt en je een knuffel geeft, zodat de mooie dingen in het leven vanzelf naar je toe komen.


4- Vader

Je vader schenkt je de kracht om je mannetje in het leven te staan. Hij leert je als het ware kamperen, wanneer je welk type tent waar bij de boom neerzet en wanneer je welke soort haring hoe in de grond slaat. Leert je vader jou kramperen van de pijn of relaxed kamperen in het leven? Hoe meer je van je vader houdt -op welke manier dan ook- hoe succesvoller je in het leven bent. 


5- GPS van je Ziel

Jouw ziel heeft een bestemming, een plattegrond en een navigatiesysteem. Je bestemming komt in stap 9 aan bod en de plattegrond in stappen 6 en 7.

Nu komt het navigatiesysteem van je ziel aan bod. In elke ziel gelden 3 wetten. Dit zijn de 3 wetten die Bert Hellinger heeft ontdekt. Vandaag ontdek jij ze ook en hoe ze werken.

Ken je een cardanisch fornuis in een zeilboot? Zo'n fornuis is op zo'n manier in een zeilboot geïnstalleerd, dat het altijd waterpas recht hangt, ongeacht de koers van de boot en ongeacht hoe scheef een schip zeilt. Zoals zo'n fornuis in een schip hangt, zo hangt jouw ziel met 6 post-elastieken (ken je ze nog?) in jouw leven, dat als een schip naar de toekomst en naar je levensopdracht zeilt. Vandaag ontdek je wat deze 6 post-elastieken zijn en hoe ze werken. Dan vaar je je niet meer stuk in je leven, maar pak je de regie en navigeer je je schip als een kapitein veilig door het leven.


6- Karma van moeders lijn

Je komt voort uit 2 ouders. Ook zij komen voort uit 2 ouders. En zij komen ook weer voort uit 2 ouders. Vandaag gaan we moeders lijn opstellen -soms wel 7 generaties- en welke patronen daarin verborgen opgeslagen liggen.

Als je de onbewuste patronen in moeders achtergrond snapt, ga je snappen hoe het komt dat je op de rotonde telkens rondjes rijdt en de verkeerde afslag neemt. Hiermee kun je een nieuw zielenpatroon in jouw leven creëeren, dat jou niet belemmert, maar juist dient. Nu kun je relaties opbouwen die wederzijds voedend zijn en blijven.


7- Karma van vaders lijn

Vandaag gaan we vaders lijn opstellen -soms wel 7 generaties- en welke patronen daarin verborgen opgeslagen liggen. Als je de onbewuste patronen in zijn lijn snapt, snap je waarom je welke verkeerde afslag in het leven neemt en neem je vanaf nu de juiste afslag. Nu kun je nieuwe patronen in je ziel creëren die je levenspad niet meer blokkeren, maar die je juist dienen en stimuleren om alles uit het leven te halen wat je wilt en wat bij je past.


8- Keerpunt

Elk mens krijgt tikken op zijn neus. Soms is het geen tikje meer, maar een pak slaag. Er verschijnen obstakels op je weg. Soms zijn het geen kiezeltjes meer, maar zwerfkeien. We worden er boos op, geven ze een schop, geven er een ander de schuld van, negeren ze, schelden erop of huren een bulldozer in om ze van ons levenspad te verwijderen.

Yeah life sometimes just sucks, wat je ook doet, die zwerfkeien blijven.

Een opstelling is een manier om zo'n kei van een roadblock aan te kijken, tot je te nemen en de lessen te ontdekken die het herbergt. Pas als je dit snapt, verdwijnen zwerfkeien vanzelf.

Vandaag gaan we nog meer zwerfvuil op je levenspad opruimen, zodat er weer ruimte ontstaat dat de mooie dingen in het leven naar je toe kunnen komen, beklijven en blijven.

Je ontdekt ook wat je zielstalenten zijn en wat je grootste gave is. Elke mens heeft namelijk een volstrekt unieke gave. Weet jij wat jouw speciale gave is? That's your money maker. Je verdient er in je loopbaan goud geld mee.


9- Levensopdracht

In het voorportaal van dit leven ontvang je jouw levensopdracht en de ouders die daar precies bij passen. Wat is jouw missie en hoe ziet jouw levenspad eruit? Zonder deze kostbare info verdwaal je in je leven. Grote kans, dat je dan van hart en ziel naar harses en ego schiet. Als je te veel denkt & piekert, als je te veel vanuit ego jaagt en graait, ben je op jacht, maar niet in vrede of in harmonie met het leven.

Als je weet wat je levensopdracht is, ga je alles snappen. Dan besef je waarom je deze ouders hebt en geen andere, dan zie je in waarom je precies deze familieleden en vrienden wel en niet hebt. Je voelt meteen waarom je hebt meegemaakt wat je hebt meegemaakt. Het past allemaal bij deze opdracht. Alles, maar dan ook alles blijken ANWB-borden naar je ziel en missie te zijn. Alles wat je hebt meegemaakt blijkt zinvol. Dit is zingeving to the max!


10- Magneet

Nu je je levensopdracht kent, besef je wie en wat er juist niet en juist wel bij je passen. Je wordt als een magneet. Een magneet heeft 2 uiteinden. Met het ene uiteinde ga je met opzet mensen, aanbiedingen, banen en bazen afstoten die niet bij je passen, omdat ze anders precies het verkeerde aan je toevoegen en juist het goede bij je weghalen. Dat is overigens de TGV naar een burn-out.

Met het andere uiteinde ga je nu precies die mensen, kansen, banen en bazen aantrekken die wel; bij je passen. Dit is de manier, dat de mooie dingen in het leven als vanzelf naar je toekomen als duiven die vrolijk koerrend precies op jouw zilveren dienblad landen. 

Ik leer je hoe je de aantrekkende kracht van de magneet kunt vergroten en hoe je de magneet optimaal toepast. Ook leer ik je hoe je vanuit je ziel liefdevol assertiever wordt, zodat je bij de voordeur op tijd de juiste grenzen stelt. Dan word je niet meer genaaid zonder te kussen, waarna de verkeerde persoon door de achterdeur wegsluipt. 

Je nodigt precies de juiste personen uit om samen van jouw leven een feest te maken!


Er is meer tussen hemel en aarde.

Noem het dat wat er meer is, de universele wetten, het grote alles, dat wat we nooit begrijpen noch kunnen grijpen, karma of zelfs karma is a bitch, het goddelijke of God.

Vandaag is het heel dichtbij.

The 10 Step Soul Challenge www.opstellen.com

The 10 Step Soul Challenge

Iedereen heeft een ziel, alleen de gebruiksaanwijzing ontbreekt.

Als je haar je wil oplegt neemt ze afstand en tast je in het duister.


Dan zoek je een liefdesrelatie en liefst een zielsmaatje. 

Maar wat je krijgt is een echtscheiding of zelfs een vechtscheiding.


Wat je wilt is een baan uitoefenen met hart en ziel.

maar wat je krijgt is je ontslag of nog erger: een burn-out.


Ook al heb je een auto en rijbewijs, kun je dan rijden?

Ook al heb je een ziel, leef en werk je vanuit je ziel en bezieling?


Versta jij de kunst om je ziel, goddelijke mooiheid in je leven te uiten?

Als niet, dan blijf je die strontkar and the shit keeps hitting the fan.


Dit is de familieopstellingen wasstraat: The 10 Step Soul Challenge.

Dan word je de glimmende bolide die anderen ook willen.

Als je je missie weet, gaat je missie voor je werken.

Dan wordt werk het verdienmodel van je ziel.

Je bezieling wordt je cashcow.

Geld geeft je een knuffel.


Hoe werkt The 10 Step Soul Challenge?

Het is heel eenvoudig.

The 10 Step Soul Challenge bestaat uit 10 stappen. 


Deze 10 stappen vormen een uiterst zorgvuldig opgebouwd programma.

Gebaseerd op 57 jaar levenservaring, 27 jaar cumulatieve werkervaring en 10 jaar ervaring met > 2.500 opstellingen.


Elke stap bestaat uit een hele trainingsdag met alles erop en eraan.

10 Stappen is dus 10 trainingsdagen: this is the fill monty!


Of uit 1 individuele en exclusieve recharge your soul sessie van max. 2 uur.

10 Stappen is dus 10 for your eyes only sessies met 100% pure soulfood, just for you. 


We zetten samen de stappen. 

Ik sta je bij. Kijk met je mee, confronteer je, sta achter je.


Ik werk in jouw tempo. Wat wil je. Elke week? Eens per 2 weken?

Klanten zijn laaiend enthousiast en ze waarderen dit programma met een 9,3.


Dit is ons meest verkochte programma.

Hoeveel is meest verkocht? We' re talking 3 per week.


Sommige opstellers werken met poppetjes. 

Andere opstellers werken met online opstellingen. 


Deze opstellingen vind ik aanschouwend.

Aanschouwen leidt tot beschouwen en dan zit je weer in je hoofd.


Met meedogenloze liefde wordt elk onderwerp door je ziel geblazen.

Blokkades transformeren in je ziel naar passie en bezieling. 


De roadblock, de tranen en de pijn zijn ineens foetsie weg.

Wat blijft, zijn de inzichten en ervaringen die je nu steunen.

Hier krijg ik diepgang!

Hier krijg ik diepgang. Ik kan bij Bodo terecht met mijn moeilijke vragen. Ook als ze schuren. ik ben onderweg, ik weet nu wat ik kan, wat ik wil en hoe ik dat voor elkaar krijg. Daar ben ik super blij mee, een 9,8 dankjewel! 
Martineke de Kool.

bodo naar links

Opgeleid aan het Bert Hellinger Instituut te Groningen.

Bij Bert Hellinger zelf 20 dagen seminars gevolgd. 

In 10 jaar meer dan 2.500 familieopstellingen, loopbaanopstellingen, zzp-opstellingen en organisatieopstellingen begeleid.

Klanten beoordelen mijn trainingen met een 9,3.

De reden? Een beetje magie en vooral het resultaat.

 • SpiksplinterNIEUW programma van Bodo Agterhof
 • Speciaal voor roer omgooiers
 • Maak van boosheid verbinding
 • Maak van tranen powerrr
 • Stop je ziel en je leven buiten te sluiten
 • Gooi open die deur naar je ziel
 • Kijk met de ogen van de ziel
 • Luister met de oren van de ziel
 • Voel door de huid van de ziel
 • Ontdek je levensopdracht
 • Dan krijg je doel en focus
 • Kom je vanzelf midden op je levenspad
 • Ben je verbonden met de bronnen van je ouders, hun ouders en je voorouders achter je
 • Als bezieling vrij door je lichaam stroomt, is dat de energizer voor elke lichaamscel
 • In the pocket: hoe je in no time verbindt met je ziel
 • Vol in verbinding met je leven
 • Kansen komen vanzelf op je pad
 • Daar speel je makkelijk op in.

Met liefde omsluiten

Wat ik het meest onvoorstelbare vind, is dat Bodo in staat is om met ontzettend veel integriteit, liefde, en respect iemand te confronteren op de meest kwetsbare plek en dat met liefde te omsluiten.   Een dikke 9! 

Pelle Slavenburg

Mijn 3 momenten van waarheid

In 2009 haalde ik het diploma basiscursus opstellingen bij het Bert Hellinger Instituut in Grunn.

Als je Engels leert da's leuk. Voordat Engels all the way in je zit en je zelfs in het Engels droomt ...

Zo gaat het ook met opstellen. 

Heb een jaartje getrut.

OMG! Are You kidding? Ikke? Als professional opstellingen begeleiden? 

Mijn moeder was Duitse en ik spreek vloeiend Duits. 

In Duitsland is Thomas Schäfer 20 jaar psycholoog en opsteller. 

De derde keer dat ik hem bezocht vroeg ik: "Opstellen is geen beroep, da's beroeping.

Dat mag je je niet toe eigenen. Mag ik opsteller worden?"

Hij vroeg: "stel iemand op voor Bodo en voor het werken met opstellingen?"

 • Ze vlogen elkaar om de nek en ik wist dat dit mijn pad is.


in maart 2016 gaf Bert Hellinger zijn allerlaatste 3-daagse internationale seminar.

Er waren 350 deelnemers. Soms mocht er 1 op `t podium `n vraag aan Bert stellen.

Ik stelde mijn vraag. 

Hij keek me rustig aan en zei: "Maar eigenlijk weet je alles al."

Ik was compleet uit het veld geslagen.

"Echt waar, je weet `t gewoon".

 • Pas later besefte ik zijn toestemming.


Mijn loopbaan begon als reisleider in Egypte, heb er 2 jaar gewoond en gewerkt.

Sindsdien begeleid ik > 25 jaar mensen in hun loopbaan.

Ben dus reisleider in loopbaanland geworden.

Een loopbaan is het filmdoek van innerlijke patronen. 

Als er een kink in de loopbaankabel zit, zijn de innerlijke patronen wat kinky. 

Vandaar de shortcut met familie- en loopbaanopstellingen als vast onderdeel. 

Flabbergasted: 95% succespercentage door het werken met opstellingen.

Heb in 10 jaar > 2.500 opstellingen begeleid. 

Zomer 2020 kwamen 3 vraagstellers naar me toe:

"Bodo wil jij mij opleiden tot opsteller?"

Dat was het derde moment van waarheid.

 • Ik ben nu reisleider in zielsland.

Van hoofd naar hart

Je aanpak is niet een beetje afwijkend; heel erg afwijkend! 

Out of my comfortzone, zó confronterend, maar ook heel erg duidelijk. Je kijkt eerst naar wat je ziel wil, voordat je ego iets wil. 

  Een 9,5   want ik ben bij jou van hoofd naar hart gegaan. 

Marja van der Leij

Sommige dingen vind ik heel gewoon

Vakmanschap

Mijn opleiding aan het Bert Hellinger Instituut heeft 2 jaar geduurd. Heb bij Bert Hellinger 20 dagen masterclasses gevolgd. In 10 jaar tijd heb ik meer dan 2.500 opstellingen begeleid. Dat zegt niets. Veel belangrijker is wat mijn klanten zeggen. Het cijfer dat ze geven is een 9.3.

Scherp

Ik ben boogschutter met ascendant boogschutter, dus een voorliefde voor raak schieten. Bovendien heb ik een innerlijk spoorzoekertje voor waar de kortsluiting zit en hoe we dat samen kunnen fixen.

Liefdevol

Met gemak schakel in van de ene persoon naar de andere. Wat shit betreft: had my share, seen it, been there, done that. Heb mijn stront eigenhandig over mijn akker uitgestrooid. De grote oogst deel ik graag met je.

Meedogenloos

Als er een puist op de ziel zit moet ie niet geaaid, maar uitgeknepen. Hoe liever ik ben, hoe langer lijden duurt. Daarom druk ik kort en krachtig: je leven gaat van lijden naar leiden.

Humor

Ik heb over the top humor. Er zijn 4 stappen.

De 1e stap is dat je vertelt waar je mee zit. Dan deel je het en kunnen we er samen aan werken.  

De 2e stap is er samen over lachen. Dan adem je in wat knelt en geef je `t `n knuffel.

De 3e stap is de opstelling en het uitknijpen van de puist. Dan issie weg en dat lucht op.

De 4e stap is het indalen van de opstelling. Het helpt je wel 2 jaar lang.

Resultaat

Ik wil één van de besten in Nederland zijn. 

Dat je de baan van je leven vindt. Dat je eindelijk liefde vindt en bovendien je soulmate. Dat je een burn-out hebt en de echte reden ontdekt. So you're alive and kicking. Dat je moeder bij een sekte zit en vader autist is: da's een slechte start, nu lukt het je wel. Dat je 13 miskramen had en in je opstelling allemaal aankeek, zodat liefde weer stroomt en jullie nu ontheemde kinderen onderdak bieden. Dat we samen roadblocks opruimen en volop bloeien in ons leven.

Ik leg de lat hoog en ben trots op de 9,3 van mijn klanten. 

Jij tevreden, ik ook!

bodo-naar-rechts

Wat is er bij Bodo anders?

Geen quick fix.

Wel blijvend resultaat.

Heeft je leven een doel?

Je snapt het grote plan achter je leven.

ALLES, ECHT ALLES heeft te maken met je levensopdracht.

Met wat je een heel leven lang komt leren en doen.

Het zware in je leven glijdt van je schouders af. 

Je omarmt het en staat rechtop.

Vanuit hart en ziel. 

Waarom?

Now u know.

Kom van die bank af!

Ik dacht dat ik meer dood dan levend was en dat ik daarin de enige was. Not dus. Bodo raakt je kern, gaat in je ziel aan het werk.   Een 9.   Doen!

Ontmoet Bodo

Zoals bij veel coaches en trainers is mijn beroeping geboren uit vreugde en verdriet. 

Mijn ouders deden het prima: huisje, boompje beestje en ranja op zaterdagavond. 


Ze deden het uitstekend: vrijstaand huis, zeilkamp, hockey, paard, parelketting, 2 auto's. 

Mijn vader kreeg darmkanker, genas, kreeg 2 jaar later leverkanker en overleed.


Het was een doordeweekse avond, ik lag al op bed en kon niet echt slapen.

Ineens viel er een kwartje: ik snapte het!


Verwerken darmen meer dan fysiek voedsel?

Ook psychisch voedsel?


Maakt je lever meer schoon dan je lichaam?

Ook psychische schoonmaak?


Wat kon hij niet verwerken?
Wat had jij op zijn lever?


Het antwoord ontdekte ik later. 

Die knowhow ontvang je nu in mijn opstellingen, training en coaching.


Wat ik begreep, was dat bij kanker de lichaamscel bewustzijn functie verliest.

Zo'n cel is van `t padje af. Is doel, richting en functie kwijt, overwoekert andere cellen.


Zijn jeugd was kil en hard. 

Misschien zou hij in therapie moeten. 


Ik heb het mijn vader horen zeggen. 

Dat kon en dat wilde hij niet. 


De pelgrimstocht naar binnen: hij kon het niet.

Hij kon zijn ziel niet zoeken. 


Ik was nog maar 15 met dit heldere moment. 

Toen besloot ik voor eens en voor altijd naar mijn binnenkant te gaan: naar mijn ziel. 


Een paar jaar later ging ik na de HEAO op wereldreis en startte in Egypte. 

Ik stond in de boekenhandel en zocht een boek over de ziel. 


Dat kon ik niet vinden. 

Mijn ziel ging met lege handen op reis. 


Heb er mijn draai gevonden als reisleider en mijn bestaan opgebouwd. 

Ik dacht "als ik het hier kan, kan ik het overal" en kwam na 2 jaar terug in Nederland.


Verliefd, verloofd, getrouwd, zoon gekregen. 

Daarna ontdekt dat ik gay ben en helaas gescheiden.


Ben eigen en wijs. 

In 2004 voor mezelf begonnen met LoopbaanRegisseur. 


In 2008 familie- en loopbaanopstellingen geleerd.

Thuiskomen. Het heeft me gevonden en rijkdom gebracht. 


Laat het jou ook vinden. 

Het verrijkt je.

The 10 Step Soul Challenge www.opstellen.com

The 10 Step Soul Challenge

Iedereen heeft een ziel, alleen de gebruiksaanwijzing ontbreekt.

Als je haar je wil oplegt neemt ze afstand en tast je in het duister.


Dan zoek je een liefdesrelatie en liefst een zielsmaatje. 

Maar wat je krijgt is een echtscheiding of zelfs een vechtscheiding.


Wat je wilt is een baan uitoefenen met hart en ziel.

maar wat je krijgt is je ontslag of nog erger: een burn-out.


Ook al heb je een auto en rijbewijs, kun je dan rijden?

Ook al heb je een ziel, leef en werk je vanuit je ziel en bezieling?


Versta jij de kunst om je ziel, goddelijke mooiheid in je leven te uiten?

Als niet, dan blijf je die strontkar and the shit keeps hitting the fan.


Dit is de familieopstellingen wasstraat: The 10 Step Soul Challenge.

Dan word je de glimmende bolide die anderen ook willen.

Om 02.00 uur `s nachts

Hulp vragen, dacht van niet. Totdat je muurvast zit.

Dan mail je Bodo. Ga je gelijk de diepte in. 

Voor wat hij voor elkaar krijgt    een 9,5! 

The 10 Step Soul Challenge:
Voor in je leven en op je werk,
dit levert `t op!


1 Van alleen naar samen.

De taalbarrière naar je ziel smelt weg.

Je bezieling en energie stromen volop.


2 Van vechten naar ontvangen.

Je trekt de goede dingen in het leven aan.

Een innerlijke goede band met moeder geeft je knuffelbaarheid, charisma en aantrekkingskracht.


3 Van mislukken naar lukken.

Een innerlijke goede band met je vader geeft je kracht en souplesse. Je krijgt het voor elkaar.


4 Van ontvrienden naar meer vrienden.

Je wordt  beter in het kiezen van partners en vrienden. Ze komen gewoon op je pad.

Als je moeders plattegrond van haar ziel kent, ken je jouw route naar liefdevolle relaties.


5 Van burned-out en passief naar passie.

Jij kiest de banen en opdrachten. Ze komen gewoon op je pad.

Als je vaders plattegrond van zijn ziel kent, ken je jouw route naar een succesvolle loopbaan.


6 Van afwachtend en achteruit naar vooruit.

Je bent verbonden met de bronnen van wijsheid achter je.

Met deze steun in de rug loop je met gemak rechtop in het midden van je levenspad de toekomst in.


7 Van grijze muis naar uniek en stralend. 

Je kent je 4 grootste talenten en de unieke gave die alleen jij hebt meegekregen.

Nu pak je in de regie in je leven. Jij bepaalt hoeveel tijd, aandacht en talenten jij aan wie besteedt.


8 Van verdwaald naar koersvast.

Je kent je levensopdracht en je stip aan de horizon.


9 Van put van verdriet naar bron van inspiratie. 

Elke roadblock in je leven krijgt nu een waardevolle betekenis.

Ze kosten je minder pijn, verdriet en tranen. Ze geven je juist steun in inspiratie.


10 Van kliko naar magneet.

Je stoot af wat niet bij je past en je trekt aan wat wel bij je past.


The 10 Step Soul Challenge www.opstellen.com

The 10 Step Soul Challenge

Iedereen heeft een ziel, alleen de gebruiksaanwijzing ontbreekt.

Als je haar je wil oplegt neemt ze afstand en tast je in het duister.


Dan zoek je een liefdesrelatie en liefst een zielsmaatje. 

Maar wat je krijgt is een echtscheiding of zelfs een vechtscheiding.


Wat je wilt is een baan uitoefenen met hart en ziel.

maar wat je krijgt is je ontslag of nog erger: een burn-out.


Ook al heb je een auto en rijbewijs, kun je dan rijden?

Ook al heb je een ziel, leef en werk je vanuit je ziel en bezieling?


Versta jij de kunst om je ziel, goddelijke mooiheid in je leven te uiten?

Als niet, dan blijf je die strontkar and the shit keeps hitting the fan.


Dit is de familieopstellingen wasstraat: The 10 Step Soul Challenge.

Dan word je de glimmende bolide die anderen ook willen.